Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Konkurrencelivredning: DLRG Cup 15.-16. juli


14-07-2016 13:00:00:
Af: Anna Birkbak

I morgen og fredag har Danmark tre konkurrencelivreddere med ved DLRG Cup i Tyskland. Katrine Zinck Leth-Espensen fortæller lidt om stævnet her.


Den udendørs sæson for de danske konkurrencelivreddere skydes for alvor i gang denne weekend, når DLRG Cup i tyske Warnemünde løber af stablen d. 15.-16. juli.

 

I år deltager tre danske piger:

- Katrine Zinck Leth-Espensen, Klampenborg SLSC

- Julie Fischer Vinther-Christensen, Københavns Livredderklub

- Celina Lohmann, Københavns Livredderklub

 

Vi har inden stævnet talt kort med Katrine Zinck, der har flere europæiske titler på CV'et, om det forestående stævne:

 

- Vi tager af sted torsdag formiddag, fortæller Katrine. Så kan vi nå på vandet torsdag, inden konkurrencerne starter fredag. I år er Celina Lohmann med for første gang. Hun har været med til en træningssamling med landsholdet på Bellevue og er blevet udtaget af landstræneren Lila Rad. Det bliver spændende! Derudover glæder jeg mig til at komme ned og tjekke min egen form ud.

 

For Katrine fungerer DLRG Cup som forberedelsesstævne til VM i Holland til september, hvor også Ronnie Dalsgaard stiller op. Her fokuserer Katrine udelukkende på de udendørs konkurrencer, mens Ronnie er med både i poolen og på stranden.

 

I weekenden gælder det både board race, surf ski race og ocean race for Katrine Zinck, samt en enkelt holdkap i board rescue race. Det er de discipliner, hun normalt stiller op i, og det var netop i disciplinen board race, at Katrine blev europamester sidste år.

 

Katrine ser frem til at teste formen i weekenden:

 

- Jeg glæder mig til at tjekke formen nu her. Jeg har primært trænet alene denne sæson, da mange af de andre fra landsholdet har fået travlt med nogle ting ved siden af sporten. Jeg har lidt svært ved at vurdere mit niveau, for normalt arbejder jeg meget som livredder over sommeren, og har haft mulighed for at træne meget der. Det har jeg desværre ikke haft mulighed for i år pga. specialet, så det har været sværere at komme nemt på vandet. Så det bliver spændende at se, da det har være udfordrende at træne denne sommer. Men jeg føler mig i god form og skal nok blive klar, slutter Katrine.

 

Du kan følge med på DLRG Cups hjemmeside eller Facebook-side.
 

 

Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.