Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

29
Juni
2018
Svømning
SetteColli
Rom
30
Juni
2018
Svømning
DM Årgang Langbane
Bellahøj Svømmestadion
4
Juli
2018
Svømning
EM-junior langbane
Helsinki (FIN)

Glasgow International Swim Meet

 

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Flotte resultater til de to danskere ved VM i Livredning


11-09-2016 16:40:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Katrine Zinck Leth-Espensen og Ronnie Dalsgaard var begge flot med på sidste dag ved VM i Konkurrencelivredning i Holland.


I dag gjaldt det sidste dag ved VM i Konkurrencelivredning i Holland, hvor de to danske livreddere fra Klampenborg SLSC, Katrine Zinck Leth-Espensen og Ronnie Dalsgaard, begge var med.

 

Det blev endnu en rigtig fin dag for de to danskere. Katrine lagde ud med Surf Ski Race, hvor hun formåede at svømme en flot 5. plads hjem i finalen efter to svømmere fra New Zealand og to fra Australien.

Derudover formåede hun også at komme til finalen i Oceanwoman. En konkurrence, hvor alle de forskellige discipliner skal gennemgås. I år var rækkefølgen Board, løb, Surf Ski Race, løb, svømning og til sidst løb i mål.

 

Katrine var derfor en meget tilfreds livredder, da SvømmeSport umiddelbart efter dagens konkurrencer fik fat i hende til en lille kommentar:

 

- Det gik rigtig fint! I Surf Ski Race fik jeg en 5. plads, hvilket var meget overraskende. Jeg kom ind efter to fra Australien og to fra New Zealand, så jeg var faktisk den første i Europa, der kom over mållinjen, og det havde jeg slet ikke regnet med. Det resultat er jeg utrolig glad for, fortæller hun og fortsætter:

 

- I Oceanwoman kom jeg også i finalen og var rigtig glad for det. Det lå lige efter mit Surf Ski Race. Det var en lang tur, og jeg kom ind på en 11. plads. Jeg lå ellers på et tidspunkt som nummer 5, men min svømning er ikke så god, som mange af de andres, så jeg blev overhalet til sidst i svømningen, men jeg er rigtig fint tilfreds med løbet.

 

- Jeg har ikke trænet Oceanwoman så meget, og jeg var lidt træt her til sidst, men jeg er meget glad for at blive nummer 11.

 

Også Ronnie skulle i aktion i Oceanman, og her gik det også rigtig fint. Med en overraskende finaleplads blev det til en 15. plads i det hele.

Ronnie fortalte selv følgende om dagens konkurrence til SvømmeSport:

 

- I morges blev jeg nummer 7 i semifinalen, så det kørte egentlig okay. Jeg havde ikke regnet med at komme videre, så det var jo meget fint! Her til aften var jeg godt nok lidt træt, og jeg fik en ret dårlig start. Vi startede med Board, som er min dårligste disciplin, så der endte jeg med at være ret langt bagefter. Så skiftede vi over til Surf Ski Race, hvor jeg fik indhentet en del og svømmet fra dem. Jeg havde slet ikke regnet med at komme i finalen, så det var egentlig meget godt!

 

- Jeg har mere trænet sprint og det indendørs, så jeg havde ikke lige forventet, at jeg kunne være med på denne her, da det er meget mere udholdenhed, fortæller Ronnie videre.

 

Begge var de to danske livreddere overordnet set meget tilfredse med stævnet og deres resultater:

 

- Det har været et godt stævne. Specielt mit Board Race og Surf Ski Race kom meget bag på mig, at jeg klarede den så godt, fortæller Katrine, mens Ronnie afslutter:

 

- Jeg er rimelig overrasket over mine resultater. Jeg havde ikke regnet med, at jeg kunne være så godt med. Jeg har ikke haft de helt optimale betingelser for at træne, så jeg er godt tilfreds!

 

Tillykke til de to livreddere med de flotte resultater ved dette VM.

 

Du kan se alle resultaterne her

 

Se de seneste nyheder

22-06-2018 09:34:00

Rikke Møller Pedersen er netop blevet bachelor og fortæller her om sine gode erfaringer med at være studerende og elitesvømmer på samme tid.
 

 
19-06-2018 20:08:00

NTC-cheftræner, Martin Truijens godkender de danske præstationer under Mare Nostrum, hvor det blev til flere danske podieplaceringer.

 
17-06-2018 16:39:00

Roskilde Fjord dannede rammerne om årets afholdelse af DM på 5 kilometer i åbent vand, der blev svømmet tidligere i dag. 

 
11-06-2018 21:00:00

Lærke Ruby begyndte at svømme Open Water tilbage i 2014. I år skal hun for tredje gange deltage ved det Europæiske Juniormesterskab for Juniorer i Open Water. Målet er klart. Hun drømmer om at blive en af Danmarks bedste. 

 
08-06-2018 08:55:00

Samtidig indstiller klubben samarbejdet med sportschef Ricki Clausen. Læs klubbens udsendte pressemeddelelse her.