Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

5
Juni
2020
5
Juni
2020
Svømning - Svømmetider
Vest Årgang 2020, Aalborg

Haraldslund Vand- og Kulturhus (Aflyst)
5
Juni
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Claus Friislund: "I 2016 har vi hovedfokus på VJM i Kazan"


24-10-2016 20:20:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Efter en træningslejr i Plymouth fortæller landstræner i udspring, Claus Friislund, her lidt om fokus og de kommende udfordringer, som de to udspringsdrenge, Martin og Andreas, står overfor.


De to udspringsdrenge, Martin Bang Christensen og Andreas Sargent Larsen, er netop vendt hjem fra deres træningslejr i Plymouth, hvor de med følgeskab af den danske udspringslandstræner, Claus Friislund, trænede op til årets helt store højdepunkt, nemlig Junior VM i Kazan, Rusland den 25. november til den 5. december.

 

Nu fortæller Claus Friislund så lidt om den ventende træningssamling, som Andreas og Martin står overfor i næste weekend. Normalt træner de to drenge nemlig ikke sammen, da Andreas er tilknyttet Lyngby Udspringsklub, mens Martin kommer fra AGF Udspring. Men grundet det skærpede fokus på VJM i november er det vigtigt for de to drenge at få lov til at træne sammen, så springene kan optimeres mest muligt.

 

Claus Friislund fortæller:

 

- Den kommende weekend er en træningssamling i Lyngby krydret med et dobbelt træningspas i Malmø om lørdagen. Vi er nødt til at træne syncro 3 meter i Malmø, da der ikke findes nogle svømmehaller i Danmark med to 3 meter vipper ved siden af hinanden.

 

Martin og Andreas er, som nævnt, netop vendt hjem fra en træningslejr i Plymouth, hvor fokus var på VJM, og dette fokus fortsætter i den kommende træningsweekend:

 

- Nu er drengene kommet hjem fra Plymouth, og træningen er skruet i vejret. Fra nu af begynder vi at træne de vanskelige spring og geare op.  

 

- I 2016 har vi hovedfokus på VJM i Kazan. Det er en stor mundfuld med fuldt program – 1 meter, 3 meter, 10 meter samt syncro, fortsætter Claus Friislund, der er optimistisk, når det gælder dansk finaledeltagelse ved mesterskabet:

 

- Det er Martins sidste år som junior og Andreas’ næstsidste. Jeg vil vurdere finalechancer i alt, vi stiller op i. 

 

Og Claus Friislund fremhæver også den fordel, det er for drengene at kunne få lov til at træne sammen, når de store mesterskaber er i vente:

 

- Fordelen ved at træne sammen for Martin og Andreas er enorm. De befinder sig på et helt andet niveau end resten af udsprings Danmark. De har kun hinanden at spejle sig i herhjemme, og de skal videre på college efter endt gymnasium, hvis vi skal være så heldige at få dem at se ved næste OL i Tokyo.

 

Udover Junior VM i Kazan og forhåbningerne om OL i Tokyo, så venter der i 2017 også FINA’s Udsprings Grand Prix i Rostock, hvor flere store nationer deltager. En begivenhed, som drengene også har at se frem til, og som Claus Friislund mener, er et vigtigt skridt på vejen mod noget større for de to danske udspringsdrenge.

 

- Med hensyn til Grand Prix i Rostock, så er det en scene, som begge drenge er nødt til at træde ind på. Det er en slags Champions League i udspring. Det er noget, de skal prøve kræfter med, inden de skal optræde individuelt til EM og VM for seniorer, slutter landstræneren af.

 

Tak til Claus Friislund for interviewet. Vi glæder os til at høre meget mere fra udspringsdrengene i den kommende tid.

 

Andreas Sargent Larsen og Martin Bang Christensen.
Tags: Udspring

 

Se de seneste nyheder

02-06-2020 05:47:30

Mads Maj bliver cheftræner, mens Jonas Frei bliver årgangstræner i den nye sammenlagte eliteafdeling i Næstved Svømmeklub.

 
29-05-2020 10:17:33

Coronakrisen har store konsekvenser for dansk svømmesport, da lukkede svømmehaller gør det umuligt at træne optimalt.

 
29-05-2020 08:54:45

Der er så god kontrol over coronasmitten, at svømmehallerne kan åbnes. Det siger Radikale Venstres partileder.

 
28-05-2020 09:50:26

Sportsafdelingen orienterer om den seneste uges udmeldinger.

 
28-05-2020 09:04:00

Kirsten Detlef bliver pr. 1. august ny cheftræner i Horsens Svømmeklub.