Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

30
August
2019

EM-junior i Kazan

 

 

Tekst
Tekst


Dansk bronzemedalje ved EJM i udspring!


01-07-2016 20:00:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Udspringeren Andreas Sargent Larsen har i dag vundet bronzemedalje ved de Europæiske Juniormesterskaber i Rijeka, Kroatien.


Det danske landshold i udspring er i disse dage til de Europæiske Juniormesterskaber i Rijeka, Kroatien, og i dag blev det endelig til en flot bronzemedalje til en af de seje udspringere - oveni købet den første medalje ved et EJM nogensinde. Andreas Sargent Larsen formåede at springe sig til tredjepladsen i gruppe A drenge, 16-18 år.

 

Det blev dog en længere forestilling for de unge udspringere, da den indledende konkurrence endte med at vare 3 timer. I en konkurrence som denne kræves der rutine og koncentration, da der skal springes hele ti gange. Og for at opnå en finaleplads kræver det samtidig også ti gode spring for at blive en del af de tolv, der går videre til finalen.

 

Både Martin Bang Christensen og Andreas Sargent Larsen var i aktion, men desværre gik det galt for Martin, da han mistede balancen i afsættet i tredje og tiende runde og derfor fik en dårlig score. Dette kostede ham finalepladsen, og han måtte desværre nøjes med en 15. plads med kun 22 point til den eftertragtede 12. plads.

 

Andreas sprang til gengæld ni flotte spring og lå igennem hele konkurrencen i top tre. I sidste runde missede han dog afsættet, og han fik her kun 4-4.5 point af dommerne. Han gik derfor videre til finalen som 7'er med en pointscore på 471.35.

I finalen skiftede Andreas i samarbejde med sin træner et af springene ud, hvilket viste sig at være den rigtige beslutning. Han sprang stabilt og holdt hovedet koldt, da det gjaldt i finalen og præsterede fem flotte spring. Han vandt derfor bronze med pointscoren 511.70.

Andenpladsen gik til franske Gwendal Bisch med 517.20 point, mens vinderen blev tyske Patrick Kreisel med hele 550.30 point.

 

Landstræner Claus Friislund udtaler følgende om Andreas' medalje:

 

Det er dejligt at se, at det arbejde vi udfører i hverdagen, giver medalje, når vi kommer ud til de betydningsfulde konkurrencer. Når jeg har set Andreas' afsæt og ser, at han er i balance, så ved jeg, at han sætter springet flot!

 

Stort tillykke til Andreas med bronzemedaljen!

Du kan følge resultaterne ved EJM her.

 

Andreas Sargent Larsen med medaljen om halsen. Foto og resultater: Nomi Mortensen.

 

Andreas med tyske Patrick Kreisel og franske Gwendal Bisch.

 

Andreas i aktion ved dagens konkurrencer.
Tags: Udspring

 

Se de seneste nyheder

24-08-2019 10:00:00

Det er ikke kun i vandet, at vi finder dansk bidrag ved VM for Juniorer – også på bassinkanten slår Danmark sine folder.

 
23-08-2019 22:00:00

Både Clara Rybak-Andersen og Thea Blomsterberg var i aktion ved fredagens indledende afsnit, der bød på 200m individuel medley

 
22-08-2019 22:00:00

Thea Blomsterberg satte endnu en gang dansk junior rekord – denne gang på 100m brystsvømning.

 
22-08-2019 10:00:00

Konkurrencelivredningens mange alsidige discipliner vil kunne opleves på tæt hold, når det går løs med et tætpakket program på lørdag ved Rødbyhavn Strand.
 

 
20-08-2019 22:00:00

VM for juniorer på langbane indledtes tirsdag med dansk junior rekord til Thea Blomsterberg på 50m brystsvømning.