Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


FINA hæver Efimovas karantæne


23-05-2016 15:00:00:
Af: Anna Birkbak

Fordi Det Internationale Dopingagentur (WADA) behøver mere tid til at undersøge det forbudte stof, meldonium, har FINA pr. 20 maj løftet den midlertidige karantæne på den russiske svømmer.


Fra den 20. maj blev Yulia Efimovas karantæne for sin anden positive dopingprøve ophævet.

 

Det skriver FINA i en pressemeddelelse sendt ud i går, den 22. maj.

 

Ophævelsen skyldes, at Det Internationale Dopingagentur, WADA, har henstillet til FINA at løfte karantænen, mens yderligere undersøgelser af stoffet meldonium fortsætter.

 

På mange måder er det ikke godt nyt, men der er alligevel et 'men' i FINAs budskab:

 

Efimova skal stadig dømmes af FINA's Dopingpanel, og de betragter ikke sagen som lukket, skriver de. Det betyder i praksis, at Efimovas sag stadig er i behandling, og at hun først efter en eventuel dom må søge om en omstødelse hos CAS, Court of Arbitration for Sport. Denne domstol, som på dansk kaldes Den Internationale Sportsdomstol eller Sportens Voldgiftsret, er en uafhængig instans, hvor man får afgjort sportslige tvister. Det rygtes, at hvis Efimovas sag ender her, er sagen allerede afgjort pga. en usund russisk indflydelse på domstolen.

 

Hvornår Efimova får sin dom, melder pressemeddelelsen ikke noget om, men indtil videre må man væbne sig med tålmodighed ift. WADA's undersøgelser.

 

Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.