Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

22
November
2019
23
November
2019

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Hollandsk toptræner og forsker bliver ny cheftræner på det Nationale Træningscenter i svømning


10-10-2016 09:31:00:
Af: Nora Thomsen

Martin Truijens er navnet på Dansk Svømmeunions kommende cheftræner på NTC. 


Pressemeddelelse, udsendt af Dansk Svømmeunion i dag, mandag, den 10. oktober:

Dansk Svømmeunion har indgået aftale med Martin Truijens om stillingen som cheftræner på det Nationale Træningscenter (NTC) i Bellahøj Svømmestadion i København per 1. januar 2017.

 

Martin Truijens kommer fra en lignende stilling som træner på det nationale træningscenter i Amsterdam gennem 12 år. I den periode har han været træner for 13 forskellige svømmere ved de seneste tre olympiske lege, og hans svømmere har vundet mere end 60 medaljer ved forskellige internationale mesterskaber. Blandt dem svømmere som Inge Dekker, Sebastiaan Verschuren og Femke Heemskerk. Sideløbende hermed har Martin Truijens arbejdet med sportsvidenskab på Vrije Universiteit i Amsterdam, og blandt andet færdiggjort en Ph.d. om højdetræning i svømning.

Sportschef i Dansk Svømmeunion Lars Green Bach ser meget frem til at få Martin Truijens med på holdet i Sportsafdelingen – til at stå i spidsen for NTC og til at være med til at implementere den nye sportslige strategi og handleplan ”Fra stolte resultater til nye fælles ambitioner”.

- NTC har gennem en lang årrække haft en betydende rolle for dansk svømmesports internationale resultater, og NTC indgår også som et centralt element i vores fremtidige ambitioner. Jeg er derfor rigtig glad for, at vi har kunnet indgå en aftale med Martin Truijens om stillingen som NTC-cheftræner, siger Dansk Svømmeunions sportschef Lars Green Bach og fortsætter:

- Martin har en unik profil som både træner på højeste internationale niveau og som forsker. Jeg er derfor meget fortrøstningsfuld i forhold til, at vi med Martin i spidsen for NTC, og i et tæt samarbejde med Team Danmark og andre partnere, kan nå vores ambition om et NTC med et innovativt verdensklasseprogram for vores svømmere. Derved kan vi samtidig styrke NTC’s rolle som et flagskib for international elitesvømning i Danmark.

Om sit skifte fra hollandsk til dansk svømning udtaler Martin Truijens selv:

- Jeg har arbejdet med hollandsk svømmesport i de seneste 12 år, og kan se tilbage på en fantastisk periode, hvor jeg har haft mulighed for at udvikle mig selv både som træner og som coach. Jeg er meget taknemmelig over de svømmere og kollegaer, som jeg har haft mulighed for at arbejde sammen med gennem perioden, lyder det fra Martin Truijens som fortsætter: 

- I Danmark ser jeg meget frem til at være med til at videreudvikle det danske NTC sammen med svømmere, kollegaer, Team Danmark og dansk svømmesport i det hele taget. Der bliver meget nyt at sætte sig ind i, men jeg kan mærke, at tidspunktet er det helt rigtige for mig og for min familie med. Jeg ser meget frem til de nye udfordringer som venter, og når først vi har fået adresse i Danmark, vil jeg glæde mig til at gøre mit til at sikre en fortsat succes for dansk svømmesport.

Direktør i Team Danmark, Lone Hansen, glæder sig over nyheden og de nye kompetencer, der med Martin Truijens tiltrædelse tilføres dansk svømmesport:

- Det siger noget om dansk svømnings høje internationale niveau, at det endnu engang er lykkedes at tiltrække en international højt respekteret toptræner. Martin Truijens har ud over sin trænerekspertise også erfaring fra forskningsverdenen. Det er godt set af Dansk Svømmeunion at finde en cheftræner til det Nationale Træningscenter i København, der kan koble elitesport og ny viden fra den seneste forskning. Det kan være med til at udvikle de danske svømmere til et endnu højere niveau de kommende år, siger Lone Hansen.

Fredag den 11. november vil der, i forbindelse med Danmarksmesterskaberne på kortbane for juniorer i Bellahøj Svømmestadion, være lejlighed til at hilse på Martin Truijens i Danmark for første gang. Omkring årsskiftet flytter han til Danmark med sin familie. 

For yderligere information kan sportschef Lars Green Bach kontaktes på mobil: 29 20 61 60.


Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937

 

Se de seneste nyheder

15-11-2019 19:40:00

Dansk Svømmeunion kan i dag præsentere det træner- og lederteam, som skal understøtte de 23 udtagne danske svømmere ved EM på kortbane i Glasgow til december.

 
15-11-2019 09:30:00

Vinderen bliver afsløret ved den årlige sportsgalla ’Sport 2019’ i Jyske Bank BOXEN i Herning den 4. januar. 

 
10-11-2019 21:51:00

Fire aktive dage i bassinet i Esbjerg er afsluttet med udtagelse af 23 svømmere til EM på kortbane samt otte svømmere til NM på kortbane.

 
08-11-2019 18:07:00

Den tidligere elitesvømmer er i dag indehaver af rekorden i at være verdensrekordholder.

 
07-11-2019 07:50:00

De kommende Årgangstræner- og Børnetræneruddannelser har frist for tilmelding henholdsvis den 18. december for Årgangstræneruddannelsen og 11. december for Børnetræneruddannelse.