Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
24-04-2018 21:47:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


16 svømmere klar til VM på kortbane i Canada til december


11-11-2016 14:40:00:
Af: SvømmeSport

VM på kortbane i december markerer overgangen fra en olympisk cyklus til den næste, og viser at dansk svømmesport både råder over svømmere med stor international erfaring og talentfulde svømmere på vej frem.


Pressemeddelelse fra Dansk Svømmeunion:

 

VM på kortbane 2016 afholdes i perioden onsdag den 7. december – søndag den 11. december i Windsor, Canada. Cheflandstræner i Dansk Svømmeunion, Nick Juba, har udtaget et hold bestående af 16 svømmere til at repræsentere de danske farver ved mesterskaberne.

 

De 16 svømmere er:

Viktor Bromer, Aalborg Svømmeklub

Søren Dahl, Herlev Swim/USA

Anton Ørskov Ipsen, Sigma Swim Birkerød/USA

Magnus Jakupsson, Farum Svømmeklub

Anders Lie, Farum Svømmeklub/USA

Daniel Skaaning, STT-VAT/NTC

Marcus Krøyer, Svømmeklubben KVIK Kastrup *

Frans Johannessen, Svømmeklubben Triton Ballerup *

Emilie Beckmann, Tune IF/GTI/NTC

Sarah Bro, Holbæk Svømmeklub/NTC

Julie Kepp Jensen, JGI/A6 

Mie Østergaard Nielsen, Aalborg Svømmeklub

Jeanette Ottesen, Vejle Svømmeklub Triton/NTC

Rikke Møller Pedersen, Holbæk Svømmeklub/NTC

Signe Bro, Lyngby Svømmeklub/NTC *

Maj Howardsen, Sigma Swim Allerød *

 

Udover de individuelt kvalificerede svømmere, er svømmerne markeret med * udtaget med henblik på at stille holdkapper med finalepotentiale i 4x200 fri for damer og 4x200 fri for herrer.

 

- Vi ser VM i Canada som første step frem mod de kommende fire års internationale arbejde i dansk svømmesport. 2016 bliver snart til 2017, og et nyt stærkt sportsligt set-up er på vej. Jeg har en god fornemmelse af, at dansk svømmesport allerede bevæger sig fremad, udtaler cheflandstræner Nick Juba og fortsætter:

 

- Vores hold kombinerer en blanding af stor international erfaring og talentfulde svømmere på vej frem. Jeg ser med stor interesse frem til at se svømmerne i aktion. Se dem præstere og udvikle sig samt se dem nyde deres svømning på højt internationalt niveau.

 

Dansk svømmesports olympiske mester, Pernille Blume, er efter aftale med den sportslige ledelse ikke at finde på listen over udtagne svømmere. Pernille Blume forklarer herom:

 

- Jeg har valgt ikke at svømme VM på kortbane i december, da jeg siden OL har haft en meget travl periode med pleje af sponsorer og presse, deltagelse i netværk, besøg hos klubber med meget mere. Det har været en spændende tid, men jeg har samtidig følt mig lidt stresset i forhold til min sport. Jeg har valgt at lytte til min krop, og den siger, at jeg ikke er klar endnu til et nyt stort stævne. Det har ikke været nogen nem beslutning, men i samråd med mine trænere og unionen har vi aftalt, at det er bedst, at jeg bliver hjemme i denne omgang. 

 

OL svømmer Lotte Friis har, ligesom Pernille Blume, ligeledes aftalt med den sportslige ledelse, at hun ikke deltager i dette års VM på kortbane. Lotte har oven på OL ønsket en konkurrencefri periode, mens hun gør sig overvejelser om sin sportslige fremtid.

 

Holdet omkring svømmerne vil være:?

Cheflandstræner Nick Juba

Landstræner Dean Boles

Klubtræner Eyleifur Jóhannesson, Aalborg Svømmeklub

Klubtræner Claus Buus, Farum Svømmeklub

Fysioterapeut Martin Baun, Team Danmark

 

For yderligere information kan sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, kontaktes på mobil: 29 20 61 60.

 

Venlig hilsen

 

Dansk Svømmeunion

 

Se de seneste nyheder

24-04-2018 22:00:00

Der er stadig åbent for tilmelding til første udgave af holdstævnet i september 2018.

 
24-04-2018 21:47:00

De danske juniorsvømmere, der til sommer skal repræsentere Danmark til EM Junior 2018, er rejst til Norge, hvor de skal uddannes og rystes sammen.

 
22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub