Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
24-04-2018 21:47:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Danmarks dygtigste svømmere klar til DM på langbane 2016


29-06-2016 09:25:00:
Af: Nora Thomsen

188 svømmere er samlet til DM 2016 i Herning fra i morgen, torsdag, til og med på søndag. Kig' forbi og oplev masser af stærk svømning. 


Har du lyst til at opleve nogle af Danmarks stærkeste seniorsvømmere i intern konkurrence om DM-titler? Så får du chancen fra i morgen, torsdag den 30. juni, til og med søndag den 3. juli i Herning Svømmehal, der for nylig har fået en tilbygning med et nyt 50 meter bassin og i dag fremstår som et af landets smukkeste svømmehaller.
Her afholder Dansk Svømmeunion i samarbejde med Herning Svømmeklub Danmarksmesterskaber på langbane 2016.

I alt 188 svømmere fordelt på 45 klubber vil være klar ved startskamlerne over de fire konkurrencedage.
Der svømmes hver dag to afsnit - indledende afsnit og finaleafsnit. Indledende afsnit begynder hver dag klokken 09.30 og finaleafsnittene hver dag klokken 17.00. 

Fokus på både mesterskabstitler og kravtider til den kommende sæson
For rigtig mange af svømmerne er fokus på mesterskabsplaceringerne og resultatudvikling, hvor der vil være en intens kamp om først og fremmest podieplaceringerne – individuelt, i holdkapper og, som noget nyt, også som klub/startfællesskab. Derudover vil flere af svømmerne også have mulighed for at gå efter kravtider til næste sæsons landsholdsaktiviteter. Det bliver således spændende at se, hvor mange svømmere der byder sig til i forhold til svømning i en international kontekst i næste sæson.

Mesterskaberne afholdes i år efter helt nye mesterskabsproportioner, som trådte i kraft i februar. Om dette fortæller sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach:

- Det nye format er en udløber af ændrede mesterskabsproportioner, som vi i dialog med svømmeklubberne netop har gennemført. Formålet med dette er blandt andet at synkronisere vores årgangsinddeling med de internationale, at styrke sammenhængen mellem det aldersrelaterede træningskoncept og mesterskaberne samt, over tid, at styrke seniorsvømningen i Danmark, udtaler Dansk Svømmeunions sportschef Lars Green Bach.

Ændringerne i formatet kommer især til udtryk ved, at DM for juniorsvømmerne afgøres ved et separat mesterskab og ikke længere i kombination med seniorsvømmernes mesterskab. For juniorsvømmerne er der i stedet for netop blevet afholdt DM i samme svømmehal fra lørdag til tirsdag. Ændringen betyder, at seniorsvømmernes DM får kortere stævneafsnit med god pause mellem indledende og finaler. Dermed bliver vilkårene bedre for seniorsvømmerne i forhold til at præstere optimalt i såvel indledende heats som i finalen.
En anden ændring som kan opleves ved de kommende dages mesterskaber er, at der indføres en ungdomskonkurrence for svømmere i de to første senior-år (lukket for juniorsvømmere), som afgøres i finalerne. Formålet hermed er at bidrage til en bedre overgang fra junior- til seniorsvømning.
Endelig indføres også en ny pointkonkurrence, hvor klubber/startfællesskaber konkurrerer mod hinanden om at blive bedste senior-klub/startfællesskab.

 

OL-svømmere tester formen af i Herning
Flere af de i alt 15 svømmere, som skal repræsentere Danmark ved OL om blot fem uger, vil benytte DM til at teste formen af i konkurrence en sidste gang før afrejsen til Rio den 25. juli.
De svømmere, der her vil være tale om, er Daniel Skaaning (STT-VAT/NTC), Magnus Westermann (Herlev Swim/NTC), Viktor Bromer (Aalborg Svømmeklub), Mie Ø. Nielsen (Aalborg Svømmeklub), Pernille Blume (Gladsaxe Swim/NTC) og Sarah Bro (Gentofte Svømmeklub/NTC). OL-svømmerne er ikke tilstede alle dage men har prioriteret udvalgte løb som en del af deres OL-forberedelse.

Følg mesterskaberne via livetiming
Den bedste oplevelse af mesterskaberne opnår man naturligvis ved at møde op i Herning Svømmehal og mærke stemningen, når der kæmpes om topplaceringer. Kan det ikke lade sig gøre, er der dog også den mulighed at følge slagets gang via livetiming på: http://livetiming.dk/index.php?cid=2760

Kontaktpersoner
Under DM på langbane er stævnets lokale kontaktpersoner Torben Svane (mobil: 51 90 03 28) og Birgit Mehlsen (mobil: 21 76 93 15).

Dansk Svømmeunions sportschef, Lars Green Bach, kan kontaktes på mobil: 29 20 61 60.
Tags: DM 2016

 

Se de seneste nyheder

24-04-2018 22:00:00

Der er stadig åbent for tilmelding til første udgave af holdstævnet i september 2018.

 
24-04-2018 21:47:00

De danske juniorsvømmere, der til sommer skal repræsentere Danmark til EM Junior 2018, er rejst til Norge, hvor de skal uddannes og rystes sammen.

 
22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub