Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

18
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
DÅMDÅM Galla 2024, Ringe

Idrætscenter Midtfyn, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Guldmedalje til Rikke Møller Pedersen og sølvmedalje til Jeanette Ottesen


20-05-2016 22:10:00:
Af: Anna Birkbak

Dansk Svømmeunion samler op på endnu et succesfuldt finaleafsnit i deres daglige pressemeddelelse.


Det blev endnu en forrygende finaleaften for dansk svømning, hvor to podieplaceringer mere bringer Danmark op på hele fem EM-medaljer.

 

Det lykkedes her til aften Rikke Møller Pedersen (Holbæk Svømmeklub/NTC) at genvinde sin titel som europamester på 200 brystsvømning fra EM Langbane i 2014. I finalen på favoritdisciplinen 200 brystsvømning satte Rikke alle konkurrenterne til vægs og svømmede sig til en velfortjent guldmedalje i tiden 2.21.69. Vi skal over et år tilbage for at finde ligeså hurtige tider fra brystsvømmeren, og selvom Rikke er indehaver af verdensrekorden på 2.19.11, så var det alligevel en stolt og tilfreds vinder, der trådte op på podiets øverste skammel i London Aquatics Center. Resultatet lover derfor godt frem mod OL i Rio om få måneder.

 

 

Dermed har Danmark fået sin anden europamester på blot to dage, idet Mie Ø. Nielsen også fik guldet om halsen efter en suveræn finale på 100 rygsvømning i går aftes.

 

 

Medaljehøsten stoppede dog ikke her, for kort tid efter svømmede Jeanette Ottesen (Vejle Svømmeklub Triton/NTC) mere metal hjem til Danmark på distancen 100 butterfly. I tiden 56.83 sikrede sprinteren sig mesterskabernes anden sølvmedalje, og ligesom på den halve distance var overmanden endnu en gang svenske Sarah Sjöström, der tager guldet i 55.89. Jeanette har ifølge landstræner Nick Juba dagen igennem døjet med forkølelse, og hun kan derfor være fint tilfreds med andenpladsen og den skarpe tid, som nærmer sig Jeanettes bedste niveau.

 

 

Med Jeanettes anden sølvmedalje er Danmark altså oppe på samlet fem EM-medaljer. Stort tillykke til begge piger.

 

 

Det har herudover været endnu en travl aften for det danske hold, der er flot repræsenteret i fredagens finaleafsnit. Således kunne vi først på aftenen følge både Søren Dahl (Herlev Svømning/USA) og Viktor Bromer (Aalborg Svømmeklub) i semifinalen på 100 butterfly. Efter at have haft hurtigste tid i morges svømmer Søren Dahl en smule langsommere her til aften og slutter som samlet nummer 14 i tiden 52.99. Efterfølgende giver Søren, der er OL-kvalificeret på 4x200 fri for herrer, udtryk for at være fint tilfreds med løbet, der giver ham uvurderlig erfaring frem mod Rio.

 

 

Derimod var gårsdagens sølvmedaljetager på den dobbelte distance, Viktor Bromer, særdeles godt svømmede i semifinalen. Han formår at veksle en ny personlig rekordtid på 52.43 til en finaleplads i morgendagens afsnit med det lidt overraskende resultat, der selv kom bag på Viktor. Han ser derfor meget frem til at forlænge sit program med endnu en dag og at prøve kræfter med en sprintfinale – noget han ikke har prøvet før.

 

 

Aftenens sidste løb stod Mie Ø. Nielsen (Aalborg Svømmeklub) for. I semfinalen på 50 rygsvømning beviste Mie, at hendes guldmedalje på 100-meteren torsdag aften ikke var grebet ud af den blå luft, og hun kvalificerer sig dermed til finalen i morgen aften i hurtigste tid. 27.73 er blot 10/100 fra Mies egen danske og nordiske rekord, så der er i den grad lagt op til et spændende løb lørdag aften.

 

 

I morgen formiddag venter et kort indledende heat, hvor vi har både Jeanette Ottesen og Mie Ø. Nielsen på startlisten i 50 frisvømning, hvilken forhåbentlig kaster en semifinale af sig. Om aftenen kan vi som sagt se frem til to spændende finaler i hhv. 100 butterfly for herrer med deltagelse af Viktor Bromer og 50 rygsvømning for damer med Mie Ø. Nielsen.


For yderligere information kan sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, kontaktes på mobil: 29 20 61 60.


Dansk Svømmeunion henstiller til, at pressen kontakter Lars Green Bach for interviews med svømmerne og således undlader at kontakte svømmerne direkte.

 

 

Fakta om EM
De kommende to dage, lørdag og søndag, svømmes der indledende afsnit kl. 10.00 og finaleafsnit kl. 17.00 dansk tid.

 

 

Detaljeret program for de danske svømmere fremgår her.
Officiel eventside: http://euroaquatics2016.london/
Resultater vil fremgå her.
Livestreaming på den officielle eventside kan følges her.

 

Venlig hilsen – Best regards

Dansk Svømmeunion – Danish Swimming Federation
Idrættens Hus - Brøndby Stadion 20 - 2605 Brøndby 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.