Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

29
August
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


"Jeg tog til Swedish Swim Games for at kickstarte min sæson"


10-10-2016 13:30:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

NTC-svømmeren Daniel Skaaning var med ved Swedish Swim Games i weekenden, og her fortæller han om, hvordan det var at konkurrere igen for første gang siden OL.


I weekenden deltog 17 juniorer og fem NTC-svømmere ved Swedish Swim Games for at få skudt sæsonen ordentligt i gang og for at se, hvor formen ligger henne på nuværende tidspunkt.

 

En af de NTC-svømmere, der var med ved weekendens stævne, var Daniel Skaaning (STT/VAT-Copenhagen/NTC), der personligt også var med for at skyde sæsonen i gang. Daniel har ikke været ude og konkurrere, siden han i august deltog i OL i Rio, men nu var det så tilbage i bassinet. 

 

Han fortæller selv følgende om stævnet:

 

- Jeg tog til Swedish Swim Games for at kickstarte min sæson og endnu en olympisk cyklus. Det var en hård omgang, men jeg er overordnet set meget tilfreds.

 

Det var meget specielt at stille sig op på skamlen første gang efter OL. For bare to måneder siden var det ikke lige det, som jeg havde troet, at jeg skulle bruge en weekend i oktober på.

 

For nylig besluttede Daniel Skaaning sig nemlig for 100% at gå efter OL i Tokyo i 2020, så endnu en sæson blev skudt i gang, hvor masser af nationale og internationale konkurrencer venter, og denne weekend bød også på flotte præstationer hos Daniel, der selv er positivt overrasket over sit niveau på dette tidspunkt:

 

- Jeg var meget overrasket over, hvad jeg kunne holde til og mine tider. Jeg har kun været tilbage i små tre uger og kun på halv tid. Podiepladser er altid bonus, men det ligger efterhånden dybt i mig, at hver gang jeg stiller mig op på skamlen, går jeg efter at vinde.

 

Daniel svømmede sig i weekenden til i alt fem sølvmedaljer i 50 og 100 butterfly, 50 ryg samt 100 og 200 medley. Derudover hentede han også en bronze på 100 fri.

 

Nu gælder det om at fortsætte den gode stil, da det snart gælder VM på kortbane i december, hvor svømmerne tager mod Canada. 

 

- Swedish Swim Games var et kickstart frem mod VM kortbane til december, hvor jeg forhåbentlig er tilbage i rigtig god form igen. Det ser jeg frem til, og det har jeg savnet, slutter Daniel af.

 

Tak til Daniel for interviewet!

 

Du kan se alle resultaterne fra weekendens Swedish Swim Games på livetiming.dk

 

Foto: Patrick Kraemer.Se de seneste nyheder

02-07-2020 15:27:52

Sportsafdelingen orienterer om den seneste tids sportslige nyheder.

 
02-07-2020 10:18:50

Sportsafdelingen har udtaget landsholdsbruttogrupperne for sæson 2020/2021.

 
01-07-2020 10:17:38

Konkurrencetrænere bør udnytte træningspotentialet i åbent vand, mener FINA-dommer.

 
30-06-2020 07:57:20

Erfaren åbent vand-svømmer fortæller, hvad du skal være opmærksom på som ny åbent vand-svømmer.

 
29-06-2020 14:21:31

Den lange pause væk fra indendørs-svømning gør det oplagt for konkurrencesvømmere at svømme i åbent vand.