Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Medie: Nye træningsmetoder sætter fart på Viborgs svømmere


05-10-2016 13:45:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Stor fremgang i Viborg Svømmeklub skyldes nye træningsmetoder, som talenttræner, Mia Duedahl, har fået indført. 


I Viborg Svømmeklub blev Mia Duedahl for halvandet år siden ansat med en ambition om at motivere svømmerne i klubben anderledes. Hun vægter nemlig den mentale træning højere end ellers, og det må siges at have givet pote. 

 

Træningen går nemlig ud på for svømmerne at have fokus på deres egne præstationer, forbedre det mentale og samtidig blive mere åbne mennesker, en god klubkammerat og lære at reflektere over tingene. På den måde mener Mia Duedahl at kunne forberede svømmernes præstationer i bassinet.

 

Hun udtaler selv til Viborg Stifts Folkeblad:

 

Det mentale har efter min mening enormt stor betydning. Jeg tror på, at hvis to svømmere har nogenlunde samme fysiske niveau, så vil den svømmer, som er stærkest i hovedet, præstere bedst.

 

Jeg ved jo godt, at jeg i mit arbejde ved bassinkanten møder svømmere, som har nogle drømme og gerne vil skabe resultater, men jeg vil gerne have dem til at forstå, at de nemmere når de resultater ved at koncentrere sig om deres eget fokus.

 

Og Mia selv mener da også, at den nye struktur allerede har haft positiv indvirkning hos svømmerne i klubben:

 

Men mit indtryk er, at de har taget meget positivt imod det. Allerede 14 dage efter, jeg begyndte at indføre det, var det sådan i den daglige træning, at svømmerne bemærkede, hvis én af dem sagde noget resultatorienteret. Så sagde de: Hov, kan du prøve at ændre fokus, udtaler hun videre til bladet.

 

Du kan læse hele historien på Viborg Stifts Folkeblads hjemmeside, hvor du også kan finde flere udtalelser fra Mia Duedahl selv.

 

Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.