Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Guldmedalje til Rikke Møller Pedersen og sølvmedalje til Jeanette Ottesen


20-05-2016 22:10:00:
Af: Anna Birkbak

Dansk Svømmeunion samler op på endnu et succesfuldt finaleafsnit i deres daglige pressemeddelelse.


Det blev endnu en forrygende finaleaften for dansk svømning, hvor to podieplaceringer mere bringer Danmark op på hele fem EM-medaljer.

 

Det lykkedes her til aften Rikke Møller Pedersen (Holbæk Svømmeklub/NTC) at genvinde sin titel som europamester på 200 brystsvømning fra EM Langbane i 2014. I finalen på favoritdisciplinen 200 brystsvømning satte Rikke alle konkurrenterne til vægs og svømmede sig til en velfortjent guldmedalje i tiden 2.21.69. Vi skal over et år tilbage for at finde ligeså hurtige tider fra brystsvømmeren, og selvom Rikke er indehaver af verdensrekorden på 2.19.11, så var det alligevel en stolt og tilfreds vinder, der trådte op på podiets øverste skammel i London Aquatics Center. Resultatet lover derfor godt frem mod OL i Rio om få måneder.

 

 

Dermed har Danmark fået sin anden europamester på blot to dage, idet Mie Ø. Nielsen også fik guldet om halsen efter en suveræn finale på 100 rygsvømning i går aftes.

 

 

Medaljehøsten stoppede dog ikke her, for kort tid efter svømmede Jeanette Ottesen (Vejle Svømmeklub Triton/NTC) mere metal hjem til Danmark på distancen 100 butterfly. I tiden 56.83 sikrede sprinteren sig mesterskabernes anden sølvmedalje, og ligesom på den halve distance var overmanden endnu en gang svenske Sarah Sjöström, der tager guldet i 55.89. Jeanette har ifølge landstræner Nick Juba dagen igennem døjet med forkølelse, og hun kan derfor være fint tilfreds med andenpladsen og den skarpe tid, som nærmer sig Jeanettes bedste niveau.

 

 

Med Jeanettes anden sølvmedalje er Danmark altså oppe på samlet fem EM-medaljer. Stort tillykke til begge piger.

 

 

Det har herudover været endnu en travl aften for det danske hold, der er flot repræsenteret i fredagens finaleafsnit. Således kunne vi først på aftenen følge både Søren Dahl (Herlev Svømning/USA) og Viktor Bromer (Aalborg Svømmeklub) i semifinalen på 100 butterfly. Efter at have haft hurtigste tid i morges svømmer Søren Dahl en smule langsommere her til aften og slutter som samlet nummer 14 i tiden 52.99. Efterfølgende giver Søren, der er OL-kvalificeret på 4x200 fri for herrer, udtryk for at være fint tilfreds med løbet, der giver ham uvurderlig erfaring frem mod Rio.

 

 

Derimod var gårsdagens sølvmedaljetager på den dobbelte distance, Viktor Bromer, særdeles godt svømmede i semifinalen. Han formår at veksle en ny personlig rekordtid på 52.43 til en finaleplads i morgendagens afsnit med det lidt overraskende resultat, der selv kom bag på Viktor. Han ser derfor meget frem til at forlænge sit program med endnu en dag og at prøve kræfter med en sprintfinale – noget han ikke har prøvet før.

 

 

Aftenens sidste løb stod Mie Ø. Nielsen (Aalborg Svømmeklub) for. I semfinalen på 50 rygsvømning beviste Mie, at hendes guldmedalje på 100-meteren torsdag aften ikke var grebet ud af den blå luft, og hun kvalificerer sig dermed til finalen i morgen aften i hurtigste tid. 27.73 er blot 10/100 fra Mies egen danske og nordiske rekord, så der er i den grad lagt op til et spændende løb lørdag aften.

 

 

I morgen formiddag venter et kort indledende heat, hvor vi har både Jeanette Ottesen og Mie Ø. Nielsen på startlisten i 50 frisvømning, hvilken forhåbentlig kaster en semifinale af sig. Om aftenen kan vi som sagt se frem til to spændende finaler i hhv. 100 butterfly for herrer med deltagelse af Viktor Bromer og 50 rygsvømning for damer med Mie Ø. Nielsen.


For yderligere information kan sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, kontaktes på mobil: 29 20 61 60.


Dansk Svømmeunion henstiller til, at pressen kontakter Lars Green Bach for interviews med svømmerne og således undlader at kontakte svømmerne direkte.

 

 

Fakta om EM
De kommende to dage, lørdag og søndag, svømmes der indledende afsnit kl. 10.00 og finaleafsnit kl. 17.00 dansk tid.

 

 

Detaljeret program for de danske svømmere fremgår her.
Officiel eventside: http://euroaquatics2016.london/
Resultater vil fremgå her.
Livestreaming på den officielle eventside kan følges her.

 

Venlig hilsen – Best regards

Dansk Svømmeunion – Danish Swimming Federation
Idrættens Hus - Brøndby Stadion 20 - 2605 Brøndby 

Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.