Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

13
November
2019
Svømning - Svømmetider
ISK Klubmesterskab 2019, Ikast

Ikast Svømmecenter (træningshallen)
14
November
2019

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


”Jeg håber, det kan blive til et EM på hjemmebane!”


28-09-2016 09:00:00:
Af: Anna Birkbak

Anna Wermuth fra Odense er et nyt ansigt på seniorlandsholdet, og hun ved, hvad hun vil med dén mulighed.
 


Til DM Langbane i juli lykkedes det for Anna Wermuth (Odense Svømmeklub) at tage kravtiden til det danske seniorlandshold på 200 brystsvømning. Anna har tidligere været inde over Vikings-truppen, men dog kun kortvarigt. Nu er hun klar til at tage skridtet helt.

 

- Nu er forhåbningen at blive der, at være med til det sjove, fortæller Odense-pigen. Jeg får mulighed for at komme med til flere stævner og alle de ekstra ting, som man ikke har mulighed for med klubben. Og så glæder jeg mig til at få lov til at lave noget med alle de gode, danske svømmere, at rejse mere og få erfaring – at lære af dem, der er bedre end mig selv!

 

Der er ingen tvivl om, at Anna Wermuth kommer til at stå nogle prøvelser igennem, når hun stempler ind på landsholdsniveau og de krav, der følger med. Men det er hun mere end klar til:

 

- Jeg er vant til at træne meget i min klub under Winnie (Wildeboer Faber, red.). Vi træner blandt andet meget lange crawl-serier. I weekenden var jeg dog til træning med landsholdet, og der prøvede vi noget mere højintens træning af, og det var både hårdt og spændende at prøve noget, jeg ikke gør så tit.

 

Brystsvømmeren deltog sammen med en del af landsholdet samt Great Danes-trupperne i weekenden i en træningssamling i Brøndby og på Bellahøj. Her oplevede hun altså en helt anden måde at tilrettelægge træningen på, end hun er vant til, samtidig med at hun lærte af de bedste:

 

- Man oplever en anden måde og indstilling til, hvordan man gør tingene. Jeg kunne suge til mig i forhold til, hvordan de bedre svømmere agerer, fordi de naturligt har en del mere erfaring end mig. Når man kan se, hvordan de gør tingene, så kan man lære af det.

 

Weekenden bestod både af vand- og landtræning med teknik og fokus på intensitet, samt forskellige oplæg og input til svømmerne. Anna Wermuth fortæller, at hun fik mange ideer at tage med hjem og fik repeteret mange vigtige ting, især i træningslokalet.

 

Så hvad er næste skridt?

 

- Winnie og jeg har haft en snak om, at når jeg nu er på landsholdet, så bør det næste skridt være at tage et internationalt krav. Jeg håber, det kan blive EM på hjemmebane i december 2017. Der er lang vej, og det er en hård kravtid, så jeg skal til at arbejde allerede nu! Det er målrettet fremgang imod det krav. Så vi se, om det brister eller bærer. Hvis jeg skal prøve at komme ud på internationalt niveau, så er det ved at være oppe over, slutter Anna med et grin.

 

Mange tak til Anna Wermuth, som vi ønsker held og lykke med den fortsatte karriere!

 

Anna Wermuth. Foto: Michael Schrøder.

 

Se de seneste nyheder

10-11-2019 21:51:00

Fire aktive dage i bassinet i Esbjerg er afsluttet med udtagelse af 23 svømmere til EM på kortbane samt otte svømmere til NM på kortbane.

 
08-11-2019 18:07:00

Den tidligere elitesvømmer er i dag indehaver af rekorden i at være verdensrekordholder.

 
07-11-2019 07:50:00

De kommende Årgangstræner- og Børnetræneruddannelser har frist for tilmelding henholdsvis den 18. december for Årgangstræneruddannelsen og 11. december for Børnetræneruddannelse.
 

 
06-11-2019 09:28:00

Svømmere fra 58 danske klubber har meldt deres ankomst ved DM på kortbane i Svømmestadion Danmark.

 
03-11-2019 21:00:00

Det danske hold kommer i 2019 til at bestå af 21 svømmere.