Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

5
Juni
2020
5
Juni
2020
Svømning - Svømmetider
Vest Årgang 2020, Aalborg

Haraldslund Vand- og Kulturhus (Aflyst)
5
Juni
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


”Jeg håber, det kan blive til et EM på hjemmebane!”


28-09-2016 09:00:00:
Af: Anna Birkbak

Anna Wermuth fra Odense er et nyt ansigt på seniorlandsholdet, og hun ved, hvad hun vil med dén mulighed.
 


Til DM Langbane i juli lykkedes det for Anna Wermuth (Odense Svømmeklub) at tage kravtiden til det danske seniorlandshold på 200 brystsvømning. Anna har tidligere været inde over Vikings-truppen, men dog kun kortvarigt. Nu er hun klar til at tage skridtet helt.

 

- Nu er forhåbningen at blive der, at være med til det sjove, fortæller Odense-pigen. Jeg får mulighed for at komme med til flere stævner og alle de ekstra ting, som man ikke har mulighed for med klubben. Og så glæder jeg mig til at få lov til at lave noget med alle de gode, danske svømmere, at rejse mere og få erfaring – at lære af dem, der er bedre end mig selv!

 

Der er ingen tvivl om, at Anna Wermuth kommer til at stå nogle prøvelser igennem, når hun stempler ind på landsholdsniveau og de krav, der følger med. Men det er hun mere end klar til:

 

- Jeg er vant til at træne meget i min klub under Winnie (Wildeboer Faber, red.). Vi træner blandt andet meget lange crawl-serier. I weekenden var jeg dog til træning med landsholdet, og der prøvede vi noget mere højintens træning af, og det var både hårdt og spændende at prøve noget, jeg ikke gør så tit.

 

Brystsvømmeren deltog sammen med en del af landsholdet samt Great Danes-trupperne i weekenden i en træningssamling i Brøndby og på Bellahøj. Her oplevede hun altså en helt anden måde at tilrettelægge træningen på, end hun er vant til, samtidig med at hun lærte af de bedste:

 

- Man oplever en anden måde og indstilling til, hvordan man gør tingene. Jeg kunne suge til mig i forhold til, hvordan de bedre svømmere agerer, fordi de naturligt har en del mere erfaring end mig. Når man kan se, hvordan de gør tingene, så kan man lære af det.

 

Weekenden bestod både af vand- og landtræning med teknik og fokus på intensitet, samt forskellige oplæg og input til svømmerne. Anna Wermuth fortæller, at hun fik mange ideer at tage med hjem og fik repeteret mange vigtige ting, især i træningslokalet.

 

Så hvad er næste skridt?

 

- Winnie og jeg har haft en snak om, at når jeg nu er på landsholdet, så bør det næste skridt være at tage et internationalt krav. Jeg håber, det kan blive EM på hjemmebane i december 2017. Der er lang vej, og det er en hård kravtid, så jeg skal til at arbejde allerede nu! Det er målrettet fremgang imod det krav. Så vi se, om det brister eller bærer. Hvis jeg skal prøve at komme ud på internationalt niveau, så er det ved at være oppe over, slutter Anna med et grin.

 

Mange tak til Anna Wermuth, som vi ønsker held og lykke med den fortsatte karriere!

 

Anna Wermuth. Foto: Michael Schrøder.

 

Se de seneste nyheder

02-06-2020 05:47:30

Mads Maj bliver cheftræner, mens Jonas Frei bliver årgangstræner i den nye sammenlagte eliteafdeling i Næstved Svømmeklub.

 
29-05-2020 10:17:33

Coronakrisen har store konsekvenser for dansk svømmesport, da lukkede svømmehaller gør det umuligt at træne optimalt.

 
29-05-2020 08:54:45

Der er så god kontrol over coronasmitten, at svømmehallerne kan åbnes. Det siger Radikale Venstres partileder.

 
28-05-2020 09:50:26

Sportsafdelingen orienterer om den seneste uges udmeldinger.

 
28-05-2020 09:04:00

Kirsten Detlef bliver pr. 1. august ny cheftræner i Horsens Svømmeklub.