Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Åbent vand-landsholdet - de rene vikinger


10-06-2016 13:00:00:
Af: Eline Andersen, Anna Birkbak

I morgen skal udviklingslandsholdet teste formen i det varme vand i Roskilde Fjord, når Vikinge Svøm byder både motionister og elitefeltet velkomment.


I år bliver Vikingesvøm også det første stævne på Sjælland, hvor det danske landshold og udviklingslandsholdet tester formen af, inden det går løs med danske og internationale mesterskaber.

 

Talentansvarlig i Dansk Svømmeunion, Thomas Stub, glæder sig til en dag ved fjorden:

 

- Jeg ser frem til at komme til Vikinge Svøm i Roskilde i forbindelse med Dansk Svømmeunions talentudviklingsprojekt i åbent vand. Vikinge Svøm har et godt ry og rygte fra tidligere arrangementer og afvikles i noget af det varmeste vand, vi kan finde i Danmark i juni måned. Så på den måde er arrangementet perfekt som et introduktionsarrangementet for nye åbent vand-konkurrencesvømmere, siger Thomas Stub, som er talentansvarlig i Dansk Svømmeunion.

 

Blandt andet deltager Roskilde Svømnings egen Anna Brendstrup, der netop er udtaget til udviklingslandholdet. Hun skal således have sin ilddåb på hjemmebane.

Foto: Anna Brendstrup, Roskilde Svømning.

 

Åbent vand-svømning bliver mere og mere populært. I Roskilde Fjord er der en bølge af nye svømmere, som i år har kastet sig ud i denne aktivitet. For de svømmere og alle dem, der allerede har dyrket åbent-vandsvømning længe, er Vikinge Svøm således et stævne, hvor man kan prøve formen af i konkurrencesammenhænge tidligt på sæsonen. Stævnet er både for unge og gamle, hurtige og ikke så hurtige.

 

- Elitefeltet starter fra Vigen Camping kl. 10.45 og forventes at svømme over målstregen en halv times tid senere ved Vikingeskibsmuseet. Hvor landsholdet skal bruge en halv times tid på de 2500 meter, vil resten af feltet formodentlig bruge noget længere tid, siger Ole Vinjebo, som er koordinator for Vikinge Svøm. Han forklarer med store armtag, hvordan alle svømmerne blot skal sætte kurs mod Domkirkens spir og glæde sig til en helt fantastisk oplevelse – og så i Danmarks varmeste vand!

 

- Vandet er lige nu over 20 grader, og det er helt usædvanligt men super godt for vores arrangement, siger Ole Vinjebo og inviterer Roskilde til enten at deltage selv eller komme og tage imod vikingerne, når de går i land.

 

De er 7. gang, at Vikinge Svøm afvikles af Roskilde Svømning i samarbejde med Dansk Svømmeunion, og det er et af sæsonens første åbent vand-stævner i regi af Dansk Svømmeunion.

 

Kontakt:
Ole Vinjebo, Vikingesvøm. Mobil: 27528403

 

Du kan stadig nå at tilmelde dig på www.openwater.dk.

 

Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.