Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
16-01-2020 08:41:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

31
Januar
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Dansk bronzemedalje ved EJM i udspring!


01-07-2016 20:00:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Udspringeren Andreas Sargent Larsen har i dag vundet bronzemedalje ved de Europæiske Juniormesterskaber i Rijeka, Kroatien.


Det danske landshold i udspring er i disse dage til de Europæiske Juniormesterskaber i Rijeka, Kroatien, og i dag blev det endelig til en flot bronzemedalje til en af de seje udspringere - oveni købet den første medalje ved et EJM nogensinde. Andreas Sargent Larsen formåede at springe sig til tredjepladsen i gruppe A drenge, 16-18 år.

 

Det blev dog en længere forestilling for de unge udspringere, da den indledende konkurrence endte med at vare 3 timer. I en konkurrence som denne kræves der rutine og koncentration, da der skal springes hele ti gange. Og for at opnå en finaleplads kræver det samtidig også ti gode spring for at blive en del af de tolv, der går videre til finalen.

 

Både Martin Bang Christensen og Andreas Sargent Larsen var i aktion, men desværre gik det galt for Martin, da han mistede balancen i afsættet i tredje og tiende runde og derfor fik en dårlig score. Dette kostede ham finalepladsen, og han måtte desværre nøjes med en 15. plads med kun 22 point til den eftertragtede 12. plads.

 

Andreas sprang til gengæld ni flotte spring og lå igennem hele konkurrencen i top tre. I sidste runde missede han dog afsættet, og han fik her kun 4-4.5 point af dommerne. Han gik derfor videre til finalen som 7'er med en pointscore på 471.35.

I finalen skiftede Andreas i samarbejde med sin træner et af springene ud, hvilket viste sig at være den rigtige beslutning. Han sprang stabilt og holdt hovedet koldt, da det gjaldt i finalen og præsterede fem flotte spring. Han vandt derfor bronze med pointscoren 511.70.

Andenpladsen gik til franske Gwendal Bisch med 517.20 point, mens vinderen blev tyske Patrick Kreisel med hele 550.30 point.

 

Landstræner Claus Friislund udtaler følgende om Andreas' medalje:

 

Det er dejligt at se, at det arbejde vi udfører i hverdagen, giver medalje, når vi kommer ud til de betydningsfulde konkurrencer. Når jeg har set Andreas' afsæt og ser, at han er i balance, så ved jeg, at han sætter springet flot!

 

Stort tillykke til Andreas med bronzemedaljen!

Du kan følge resultaterne ved EJM her.

 

Andreas Sargent Larsen med medaljen om halsen. Foto og resultater: Nomi Mortensen.

 

Andreas med tyske Patrick Kreisel og franske Gwendal Bisch.

 

Andreas i aktion ved dagens konkurrencer.
Tags: Udspring

 

Se de seneste nyheder

24-01-2020 12:19:00

I en pressemeddelelse fremgår det, at klubben har styrket både sin svømmeskole med en svømmefaglig chef og talentudviklingen med tilknytning af Caroline Lindborg, som kommer til klubben med stor passion og viden om svømning.

 
22-01-2020 13:26:00

Partnerskabet skal blandt andet være med til at styrke setuppet omkring de bedste svømmere i Sigma Swim, kompetenceudvikle trænerne samt bidrage til udvikling af samspillet mellem træningsmiljøerne i området om den lokale talentudvikling. 
 

 
20-01-2020 09:16:00

Bliv bedre til at støtte dit barn og få gode råd med hjem når Janne R. Mortensen, Mental Motion, kommer med oplæg herom ved DM Årgang i Gladsaxe.

 
16-01-2020 08:41:00

Vi har en god nyhed til alle forældre til unge talenter i dansk svømmesport.

 
13-01-2020 09:40:00

Den nye træner har en spændende ”atletprofil” at byde ind med i trænerteamet og er samtidig den første kvindelige træner på NTC.