Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

29
August
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Spændende og udfordrende perspektiver ovenpå OW-sæsonen


14-09-2016 13:00:00:
Af: Anna Birkbak

Dansk Svømmeunions udviklingschef Morten Hinnerup ser tilbage på unionens rundt regnet 10. sæson og udpeger både udfordringer og muligheder fremadrettet.


16 åbent vand-arrangementer i regi af Dansk Svømmeunion er det blevet til henover sommeren 2016. Der var ikke nogle nye stævner på kalenderen, men stadig lige stor og flot opbakning til de events, som var på programmet.

 

Hvad Dansk Svømmeunions udviklingschef Morten Hinnerup hæfter sig ved, er dog det langt større udbud af åbent vand-arrangementer på tværs af landkortet end for 10 år siden:

 

- Vi kører jo på omkring 10. år for åbent vand-stævner hos Dansk Svømmeunion. Og vi kan godt mærke, at der måske snart er ting, vi bør overveje eller ændre på. For vi må erkende, at hvor vi i begyndelsen var helt alene på ”markedet” er der nu et hav af aktører og spillere, der laver OW-stævner, forklarer Morten Hinnerup og fortsætter:

 

- Triatlonbølgen kører jo også videre, så det giver endnu flere stævner i forbindelse med det. Her ser vi blandt andet Challenge-konceptet både omkring Herning og i Fredericia, mens store kommercielle events som KMD-stævnerne i både Helsingør, Aarhus og København plus Xterra-konceptet appellerer til et bredt publikum. Det er professionelle organisationer, som tilbyder nogle andre set-ups. Så vi skal prøve at finde ud af, om vi skal re-tænke nogle af de ting, vi gør, for at tilbyde endnu bedre events!

 

Til disse overvejelser over unionens egne tilbud kommer dog også nogle spændende perspektiver på især sikkerhedsspørgsmålet omkring stævnerne.

Dansk Svømmeunion bruger som bekendt deres kollegaer i TrygFonden Kystlivredning for at sørge for, at sikkerheden er i top til deres stævner. Men kunne man udvikle på denne struktur, nu hvor OW-programmet er så etableret?

 

- Vi har jo enormt meget fokus på, at sikkerhed i orden, hvilket selvfølgelig er en god anledning til at rose kollegaerne i TrygFonden Kystlivredning – de stiller op til events, det er et godt set-up, fortæller Morten Hinnerup og uddyber:

 

- Man kunne dog måske begynde at udvikle på en sikkerhedsstruktur, så vi også får en kultur, hvor vi har lokalt forankrede livreddere, som også dækker f.eks. mindre events. Det gør de forskellige miljøer rundt omkring mere selvkørende og forhåbentlig bedre til at organisere OW-svømning. Dette arbejde har vi faktisk påbegyndt i løbet af 2016 med et pilotkursus, hvor dommere tager livredderprøver. Vi glæder os til at få det prøvet af, så man har uddannet deciderede livreddere som en del af sikkerhedssetup’et på stævnerne.

 

Desuden har Morten Hinnerup også mulighed for at komme ind på perspektiverne i den mere ”elitære” del af OW-svømningen: Open Water Udviklingslandsholdet. De har i den grad været i vælten denne sommer, senest med dansk deltagelse ved EM junior 7,5 og 10 km i Italien. Derudover deltog en lang række af svømmerne ved LEN Europa Cup i forbindelse med TrygFonden Christiansborg Rundt:

 

- LEN Cup’en er vigtig, fordi man understøtter arbejdet om Udviklingslandsholdet, det er klart. Der er dog stadig temmelig langt fra nordisk niveau til europæisk niveau – det har selvfølgelig noget at gøre med, at vilkårene for at blive gode, er forskellige. Det er som om, der mangler et ”mellemniveau”, inden man kan nærme sig de allerbedste. Men generelt har alle præsteret rigtig fint i forløbet, og sammenligner vi os med de andre nordiske lande er vi godt med. Så den positive kurve omkring OW-elitedelen fortsætter heldigvis, hvilket er en rigtig god ting, slutter Morten Hinnerup af.
 

Tak til Morten Hinnerup for hans tid!

 

Se de seneste nyheder

02-07-2020 15:27:52

Sportsafdelingen orienterer om den seneste tids sportslige nyheder.

 
02-07-2020 10:18:50

Sportsafdelingen har udtaget landsholdsbruttogrupperne for sæson 2020/2021.

 
01-07-2020 10:17:38

Konkurrencetrænere bør udnytte træningspotentialet i åbent vand, mener FINA-dommer.

 
30-06-2020 07:57:20

Erfaren åbent vand-svømmer fortæller, hvad du skal være opmærksom på som ny åbent vand-svømmer.

 
29-06-2020 14:21:31

Den lange pause væk fra indendørs-svømning gør det oplagt for konkurrencesvømmere at svømme i åbent vand.