Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


To landsholdsaktiviteter på spil ved DM årgang og junior


23-06-2016 11:00:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Ved weekendens DM årgang og junior langbane er der mulighed for at kvalificere sig til landsholdsaktiviteter i den kommende tid – både hos årgangssvømmerne og juniorerne.


Den 25. til den 28. juni afholdes der både DM årgang langbane i Helsingør og DM junior langbane i Herning. Begge stævner fungerer som sæsonafslutning for svømmerne, men samtidig står der også udtagelser til to landsholdsaktiviteter på spil.

 

For den yngste af de tre juniorårgange samt den ældste gruppe hos årgangssvømmerne gælder det kvalifikationen til Nordiske Mesterskaber på langbane, der afvikles 9. og 10. juli i Finland. Her kan de ældste juniorer ikke være med, men til gengæld vil de så kæmpe om en plads på holdet, der drager til Swedish Swim Games i oktober, som den første landsholdsaktivitet i den nye sæson.

 

Ikke nok med at disse udtagelser står på spil, vil man i år samtidig forsøge sig med nye koncepter ved stævnerne. Hidtil har man været vant til at se et stævne hver for DM årgang gruppe 1 og 2 samt et samlet junior- og senior-DM. Nu kommer vi til at se et DM-årgang, DM-junior og et DM åben klasse.

Derudover vil der som noget nyt blive forsøgt med en pointkonkurrence for holdene, hvor holdene samler point sammen, og til sidst vil der blive kåret en vinder.

 

Der er derfor en del nye ting at skulle vænne sig til ved stævnerne samtidig med, at der står en del på spil, og Dansk Svømmeunions talentansvarlig Thomas Stub udtaler sig i den forbindelse om forventningerne dertil.

 

- Det er første gang, at vi holder mesterskaberne på denne her måde. Det er afprøvende koncepter med de indledende og finalerne osv., fortæller Thomas Stub. Derudover er jeg spændt på, hvad pointkonkurrencerne for holdene tilfører til stævnet. Det bliver spændende at se, hvor meget det kommer til at fylde ved stævnet, og hvor stort et fokus dette trækker.

 

Samtidig er der stort fokus på udtagelsen til Nordiske Mesterskaber, hvor Thomas Stub håber på og regner med, at holdet på 32 svømmere vil blive udfyldt:

 

- Der er mange svømmere i spil til Nordiske Mesterskaber og tilmed mange svømmere, der skal med. Så på den konto er det svært at forudsige, hvem der kommer med. Men jeg er helt sikker på, at der kommer nogle overraskelser og supplerer NM-holdet. Det bliver spændende at se, hvem der træder skridtet frem og viser sig fra sin bedste side.

 

- Vi skal jo have 32 svømmere med, så jeg tør ikke spå om, hvem der kommer med, og der kan ske rigtig meget. 

 

Thomas Stub regner med, at holdet til Nordiske Mesterskaber allerede vil blive offentliggjort den 29. juni.

 

Som en afsluttende kommentar til stævnerne i weekenden udtaler Thomas Stub:

 

- Det er jo sæsonafslutningsstævne for alle svømmerne, så jeg er sikker på, at de alle vil være både engagerede og motiverede og levere deres allerbedste.

 

De to stævner kan følges via livetiming, hvor både DM junior og DM årgang vil blive fulgt.

 

Derudover kan du smutte forbi stævnerne i aktivitetskalenderen på svoem.org, hvor program, startlister, tidsplan og meget andet generel information kan findes:

DM junior

DM årgang

 

Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.