Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

29
Juni
2018
Svømning
SetteColli
Rom
30
Juni
2018
Svømning
DM Årgang Langbane
Bellahøj Svømmestadion
4
Juli
2018
Svømning
EM-junior langbane
Helsinki (FIN)

Glasgow International Swim Meet

 

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Svømmehal med hæve-sænkebund åbner i Høje-Taastrup


23-11-2016 16:50:00:
Af: Johanne Tolstrup

Daniel Skaaning glæder sig over det nye bassin, som har udgjort OL-svømmerens hjemmebane i mange år.


D. 27. november slår Høje-Tastrup Kommune dørene op til et helt nyt svømmebassin med innovative materialer, som skal være med til at skabe bedre rammer for eliten. OL-svømmer Daniel Skaaning er en af de mange svømmere, som glædes over det nye tiltag fra Høje-Tastrup kommune og det nye bassin skal være med at skabe et godt grundlag for både stævner, elitesvømning, undervisning og motionssvømning.

 

Pressemeddelelse udsendt af Høje-Taastrup Kommune:

 

Svømmehal med hæve-sænkebund åbner i Høje-Taastrup

 

Svømmehal med hæve-sænkebund åbner nu i Høje-Taastrup Kommune og imødekommer en massiv efterspørgsel på svømmehaller i hovedstadsområdet.  Innovative materialer har gjort det muligt at udvide Taastrup Svømmehal – som er uden sidestykke i Danmark – for under halv pris af, hvad det normalt koster.

 

Søndag den 27. november slår Taastrup Svømmehal dørene op til en ny tilbygning med et 50 meter langt svømmebassin. Dette markeres med en stor åbningsfest. En smart hæve- sænkebund gør det muligt at bruge bassinet til både stævner, undervisning og motionssvømning. Til indvielsen deltager Borgmester Michael Ziegler og OL-svømmer Daniel Skaaning. Daniel Skaaning har svømmet hele sin flotte karriere i Taastrup.

 

”Jeg er glad for, at vi på kort tid er lykkedes med at bygge dette nye svømmebassin, for vi vil rigtig gerne skabe rammerne for, at alle kan leve et aktivt liv. Vores svømmehal er utrolig populær, og efterspørgslen er stor. Nu kan vi rumme alle lige fra babysvømning, vandgymnastik for seniorer, skolesvømning og idrætsklubberne.” siger borgmester Michael Ziegler.

 

Der er stor efterspørgsel på svømmehaller i hovedstadsområdet. Med denne udvidelse af svømmehallen imødekommer Høje-Taastrup Kommune en massiv efterspørgsel. Det nye bassin giver mere vand at svømme i både for offentlige gæster og foreningssvømmere. Det nye svømmebassin er især tiltænkt skole- og foreningssvømning, og skaber dermed plads på længere sigt til offentlige gæster i de andre bassiner, når den eksisterende svømmehal  renoveres i 2017.

 

Ny teknik hentet fra Europa

Det nye svømmebassin er bygget i 3 mm foliebeklædt stål frem for beton, som har været normen for danske svømmebassiner. Bassinet er bygget efter samme princip, som blev brugt til bassinet til EM i Jyske Bank Boxen i Herning ved EM 2013.  Prisen for tilbygningen med det nye bassin er ca. 60 mio., hvilket er under halv pris.

”Vi har ladet os inspirere af de gode erfaringer fra udlandet bl.a. fra Italien, Tyskland og Holland. Nye konstruktioner og materialer har det gjort det økonomisk muligt at få en ny tilbygning på relativt kort tid. Vi ved, at gode fysiske rammer har stor betydning for vores svømmere. Nu kan vi sikre gode rammer for foreningssvømmere, eliten og offentlige gæster”, siger formand for Fritid og Kultur Merete Scheelsbeck.

OL-svømmer Daniel Skaaning sætter også pris på, at rammer bliver markant bedre:

 

”Det er fantastisk med dette nye svømmebassin. Det betyder meget for svømmerne. Jeg har boet i Høje-Taastrup hele mit liv, og jeg har svømmet her i Swim Team Taastrup i alle årene. Rammerne betyder meget for os svømmere”.

 

Endvidere er tilbygningen opført i materialer, som er lette at rengøre og vedligeholde. Eksempelvis har den nye tilbygning et fugefrit gulv i stedet for klinker på gulvene. Gulvet er støbt på stedet og dermed lettere at rengøre. Derudover er også benyttet et nyt ventilationprincip – diffus indblæsning – som ventilerer hallen mere effektivt.

 

Omkring 70.000 gæster besøger årligt svømmehallen i dag, men med de nye faciliteter forventes op i mod 120.000 besøgende. Den gamle del af svømmehallen skal nu renoveres og forventes at stå færdig i 2017.

 

Stort tillykke til Høje-Taastrup Kommune med åbningen!

 

OL-svømmeren Daniel Skaaning, som har svømmet hele sin flotte elitekarriere i Swim Team Taastrup i Taastrup Svømmehal, er med til at indvie det nye svømmebassin.

Foto: Patrick Kraemer. 

 

Se de seneste nyheder

22-06-2018 09:34:00

Rikke Møller Pedersen er netop blevet bachelor og fortæller her om sine gode erfaringer med at være studerende og elitesvømmer på samme tid.
 

 
19-06-2018 20:08:00

NTC-cheftræner, Martin Truijens godkender de danske præstationer under Mare Nostrum, hvor det blev til flere danske podieplaceringer.

 
17-06-2018 16:39:00

Roskilde Fjord dannede rammerne om årets afholdelse af DM på 5 kilometer i åbent vand, der blev svømmet tidligere i dag. 

 
11-06-2018 21:00:00

Lærke Ruby begyndte at svømme Open Water tilbage i 2014. I år skal hun for tredje gange deltage ved det Europæiske Juniormesterskab for Juniorer i Open Water. Målet er klart. Hun drømmer om at blive en af Danmarks bedste. 

 
08-06-2018 08:55:00

Samtidig indstiller klubben samarbejdet med sportschef Ricki Clausen. Læs klubbens udsendte pressemeddelelse her.