Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

22
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
PR Sommerstævne 2024, Aalborg

Haraldslund Vand- og Kulturhus, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


"Vi kan ranke ryggen, være tilfredse og rette fokus på den sidste, intensive fase"


23-05-2016 19:00:00:
Af: Anna Birkbak

Sportschef Lars Green Bach evaluerer et succesfuldt europamesterskab i London, hvor det blev til i alt syv medaljer.


To guld-, fire sølv- og én bronzemedalje blev det til ved det netop overståede EM Langbane i London.

 

Det er på mange parametre et succesfuldt stævne, især også fordi de danske svømmere tidsmæssigt præsterer flot over hele linjen. Derfor var det en positiv sportschef, SvømmeSport havde i røret i dag:

 

- EM var på mange måder var som forventet, men jeg er yderst tilfreds med de præstationer, vores egne svømmere leverer, fortæller Lars Green Bach. Mesterskaberne har været et godt afsæt for at kunne se, hvad det er, vi lykkes med, og hvad vi skal arbejde videre med. Vi tager derfor meget positivt med herfra, og det er et godt skub frem mod forberedelserne til præstationerne i Rio.

 

Og netop Rio kan man ikke rigtigt komme udenom, når man taler om EM i London. Dette fremhæver Lars Green Bach også:

 

- I det store perspektiv var mesterskaberne også påvirkede at det, der sker sidst på sommeren i år. Der var selvfølgelig nogle løb, hvor der blev svømmet rigtig hurtigt og med tæt konkurrence om placeringerne, men der var andre løb, hvor der ikke var den stor spænding om resultatet. Vi har set både internationale profiler svømme godt og stærkt, men også det modsatte, og det er egentlig et godt billede på, at dette mesterskab ikke er sæsonens hovedmål for langt de fleste, og at man har foretaget nogle prioriteringer. I slutningen af ugen var der sådan set en del, der havde forladt arenaen, og der var lidt tyndere besat i nogle discipliner. Heldigvis har vi løb som Jeanettes 50 fri den sidste aften, hvor profilerne stadig var på plads, så det var rigtig fint.

 

Det danske OL-hold ser ud til at blive ét af de største i rigtig mange år, især hvis også Sarah Bro og Julie Kepp Jensen bliver udtaget til 4x100 fri for damer. Det sker om højest otte dage. Hvad kan sportschefen sige om dette års OL-hold generelt, ud fra det han netop har set til EM?

 

- Først og fremmest kan vi glæde os over, at det er lykkedes at fastholde ni ud af ti svømmere fra sidste OL. Derudover har vi - hvis det går, som vi forventer med holdkappen - seks nye svømmere, der debuterer. Det er bare rigtig stærkt gået, at vi er lykkedes med begge dele i dansk svømning. Og med hensyn til EM, så er det jo altid rart at svømme godt, det er et tegn på, at tingene virker på den rigtige måde, og at vi har skabt et godt fundament for den sidste intensive træningsperiode frem mod OL. Det er et godt afsæt for, hvad det er, man lykkes med, og hvad man skal arbejde med. Så nu går vi ind i den sidste periode, vi kan ranke ryggen og være tilfredse, og vi kan rette fokus mod sidste fase. 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.