Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

29
Juni
2018
Svømning
SetteColli
Rom
30
Juni
2018
Svømning
DM Årgang Langbane
Bellahøj Svømmestadion
4
Juli
2018
Svømning
EM-junior langbane
Helsinki (FIN)

Glasgow International Swim Meet

 

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Flot dansk 5. plads ved EJM i udspring


03-07-2016 20:35:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Martin Bang Christensen kunne i dag springe sig til en flot 5. plads på sidstedagen ved de Europæiske Juniormesterskaber i udspring.


De Europæiske Juniormesterskaber i udsprings sjette og sidste dag bød på A-drengenes 10 meter konkurrence, og her var det Martin Bang Christensen, der var ude og repræsentere Danmark.

 

Martin havde niveauet til at kunne tage en sikker finaleplads og være en af de 12 bedste af de 18 deltagende konkurrenter. Dog skulle han vente til allersidste spring i sidste runde, før han vidste, om han ville være i eftermiddagens finale. Her skulle han sætte sidste spring til 5.5-6 for at klare sig, hvilket han formåede og dermed kvalificerede sig til finalen på yderste mandat.  

 

I finalen var det en helt anden Martin, som sprang. Han udførte en flot 3.5 forlæns salto, og derfra kørte det for ham. Han arbejdede sig hurtigt op i feltet, og inden sidste runde lå han nummer 6 med kun 14 point fra medaljerne. 

Han gjorde, hvad han kunne i sidste runde, men måtte se sig slået af de dygtige konkurrenter fra Storbritannien og Rusland. Nationer som formentlig vil kæmpe med om medaljerne ved OL. 

Martin sluttede derfor på en 5. plads med 471.8 point og et mulehår op til bronzen.

 

Claus Friislund var en tilfreds landstræner efter Martins præstation, og han udtaler:

 

- Martin lavede de bedste frie spring af dem alle, ekseptionel flot! Det er synd, at han manglede de 20 point op til konkurrenter fra i formiddags. Det er tydeligt, at alle Martins konkurrenter har bedre muligheder for at træne på 10-meteren. Jeg er meget tilfreds med Martins finalespring. 

 

Flere resultater og nyheder kan findes på len.eu

 

Martin i spring fra 10-meteren. Foto og resultater: Nomi Mortensen. Se de seneste nyheder

22-06-2018 09:34:00

Rikke Møller Pedersen er netop blevet bachelor og fortæller her om sine gode erfaringer med at være studerende og elitesvømmer på samme tid.
 

 
19-06-2018 20:08:00

NTC-cheftræner, Martin Truijens godkender de danske præstationer under Mare Nostrum, hvor det blev til flere danske podieplaceringer.

 
17-06-2018 16:39:00

Roskilde Fjord dannede rammerne om årets afholdelse af DM på 5 kilometer i åbent vand, der blev svømmet tidligere i dag. 

 
11-06-2018 21:00:00

Lærke Ruby begyndte at svømme Open Water tilbage i 2014. I år skal hun for tredje gange deltage ved det Europæiske Juniormesterskab for Juniorer i Open Water. Målet er klart. Hun drømmer om at blive en af Danmarks bedste. 

 
08-06-2018 08:55:00

Samtidig indstiller klubben samarbejdet med sportschef Ricki Clausen. Læs klubbens udsendte pressemeddelelse her.