Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

29
Juni
2018
Svømning
SetteColli
Rom
30
Juni
2018
Svømning
DM Årgang Langbane
Bellahøj Svømmestadion
4
Juli
2018
Svømning
EM-junior langbane
Helsinki (FIN)

Glasgow International Swim Meet

 

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Forrygende solskin over Roskilde Fjord


11-06-2016 18:00:00:
Af: Anna Birkbak

Vikinge Svøm var i dag rammen om udviklingslandsholdets test før DM næste weekend samt et stort felt motionisters solrige åbent vand-oplevelser.


Der var 218 tilmeldte her lørdag formiddag ved Vikinge Svøm i Roskilde Fjord, og med en vandtemperatur på lidt over 20 grader, stille vand og middel vind var forholdene noget nær perfekte til åbent vand-svømning.

 

Distancen, de friske svømmere skulle tilbagelægge, var 2500 meter lang og løb fra Vigen Camping i nord til Roskilde Havn ved siden af Vikingeskibsmuseet i bunden af fjorden.

 

I dagens første heat ud af syv i alt deltog en større gruppe svømmere fra Dansk Svømmeunions udviklingslandshold i åbent vand. De lå i det såkaldte "race heat" og fik altså optimale muligheder for at teste formen, inden det gælder DM på 5 km åbent vand i Aarhus næste weekend. Her vil de 6-8 bedste juniorer og 2-4 bedste seniorer blive udtaget til Nordiske Mesterskaber i Tartu, Estland den 16. -17. juli.

 

Vinderen for udviklingslandsholdets herrer var Esbjerg Svømmeklubs abent vand-debutant Alexander Wildenschild, der formåede at finde en nogenlunde lige linje fra nord til syd. I tiden 00.28.35 lykkedes det Esbjerg-svømmeren at lægge næsten 10 sekunder mellem ham og Sigma Swim Allerøds Magnus Andersen, der tog sølvet i 00.28.44. På tredjepladsen lige efter Magnus kom AGF Svømnings Peter Mandrup Madsen i 00.28.47.

 

Fra venstre: Peter Mandrup, Alexander Wildenschild, Magnus Andersen. Foto: Bjarne Kubel.

 

Efter løbet fortæller Alexander om løbet, der som sagt var hans første rigtige deltagelse i åbent vand-sammenhænge:

 

- Det var nyt, men super fedt at prøve. Jeg har svømmet Vejle Fjordsvøm for omkring 5 år siden, så derfor er jeg glad for en sejr i dag! Jeg valgte en anden rute end Peter og Magnus. De gik ud til venstre, og en anden gruppe gik til højre, men jeg valgte at blive i midten. Det kunne godt være svært at se, hvad man skulle gå efter, men tårnene på domkirken var et okay pejlemærke, fortæller Alexander og fortsætter:

 

- Jeg er imponeret over vandtemperaturen, så løbet var behageligt og sjovt. Der var lidt strøm ude på midten, og der er en masse taktik og flere paramatre, der spiller ind, når man svømmer sådan et løb. Det synes jeg er fedt. Så jeg føler mig klat til DM i Aarhus i næste weekend, 5 kilometer er selvfølgelig et stykke længere, så jeg må nok vælge en anden taktik der. Og med hensyn til Nordiske Mesterskaber, så har ikke turdet håbe på det, man jeg har da taget fri den weekend, haha. Jeg vil gøre mit bedste og give den gas!

 

For pigerne blev der heller ikke kamp om guldet, da endnu en debutant i åbent vand lagde sig i spidsen til sidst: Roskilde Svømnings Anna Brendstrup snuppede guldet i tiden 00.32.32, mens Triton Ballerups Helena Berg Wenk tog sølv i 32.38. Bronzemedaljen gik til en svensk deltager, Angela Fox fra Malmö i 33.47.

 

Her ses herrernes vindere bagved, mens Anna Brendstrup ses forrest til venstre og Helena Berg Wenk er til højre. Foto: Bjarne Kubel.

 

Også Anna Brendstrup gav en kort kommentar:

 

- Jeg synes det var fedt, og meget anderledes i forhold til, hvad jeg har prøvet før. Det krævede mere, for man skal navigere, og det er lidt svært i starten at sørge for at kigge sig om og holde sig orienteret. Målet var at følge med feltet, så det gik meget godt. Jeg synes, det har været fedt at få muligheden, og jeg glæder mig meget til Aros Swim og DM på 5 kilometer næste weekend. I bassinet er jeg mest til de længere distancer, så jeg kan forestille mig, at den dobbelte distance passer mig godt, slutter Anna.

 

Talentansvarlig i Dansk Svømmeunion, Thomas Stub, fortæller efter stævnets afslutning:

 

- Alle har haft en god oplevelse, folk har meldt positivt tilbage. Det har dog været en lidt sværere dag, end det så ud til i starten. Det ligner, at man bare skal svømme ligeud, altså "Hvor svært kan det være?", men faktisk har der været strøm og en god vind. Så de er blevet flyttet rundt derude. Men alle klarede det godt og er klar til at prøve kræfter med Aarhus og Aros Swim i næste uge. Den rute er noget helt andet, det bliver mere en bane rundt, man skal orintere sig på. Så i dag var en god prøve, og bare dét at få en god førstegangsoplevelse synes jeg er vigtigt for, at de får lyst til at prøve mere, fortæller Thomas og fortsætter:

 

- Anna og Alexander er begge dygtige svmmere, og de viser, at det også handler om, hvem der finder den rigtige vej. Jeg tror der er nogen, der har undervurderet forholdene i dag. Alexander valgte den rigtige rute. Så de har haft et par gode debutstævner. Nu ser vi, hvad der sker på lørdag, og så skal vi have udtaget et hold til Nordiske.

 

Om Vikinge Svøm-stævnet siger Thomas afslutttende:
- Jeg synes det er et fedt arrangement. Det er eget velorganiseret og hyggeligt, og det er meget samlet med plads til alle.
 

Her ses Alexander Wildenschild på vej i mål. Foto: Bjarne Kubel.

 

Vinderne af motionsheatene blev hhv. Glostrups Torben Ottosen i 33.14 og Gladsaxes Kamilla Larsen i 35.06.

 

Vinderne fra race heatet modtog udover deres guldmedalje en præmie på 500 kroner fra sponsor Snow Fun. Vikinge Svøm er arrangeret i et samarbejde mellem Roskilde Svømning og Dansk Svømmeunion.

 

Besøg stævnets Facebook-side.

 

Se alle resultater på openwater.dk.





 

Se de seneste nyheder

22-06-2018 09:34:00

Rikke Møller Pedersen er netop blevet bachelor og fortæller her om sine gode erfaringer med at være studerende og elitesvømmer på samme tid.
 

 
19-06-2018 20:08:00

NTC-cheftræner, Martin Truijens godkender de danske præstationer under Mare Nostrum, hvor det blev til flere danske podieplaceringer.

 
17-06-2018 16:39:00

Roskilde Fjord dannede rammerne om årets afholdelse af DM på 5 kilometer i åbent vand, der blev svømmet tidligere i dag. 

 
11-06-2018 21:00:00

Lærke Ruby begyndte at svømme Open Water tilbage i 2014. I år skal hun for tredje gange deltage ved det Europæiske Juniormesterskab for Juniorer i Open Water. Målet er klart. Hun drømmer om at blive en af Danmarks bedste. 

 
08-06-2018 08:55:00

Samtidig indstiller klubben samarbejdet med sportschef Ricki Clausen. Læs klubbens udsendte pressemeddelelse her.