Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


12 svømmeklubber udvalgt til stort projekt i Dansk Svømmeunion


18-09-2016 17:00:00:
Af: Anna Birkbak

Dansk Svømmeunion har udsendt en pressemeddelelse om projekt "Vi bevæger unge i forening", der arbejder målrettet med fastholdelse af tweens.


Pressemeddelelse fra Dansk Svømmeunion:

 

Dansk Svømmeunion har udvalgt 12 svømmeklubber til at deltage i det store projekt ”Vi bevæger unge i forening”. De 12 udvalgte klubber skal gennem den kommende sæson 2016/2017 arbejde målrettet med fastholdelse af tweens.

 

Dansk Svømmeunion og GymDanmark samarbejder om et fireårigt projekt, der nu kører på tredje sæson. En stor del af projektet har til hensigt at arbejde målrettet på at fastholde børn og unge i svømmeklubberne og gymnastikforeningerne.

 

I forbindelse med denne del af projektet har begge forbund udvalgt foreninger, der gennem den næste sæson 2016/2017 skal arbejde målrettet med netop fastholdelse.

 

De udvalgte foreninger arbejder ud fra et fastholdelseskoncept, som de to forbund har udviklet gennem projektets første sæson i tæt samarbejde med 10 pilotforeninger. Første del af projektet indebar desuden en omfattende undersøgelse om frafald af børn og unge i alderen 8-12 år.

 

At blive bedre selv om man ikke er den bedste

Helt afgørende for børn i både gymnastik og svømning er, at de gerne vil opleve, at de bliver bedre til deres idræt. Hvis ikke det sker, vil omkring 1/3 af børnene overveje at stoppe. Også forældrene mener, at progression på foreningens hold er afgørende for, at det giver mening for deres børn at fortsætte med at træne – også selv om de ikke er med på et af klubbens konkurrencehold.

 

For forbund og foreninger handler det altså et stykke hen ad vejen om, at have træningstilbud med fokus på progression og samtidig fortælle, hvordan gymnastik rummer udfordringer til alle og at svømning er andet end ’baner på tid’.

 

Bredden bliver ofte klemt

Et fælles træk for begge idrætter er, at hvis man som ca. +8 årig ikke er aktiv på et af foreningens konkurrencehold – enten fordi man ikke har talent eller motivation herfor, så er de tilbud foreningerne har mangelfulde eller helt fraværende.

 

Både forældre og børn fremhæver, at der er et behov for at have hold for dem, der ikke ender på et af konkurrenceholdene. For foreningerne er det et spørgsmål om prioritering af faciliteter og trænerressourcer. ”Vi har en stor opgave foran os her”, siger Betina Juul Nielsen, projektleder på projektet og konsulent i GymDanmark og fortsætter: ”I foreninger med konkurrenceafdelinger er dette en klassisk problemstilling, som skal udfordres, så disse foreninger ser muligheder og fordele i et ’både-og’.”

 

Det sociale fastholder

Undersøgelsen bekræfter et velkendt tema om, at det sociale element er afgørende for, at man fortsætter med sin træning. For de unge i undersøgelsen handler det blandt andet om, at hygge sig med hinanden på holdet. Det gælder både under træning, hvor forventningen er, at træneren sætter en god stemning, men indbefatter i lige så høj grad muligheden for, at ’hænge ud’ før og efter træning.

 

For hold der kun træner én gang om ugen kan det være svært at bygge sociale relationer op. Der ligger en væsentlig opgave her med, at få sat fokus på området og udvikle bud på aktiviteter og metoder til at ’samle holdet’. Særligt svømmeskolens hold, der nogle steder, kun træner 30 minutter om ugen, har en udfordring her.

 

De udvalgte svømmeklubber

Dansk Svømmeunion har til projektet udvalgt 12 svømmeklubber til at være en del af projektet i sæson 2016/2017. Dette betyder, at svømmeklubberne sammen med 10 udvalgte gymnastikforeninger skal gennemføre en proces, der omhandler fastholdelse af tweens. Processen indebærer et opstartsmøde i klubben samt et fælles heldags-seminar og et opsamlingsseminar sammen med de andre deltagende svømmeklubber og gymnastikforeninger. På møderne vil klubberne blive klædt på til at takle hverdagen med deres tweens og deres udvikling i klubben.

 

De deltagende svømmeklubber er følgende:

Helsingør Svømmeklub
Svømmeklubben Vest Brøndby
Gladsaxe Svømmeklub
Måløv IF – Svømning
Vordingborg Svømmeklub
Swim Team Taastrup
Snejbjerg Svømmeklub
Hobro Svømmeklub
Aars Svømmeklub
Holstebro Svømme-Club
Ringe Svømme-Klub
Horsens Svømmeklub

 

Dansk Svømmeunion glæder sig til at starte forløbet med de 12 klubber op i løbet af september og oktober, og er meget spændt på den udvikling, der vil ske i de pågældende svømmeklubber.

 

Bag om projektet

Dansk Svømmeunion og GymDanmark er gået sammen om DIF-historiens største udviklingsprojekt, der blandt andet skal sørge for, at tweens (børn mellem 8 og 12 år) og teens fastholdes i foreningerne. DIF støtter projektet med halvdelen af de godt 15 millioner kroner, som projektet koster.

 

Foruden fastholdelse af tweens og teens skal projektet:

  • udvikle en model for samarbejde mellem specialforbund, som resten af DIF-idrætten kan lade sig inspirere af.
  • sikre de to forbund en fortsat stigende medlemsudvikling
  • Resultatet af samarbejdet skulle gerne blive, at de to forbund bliver endnu bedre til at servicere medlemsforeningerne.

Kontaktinformation:

Dansk Svømmeunion: udviklingskonsulent Anna Jørgensen, mobil: 29 16 09 04.

 

Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.