Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Danmarks stærkeste svømmere samlet til DM på kortbane torsdag til søndag i Esbjerg


15-11-2016 14:30:00:
Af: SvømmeSport

Svømmere fra 50 danske klubber samt svømmere fra Holland og Norge har meldt sin ankomst ved DM på kortbane i Svømmestadion Danmark.


Pressmeddelelse fra Dansk Svømmeunion:

 

I perioden 17. – 20. november afholdes de danske mesterskaber på kortbane i åben klasse i Svømmestadion Danmark. Her bliver der lejlighed til et gensyn med flere af deltagerne fra sommerens OL i Rio.

 

Først og fremmest skal der ved mesterskaberne fordeles DM-medaljer og kåres danske mestre. Og med 278 svømmere fra 50 klubber bag startskamlerne, er der lagt op til kamp til stregen.

 

Kampen om udtagelser til NM på kortbane afgøres ved DM på kortbane

Alt fokus er imidlertid ikke kun rettet mod de eftertragtede DM-medaljer, da mesterskaberne også benyttes til at finde frem til de svømmere, som skal repræsentere Danmark ved de nordiske mesterskaber på kortbane (NMK), der finder sted i Kolding i perioden 9. – 11. december.

 

Op til 12 svømmere vil blive udtaget i forlængelse af DMK til at repræsentere Danmark ved mesterskaberne.

Udtagelserne foretages af landstræner Dean Boles og det forventes, at holdet vil blive præsenteret søndag aften i Svømmestadion Danmark i direkte forlængelse af DMK.

 

Kravtider til NM

 

I sidste uge offentliggjorde Dansk Svømmeunion den 16 mand store trup, som skal repræsentere de rød-hvide farver ved VM på kortbane i Canada i december. Flere af disse svømmere vil også være at finde i bassinet i Esbjerg de kommende dage, hvor den sidste finpudsning af formen finder sted.

 

- Udover intense konkurrencer om at kunne kalde sig dansk mester på kortbane vil DM i Esbjerg også give god mulighed for at opleve svømmere fra vores succesfulde OL-hold, flere af de allerede udtagne VM-svømmere samt en række af dem, der går målrettet efter udtagelse til de nordiske mesterskaber, fortæller sportschef i Dansk Svømmeunion Lars Green Bach og fortsætter:

 

- Personligt glæder jeg mig meget til at se danske herrer- og damesvømmere i toppen af dansk senior svømning præstere og vise deres potentiale for fremtiden.

 

Internationale profiler stiller til start i Esbjerg?

Kigger man startlisten igennem, vil man opdage indtil flere internationale profiler, som vil bidrage til et stærkt senior-konkurrencemiljø i Svømmestadion Danmark. Således kan her blandt andet nævnes hollandske OL-svømmere som Ranomi Kromowidjojo, Marrit Steenbergen og Kyle Stolk samt en af Norges yngre profiler, Håkon Wulf Haugen.

 

- Vores mesterskaber på seniorniveau er åbne mesterskaber, og vi kan i år glæde os over, at vi har svømmere med fra både Holland og Norge, som er med til at give mesterskabet et internationalt snit. De udenlandske svømmere kan naturligvis ikke vinde mesterskaber, men de kan bidrage med en international dimension til fordel for vores egne svømmere, som dermed kan få international stævneerfaring på hjemmebane, udtaler sportschef i Dansk Svømmeunion Lars Green Bach.

 

Program for DM på kortbane 2016

Danmarksmesterskaberne på kortbane 2016 afholdes i Svømmestadion Danmark (Gl. Vardevej 60, 6700 Esbjerg) torsdag – søndag den 17. – 20. november.

Hver dag begynder indledende afsnit klokken 9.30 og finaleafsnittet klokken 17.00.

 

Vejledende tidsplaner samt programoversigt for indledende afsnit

Vejledende tidsplaner samt programoversigt for finaleafsnit

Startliste til DM kortbane

 

Livetiming

Det vil være muligt at følge resultaterne live her.

 

Alle interesserede er velkomne til at kigge forbi og benytte lejligheden til at opleve masser af spændende svømning med deltagelse af såvel den kendte elite som nye stjerner på vej. 

 

Presseakkreditering påkrævet under DM på kortbane

Alt presse skal henvende sig i presseområdet ved fremmøde, hvor Dansk Svømmeunion vil tildele akkrediteringer.

 

Kontaktpersoner 

For henvendelse vedrørende seniorsvømmernes resultater henvises til Dansk Svømmeunions sportschef, Lars Green Bach, på mobil: 29 20 61 60. 

For spørgsmål til NM-udtagelser henvises til Dansk Svømmeunions landstræner, Dean Boles, på mobil: 29 20 61 58.

Presseakkrediterings-spørgsmål kan rettes til Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlig, Nora Thomsen, på mobil: 21 49 09 37.

 

DM på kortbane afholdes i samarbejde mellem Esbjerg Svømmeklub og Dansk Svømmeunion.

 

Venlig hilsen

Dansk Svømmeunion
Tags: DMK2016

Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.