Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Marts
2018
Svømning
Bille Cup
Lübeck
12
April
2018
Svømning
Danish Open
Bellahøj Svømmestadion
13
April
2018
Svømning
Herning Open 2018
Herning Svømmehal

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


“Det handler om at lære og få en masse erfaring”


19-08-2016 13:00:00:
Af: Anna Birkbak

AGF-svømmeren Peter Mandrup Madsen har netop vundet DM i 10 km åbent vand. Om en uge deltager han ved LEN Cup i forbindelse med Christiansborg Rundt, og så er han udtaget til EM i åbent vand til september.


Peter Mandrup Madsen fra AGF Svømning har haft en fornem sæson, der blandt andet har budt på en førsteplads ved Nordiske Open Water på 5 km og en tredjeplads på 10 km'eren, mens han også svømmede en førsteplads hjem ved Sønderjysk Open Water og en tredjeplads ved DM 5 km “Aros Swim”.

 

I lørdags toppede sæsonen så på dansk grund, da Peter svømmede sig til en sejr ved DM 10 km åbent vand i Amager Strandpark. I tiden 2.05.28 blev det til en overlegen sejr for AGF-svømmeren, der selv beskriver løbet som “koldt, men meget fint”:

 

- Planen var at svømme uden våddragt, men det var lidt koldt derude. Våddragten hjælper meget med at holde på varmen, og så svømmer jeg ellers med to badehætter, da man mister en stor del af varmen gennem hovedet. Så det gik meget fint!

 

Her ses Peter Mandrup Madsen i midten med guldmedaljen. Christan Damgaard (Copenwater) til venstre med sølv, Christian Ranghøj (Lyseng) til højre med bronze.

 

På baggrund af Peters præstationer og tidligere gode år er han derfor nu udtaget til det stærke LEN Cup, som afholdes næste lørdag den 27. august - i forbindelse med det folkelige TrygFonden Christiansborg Rundt. LEN Cup var også forbi København sidste år, hvor Peter også deltog, men han måtte desværre udgå efter 8 ud af de 10 km pga. nedkøling. I år er ruten kun 6 km, og det passer Peter godt:

 

- Sidste år udgik jeg, fordi jeg var underafkølet og ikke fik al den energi, jeg skulle have undervejs, så det gik helt galt. Der var jeg kold og tom for energi, da vi nåede de 8 km. Det er fint, at vi svømmere kortere i år, for vandet er så koldt i DK sammenlignet med andre lande. Så det er positivt, at man korter distancen af.

 

Udover Peter Mandrup Madsen er følgende svømmere udtaget til LEN Cup 6 km:

Mads Holm (Nakskov Svømmeklub /LF-Swim)

Alexander Wildenschild (Esbjerg Svømmeklub)

Jackie Gade (Aalborg Svømmeklub)

Lærke Toft Ruby (Svømmeklubben Laksen/A6)

Emma Wael (VAT Copenhagen)

 

Da vi spørger Peter, om han føler sig i god form og klar til endnu et LEN Cup, svarer han:

 

- Jeg har jo altid svømmet de lange distancer i bassinet og været vant til at træne meget og langt. Og så har jeg forsøgt at svømme så mange OW-stævner som muligt. Så jeg bliver tryg ved at svømme de længere distancer. Vi har desuden svømmet Nordiske Open Water i starten af august, og de sidste to år har givet mig god erfaring for, hvordan man skal træne i løbet af sommeren, forklarer Peter og fortsætter:

 

- Jeg synes det er fedt, at der er mange med til LEN Cup i år. Det giver en stor læring at svømme mod nogen udenfor nordisk regi, så man ikke kender de andre så godt. Det handler meget om at få erfaring og lære i det her Open Water-projekt. Mange af dem, der kommer udefra, er væsentligt ældre end os fra Danmark, og derfor har de mere erfaring, så jeg håber meget på, at jeg kan lære noget af dem.

 

Sæsonens sidste Open Water-stævne for Peter Mandrup Madsen bliver de Europæiske Juniormesterskaber, der finder sted den 9.-11. september i Italien. Her er kun tre svømmere udtaget: Jackie Gade (Aalborg Svømmeklub) og Lærke Toft Ruby (Svømmeklubben Laksen/A6) skal af sted sammen med Peter.

 

Om dette mesterskab siger Peter:

 

- Jeg glæder mig til at komme af sted og igen prøve at svømme mod nogen, jeg ikke kender. Det gælder om at få erfaring. Jeg håber også, jeg kan få kontakter til svømmere fra andre lande, for der kommer en del på min egen alder. Jeg vil høre lidt om, hvordan de f.eks. strukturerer en Open Water-sæson, da det er meget nyt i Danmark, fortæller Peter og fortsætter:

 

- Jeg tror det bliver mere åbent hav, flere bølger og mere gang i vandet end det, vi har svømmet meget i til Nordiske og til Christiansborg Rundt. Så det bliver en udfordring, men også sjovt at prøve at svømme i noget, der formodentlig er lidt hårdere, slutter Peter.

 

Et stort tillykke til Peter med mesterskabet på 10 km, og held og lykke til LEN Cup og EM Junior!

 

Læs mere om de to stævner - LEN Cup og EM Junior - på svoem.dk

 

Se de seneste nyheder

17-03-2018 19:15:29

Cheftræner på Nationalt Træningscenter (NTC), Martin Truijens, fortæller om holdet fra NTC’s træningslejr i Sydafrika

 
16-03-2018 16:30:00

Weekendens stævne er det første i East Kilbride Badet siden istandsættelsen.

 
15-03-2018 14:02:00

Center for Ungdomsstudier (CUR) står bag en undersøgelse, som omhandler, hvorfor piger vælger foreningsidrætten fra. Med udgangspunkt i indsamlet viden og i samarbejde med andre organisationer har CUR udviklet en række redskaber, der gerne skulle optimere eksisterende idrætsmiljøer for piger. 

 
15-03-2018 11:47:29

Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har vedtaget en forsøgsordning, som sikrer reserverede træningstider i en række badezoner og et havnebassin til sommer. 

 
14-03-2018 21:58:57

Landsholdets Europaturné, som netop er overstået efter FFN Golden Tour i Paris, bød undervejs på to stævner og derimellem en lille teknisk camp i Antwerpen. Landstræner Dean Boles fortæller her om Europaturnéen.