Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Nye mål venter for OL-svømmeren Julie Kepp Jensen


20-09-2016 16:30:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Den unge svømmer, Julie Kepp Jensen, deltog i sommers ved sit første OL. Det var en kæmpe oplevelse for hende, og nu ser hun atter frem mod nye mål.


I august måned deltog JGI/A6-svømmeren Julie Kepp Jensen ved sit første OL, da hun sammen med Pernille Blume (Gladsaxe Svømmeklub/NTC), Sarah Bro (Gentofte Svømmeklub/NTC) og Mie Ø. Nielsen (Aalborg Svømmeklub) stillede til start i 4x100 fri holdkappen. Her endte de fire piger på en samlet 12. plads efter en flot præstation.

           

SvømmeSport har nu fået fat i den unge svømmer til et tilbageblik på hendes allerførste OL. Et oplevelse, som hun ikke ville have været foruden, og hvorfra mange gode minder stadig står klart.

 

- Det var helt vildt fedt at være med til OL, lægger Julie ud. Det var en kæmpe drøm, der gik i opfyldelse, så jeg er vildt glad for, at jeg fik lov til at være med.

 

- Et OL er jo noget helt særligt, så selvfølgelig er der en helt speciel stemning der. Alle fra hele verdenen er der for at dyrke den sport, de er allerbedst til, og det synes jeg er helt vildt fedt at have været en del af. Det var kæmpe stort at være med til. Det hele var meget større og vildere, end noget jeg har prøvet før, både selve svømmestadionet men også OL-byen og spisesalen.

 

Specielt præstationen i det olympiske svømmebassin kan Julie stadig være stolt af. Selvom hun svømmede 2. turen i holdkappen 4x100 fri, og hendes tid dermed ikke officielt var gældende, kunne hun være ganske tilfreds med 54.79, da hendes officielle PR på 100 fri lyder på 55.60. Det er da bestemt også noget, som Julie selv fremhæver ved Rio.

 

- Jeg er rigtig tilfreds med min egen præstation. Jeg svømmede jo hurtigere, end jeg nogensinde har gjort før og så endda til mit første OL, så selvfølgelig er jeg tilfreds med det, fortæller hun.

 

Nu er Julie så igen vendt hjem fra Rio, hvor træningen har været i gang siden slutningen af august – lange pauser er der nemlig ikke tid til, når nye mål venter.

 

- Jeg er efterhånden kommet godt i gang med træningen igen. Her i efteråret kommer jeg til at flytte fokus fra 100 fri til nogle lidt andre løb for at få lidt afveksling. Jeg ser meget frem til bare at få trænet igen og være en normal gymnasieelev, udtaler hun og fortæller afsluttende om den kommende tids topninger og stævner:

 

- De kommende topninger bliver DM Junior og enten VM eller NJM. Derudover skal jeg også svømme Thisted Cup og Øst Kortbane.

 

Og mon ikke, at der også er sat et ekstra stort kryds i kalenderen i 2020, hvor turen måske kunne gå til Tokyo?

 

Foto: Patrick Kraemer.

 

Se de seneste nyheder

21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.

 
19-04-2018 22:44:44

 

 

 Landstræner Dean Boles evaluerer Danish Open, som blev afholdt på Bellahøj Svømmestadion i sidste uge. 


 
19-04-2018 21:35:53

Nikolaj Kirketerp-Møller har høje forventninger til sig selv, når der på søndag afholdes DM i bassinlivredning. Her får han at se om træningsplanen har båret frugt, og han går efter at kvalificere sig til VM.