Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

30
August
2019

EM-junior i Kazan

 

 

Tekst
Tekst


Claus Friislund: "I 2016 har vi hovedfokus på VJM i Kazan"


24-10-2016 20:20:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Efter en træningslejr i Plymouth fortæller landstræner i udspring, Claus Friislund, her lidt om fokus og de kommende udfordringer, som de to udspringsdrenge, Martin og Andreas, står overfor.


De to udspringsdrenge, Martin Bang Christensen og Andreas Sargent Larsen, er netop vendt hjem fra deres træningslejr i Plymouth, hvor de med følgeskab af den danske udspringslandstræner, Claus Friislund, trænede op til årets helt store højdepunkt, nemlig Junior VM i Kazan, Rusland den 25. november til den 5. december.

 

Nu fortæller Claus Friislund så lidt om den ventende træningssamling, som Andreas og Martin står overfor i næste weekend. Normalt træner de to drenge nemlig ikke sammen, da Andreas er tilknyttet Lyngby Udspringsklub, mens Martin kommer fra AGF Udspring. Men grundet det skærpede fokus på VJM i november er det vigtigt for de to drenge at få lov til at træne sammen, så springene kan optimeres mest muligt.

 

Claus Friislund fortæller:

 

- Den kommende weekend er en træningssamling i Lyngby krydret med et dobbelt træningspas i Malmø om lørdagen. Vi er nødt til at træne syncro 3 meter i Malmø, da der ikke findes nogle svømmehaller i Danmark med to 3 meter vipper ved siden af hinanden.

 

Martin og Andreas er, som nævnt, netop vendt hjem fra en træningslejr i Plymouth, hvor fokus var på VJM, og dette fokus fortsætter i den kommende træningsweekend:

 

- Nu er drengene kommet hjem fra Plymouth, og træningen er skruet i vejret. Fra nu af begynder vi at træne de vanskelige spring og geare op.  

 

- I 2016 har vi hovedfokus på VJM i Kazan. Det er en stor mundfuld med fuldt program – 1 meter, 3 meter, 10 meter samt syncro, fortsætter Claus Friislund, der er optimistisk, når det gælder dansk finaledeltagelse ved mesterskabet:

 

- Det er Martins sidste år som junior og Andreas’ næstsidste. Jeg vil vurdere finalechancer i alt, vi stiller op i. 

 

Og Claus Friislund fremhæver også den fordel, det er for drengene at kunne få lov til at træne sammen, når de store mesterskaber er i vente:

 

- Fordelen ved at træne sammen for Martin og Andreas er enorm. De befinder sig på et helt andet niveau end resten af udsprings Danmark. De har kun hinanden at spejle sig i herhjemme, og de skal videre på college efter endt gymnasium, hvis vi skal være så heldige at få dem at se ved næste OL i Tokyo.

 

Udover Junior VM i Kazan og forhåbningerne om OL i Tokyo, så venter der i 2017 også FINA’s Udsprings Grand Prix i Rostock, hvor flere store nationer deltager. En begivenhed, som drengene også har at se frem til, og som Claus Friislund mener, er et vigtigt skridt på vejen mod noget større for de to danske udspringsdrenge.

 

- Med hensyn til Grand Prix i Rostock, så er det en scene, som begge drenge er nødt til at træde ind på. Det er en slags Champions League i udspring. Det er noget, de skal prøve kræfter med, inden de skal optræde individuelt til EM og VM for seniorer, slutter landstræneren af.

 

Tak til Claus Friislund for interviewet. Vi glæder os til at høre meget mere fra udspringsdrengene i den kommende tid.

 

Andreas Sargent Larsen og Martin Bang Christensen.
Tags: Udspring

 

Se de seneste nyheder

24-08-2019 10:00:00

Det er ikke kun i vandet, at vi finder dansk bidrag ved VM for Juniorer – også på bassinkanten slår Danmark sine folder.

 
23-08-2019 22:00:00

Både Clara Rybak-Andersen og Thea Blomsterberg var i aktion ved fredagens indledende afsnit, der bød på 200m individuel medley

 
22-08-2019 22:00:00

Thea Blomsterberg satte endnu en gang dansk junior rekord – denne gang på 100m brystsvømning.

 
22-08-2019 10:00:00

Konkurrencelivredningens mange alsidige discipliner vil kunne opleves på tæt hold, når det går løs med et tætpakket program på lørdag ved Rødbyhavn Strand.
 

 
20-08-2019 22:00:00

VM for juniorer på langbane indledtes tirsdag med dansk junior rekord til Thea Blomsterberg på 50m brystsvømning.