Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Danmark deltager ved EYOF 2017


22-11-2016 20:25:00:
Af: Johanne Tolstrup

Når EYOF 2017 løber af stablen i sommeren 2017, så er Danmark blandt de deltagende nationer. Læs her, hvad EYOF drejer sig om og hør, hvad talentansvarlig Thomas Stub fortæller om formålet med den danske deltagelse.


European Youth Olympic Festival (EYOF) afvikles næste sommer i perioden fra den 22. til den 30. juli i Györ i Ungarn og denne gang bliver det med dansk deltagelse. EYOF kan bedst sammenlignes med et EM Junior, men her kan de ældste juniorsvømmere ikke deltage, hvilket giver god plads til de yngre svømmere, som for første gang skal stille til start ved et internationalt mesterskab. På denne måde er EYOF med til at skabe et godt fundament frem mod en international svømmekarriere og de unge svømmere får rig mulighed for at suge en masse konkurrenceerfaring til sig her.

 

Dansk Svømmeunions talentansvarlig Thomas Stub fortæller, at EYOF først og fremmest er en europæisk svømmefestival, hvor unge og talentfulde svømmere får muligheden for at konkurrere i internationalt regi for første gang. Piger i årgangene 2002 og 2003 og drenge i årgangene 2001 og 2002 får muligheden for at kvalificere sig til EYOF 2017 ved Danish Open til foråret.

 

Thomas Stub uddyber, at der i dansk svømning er et behov for, at unge svømmere får muligheden for at konkurrere internationalt tidligt i deres svømmekarriere, sådan at de kan få en masse god og vigtig stævneerfaring med sig fra begyndelsen. Sådan som tingene ser ud nu, så er de unge svømmere ikke rustet nok til at konkurrere på internationalt niveau, og det skal der laves om på nu med deltagelsen ved EYOF i 2017.  

 

Thomas Stub lægger stor vægt på, at resultaterne i sig selv ikke er vigtige ved EYOF, men at formålet med den danske deltagelse er at klæde de unge svømmere bedre på til store, internationale mesterskaber i fremtiden og at EYOF meget passende vil være det første spæde spadestik til dette.

 

Det er ved at være en del år siden, at Danmark sidst har deltaget ved EYOF. Grunden til at Danmark de seneste år har valgt ikke at deltage ved denne konkurrence er, at der har været forvirring omkring, hvad det helt præcist er, at EYOF drejer sig om. Thomas Stub fortæller, at man på ingen måde kan sammenligne EYOF med et ungdoms-OL, hvilket meget fejlagtigt har været opfattelsen af konkurrencen for nogle år tilbage.

 

Mange troede, at EYOF var en form for slutmål og at det var det absolut fineste man kunne opnå som ung svømmer, hvilket Thomas Stub tager afstand fra og understreger, at EYOF blot skal skabe et fundament for unge og dygtige svømmere i forbindelse med internationale mesterskaber.

 

Kvalifikationen til EYOF skal ske i forbindelse med Danish Open fra den 1. til den 5. april 2017 og der vil maksimalt blive indstillet 12 svømmere til udtagelse fordelt på maksimalt 6 drenge og maksimalt 6 piger. Derudover kan der kun udtages 1 svømmer af hvert køn til hver disciplin og hver udtagne svømmer kan maksimalt deltage i 2 individuelle discipliner.

 

Du kan finde kravtiderne (langbane) og diverse udtagelseskriterier til EYOF 2017 her!

 

Vi glæder os til at følge det danske hold næste år!

 

Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.