Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

21
Juni
2018
Svømning
Kaunas Grand Prix
Kaunas
29
Juni
2018
Svømning
SetteColli
Rom
30
Juni
2018
Svømning
DM Årgang Langbane
Bellahøj Svømmestadion

Glasgow International Swim Meet

 

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Studie påviser langvarige konsekvenser af steroidmisbrug


30-08-2016 18:00:00:
Af: Anna Birkbak

Anti Doping Danmark har udsendt en pressemeddelelse om et spændende studie, der afdækker konsekvenserne af steroidmisbrug.


Pressemeddelelse af Anti Doping Danmark

 

Bivirkninger som lavere testosteronniveau, nedsat sexlyst, impotens og symptomer på depression fortsætter i årevis efter ophørt brug af anabole steroider, viser et nyt studie fra Herlev Hospital.

 

Et studie fra Herlev Hospital dokumenterer videnskabeligt, at misbrug af anabole androgene steroider hæmmer unge mænds produktion af kønshormonet testosteron flere år efter, at de er stoppet med at tage anabole steroider. Yderligere er der mistanke om, at mændene slet ikke genvinder deres normale testosteronniveau som konsekvens af misbruget.

 

”Vi har længe efterlyst videnskabelig dokumentation for de langvarige konsekvenser af steroidbrug. Dette studie bekræfter de formodninger, der har været. Yderligere viser studiet, at der tilsyneladende ikke er en sammenhæng mellem mængden af steroider, man tager, og konsekvenserne. Selv små doser indebærer ifølge studiet en langvarig risiko,” siger Malene Radmer Johannisson, seniorkonsulent i Anti Doping Danmark.

 

Studiet påviser bl.a., at mændene ofte oplever bivirkninger som følge af det nedsatte testosteronniveau, fx træthed, nedsat sexlyst, impotens og øgede symptomer på depression.

 

”De langvarige konsekvenser for mændene, som studiet påviser, understreger, hvor vigtig den forebyggende indsats er. Det er vigtigt, at vi fortsat arbejder for at nå de unge, inden de begynder at bruge anabole steroider. Og hvis man er blevet afhængig af dopingstofferne, er der behov for et målrettet behandlingstilbud, som kan hjælpe brugerne ud af deres afhængighed og behandle de eventuelle fysiske og psykiske konsekvenser. Vi mangler dog fortsat et sådant tilbud i Danmark,” siger Malene Radmer Johannisson.

 

”Det har stor betydning for Anti Doping Danmarks arbejde, at Herlev Hospital har arbejdet forskningsmæssigt med dopingområdet. Men også de mange nuværende og tidligere steroidmisbrugeres villighed til at medvirke i studier som dette har stor betydning for, at vi får den indsigt, der kan bidrage til, at vi kan hjælpe unge mennesker til at træffe gode træningsvalg.”

 

Studiet er støttet med midler fra Anti Doping Danmarks forskningspulje, og artiklen om studiet og dets resultater er udgivet i onlinetidsskriftet PLOS ONE.

 

Se de seneste nyheder

17-06-2018 16:39:00

Roskilde Fjord dannede rammerne om årets afholdelse af DM på 5 kilometer i åbent vand, der blev svømmet tidligere i dag. 

 
11-06-2018 21:00:00

Lærke Ruby begyndte at svømme Open Water tilbage i 2014. I år skal hun for tredje gange deltage ved det Europæiske Juniormesterskab for Juniorer i Open Water. Målet er klart. Hun drømmer om at blive en af Danmarks bedste. 

 
08-06-2018 08:55:00

Samtidig indstiller klubben samarbejdet med sportschef Ricki Clausen. Læs klubbens udsendte pressemeddelelse her.

 
07-06-2018 20:16:00

Fem danske NTC-svømmere deltager den næste håndfuld dage ved Mare Nostrum, hvor de krydser klinger med verdenseliten.

 
06-06-2018 20:43:00

Den 1. august 2018 starter Thomas Lund som cheftræner i VG17, der er startfælleskabet mellem Glostrup Svømmeklub og Svømmeklubben Vest Brøndby.