Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

29
Juni
2018
Svømning
SetteColli
Rom
30
Juni
2018
Svømning
DM Årgang Langbane
Bellahøj Svømmestadion
4
Juli
2018
Svømning
EM-junior langbane
Helsinki (FIN)

Glasgow International Swim Meet

 

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


DIF-pressemeddelelse: Rusland bør ikke deltage i Rio


19-07-2016 08:52:00:
Af: Nora Thomsen

En netop offentliggjort dopingrapport fra WADA afslører systematisk og statskontrolleret doping i russisk idræt. 


Pressemeddelelse udsendt af DIF mandag, den 18. juli:

Den russiske regering var ikke bare dybt involveret i systematisk doping af mindst 15 russiske medaljevindere i forbindelse med vinter-OL i Sochi. Det russiske sportsministerium har også i en længere årrække stået i spidsen for et omfattende dopingprogram, der har bidraget til doping af utallige atleter og medvirket til, at positive dopingprøver enten er forsvundet eller blevet gjort negative. Det systematiske dopingprogram har fungeret i et meget stort antal sportsgrene fra svømning over atletik til bordtennis. 

Det er konklusionen i en netop offentliggjort uafhængig rapport udgivet af det internationale antidopingagentur WADA.

DIFs formand Niels Nygaard finder rapportens konklusioner dybt bekymrende. Han udtaler:

- Jeg må indrømme, at jeg er rystet over resultatet af WADA’s rapport og ikke mindst omfanget af den russiske doping. De metoder, der er brugt for at snyde, rækker ud over, hvad vi i vores vildeste fantasi har kunnet forestille os. Russiske trænere og ledere er involveret, det russiske sportsministerium er involveret og sågar også efterretningstjenesten har ifølge rapporten været med i det her omfattende dopingprogram.


I forlængelse af dagens offentliggjorte dopingrapport vil manges øjne være rettet mod Ruslands mulige deltagelse ved OL i Rio om 18 dage.

- På nuværende tidspunkt vil jeg mene, at Rusland ikke bør deltage i Rio. Det vil ganske enkelt ikke være fair over for alle de atleter, der ikke kunne drømme om at snyde. Rusland er en del af det olympiske charter, som blandt andet indbefatter, at man går ind for en ren sport, og det er tilsyneladende ikke tilfældet i forhold til Rusland. Det er ikke uden juridiske og moralske komplikationer at OL-udelukke samtlige russiske atleter, hvoraf nogle af dem jo kan være uskyldige, men de kommende dage må vise, hvad IOC kan gøre.

Yderligere information:
Niels Nygaard, formand i DIF: 20 73 71 12 

 

Se de seneste nyheder

22-06-2018 09:34:00

Rikke Møller Pedersen er netop blevet bachelor og fortæller her om sine gode erfaringer med at være studerende og elitesvømmer på samme tid.
 

 
19-06-2018 20:08:00

NTC-cheftræner, Martin Truijens godkender de danske præstationer under Mare Nostrum, hvor det blev til flere danske podieplaceringer.

 
17-06-2018 16:39:00

Roskilde Fjord dannede rammerne om årets afholdelse af DM på 5 kilometer i åbent vand, der blev svømmet tidligere i dag. 

 
11-06-2018 21:00:00

Lærke Ruby begyndte at svømme Open Water tilbage i 2014. I år skal hun for tredje gange deltage ved det Europæiske Juniormesterskab for Juniorer i Open Water. Målet er klart. Hun drømmer om at blive en af Danmarks bedste. 

 
08-06-2018 08:55:00

Samtidig indstiller klubben samarbejdet med sportschef Ricki Clausen. Læs klubbens udsendte pressemeddelelse her.