Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Dansk bronzemedalje ved EJM i udspring!


01-07-2016 20:00:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Udspringeren Andreas Sargent Larsen har i dag vundet bronzemedalje ved de Europæiske Juniormesterskaber i Rijeka, Kroatien.


Det danske landshold i udspring er i disse dage til de Europæiske Juniormesterskaber i Rijeka, Kroatien, og i dag blev det endelig til en flot bronzemedalje til en af de seje udspringere - oveni købet den første medalje ved et EJM nogensinde. Andreas Sargent Larsen formåede at springe sig til tredjepladsen i gruppe A drenge, 16-18 år.

 

Det blev dog en længere forestilling for de unge udspringere, da den indledende konkurrence endte med at vare 3 timer. I en konkurrence som denne kræves der rutine og koncentration, da der skal springes hele ti gange. Og for at opnå en finaleplads kræver det samtidig også ti gode spring for at blive en del af de tolv, der går videre til finalen.

 

Både Martin Bang Christensen og Andreas Sargent Larsen var i aktion, men desværre gik det galt for Martin, da han mistede balancen i afsættet i tredje og tiende runde og derfor fik en dårlig score. Dette kostede ham finalepladsen, og han måtte desværre nøjes med en 15. plads med kun 22 point til den eftertragtede 12. plads.

 

Andreas sprang til gengæld ni flotte spring og lå igennem hele konkurrencen i top tre. I sidste runde missede han dog afsættet, og han fik her kun 4-4.5 point af dommerne. Han gik derfor videre til finalen som 7'er med en pointscore på 471.35.

I finalen skiftede Andreas i samarbejde med sin træner et af springene ud, hvilket viste sig at være den rigtige beslutning. Han sprang stabilt og holdt hovedet koldt, da det gjaldt i finalen og præsterede fem flotte spring. Han vandt derfor bronze med pointscoren 511.70.

Andenpladsen gik til franske Gwendal Bisch med 517.20 point, mens vinderen blev tyske Patrick Kreisel med hele 550.30 point.

 

Landstræner Claus Friislund udtaler følgende om Andreas' medalje:

 

Det er dejligt at se, at det arbejde vi udfører i hverdagen, giver medalje, når vi kommer ud til de betydningsfulde konkurrencer. Når jeg har set Andreas' afsæt og ser, at han er i balance, så ved jeg, at han sætter springet flot!

 

Stort tillykke til Andreas med bronzemedaljen!

Du kan følge resultaterne ved EJM her.

 

Andreas Sargent Larsen med medaljen om halsen. Foto og resultater: Nomi Mortensen.

 

Andreas med tyske Patrick Kreisel og franske Gwendal Bisch.

 

Andreas i aktion ved dagens konkurrencer.
Tags: Udspring

 

Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.