Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


”Det bliver en kæmpe stor oplevelse”


28-11-2016 20:40:00:
Af: Johanne Tolstrup

Matilde Schrøder fra Odense blev efter DM i Esbjerg udtaget til dette års VM på kortbane i Windsor, Canada. Matilde fortæller her, hvad hun ser frem til ved stævnet og hvad hendes forventninger til konkurrencen er. 


Matilde Schrøder var yderst stærkt svømmende ved dette års DM i Esbjerg i Svømmestadion Danmark og det gik bestemt ikke ubemærket hen. De stærke præstationer i brystsvømningsdisciplinerne resulterede i, at Matilde blev udtaget til VKM efter et afbud fra Rikke Møller Pedersen. Selvom Matildes indsats ved DM var yderst godkendt, så havde hun dog alligevel ikke regnet med, at det skulle føre til et VKM i år:

 

- Det er helt vildt, det bliver en kæmpe stor oplevelse. Da jeg fik det at vide blev jeg utrolig overrasket, men også virkelig glad, jeg glæder mig rigtig meget. Det er et kæmpe skulderklap at blive udtaget og det motiverer mig helt vildt, fortæller Matilde.

 

Selvom om udtagelsen til verdensmesterskaberne kom noget bag på brystsvømmeren fra Odense, så lægger Matilde ikke skjul på, at det bliver en spændende oplevelse at konkurrere i internationalt regi:

 

- Egentlig så ser jeg frem til hele oplevelsen, det er en masse ting jeg ikke har prøvet før og det bliver fedt at få noget erfaring. Jeg glæder mig til at lære en masse ting af de andre og til at se nogen af de store navne svømme. Selvfølgelig så glæder jeg mig også rigtig meget til at få lov til at give den gas på en international scene, fortsætter Matilde.

 

Det er ingen hemmelighed, at VKM ikke var en del af Matildes oprindelige sæsonplan, men på trods af dette, så tror Matilde på, at hun nok skal få svømmet et par hurtige tider hjem i Canada:

 

- Da VM ikke lige var noget vi havde tænkt ind i min årsplan, så var jeg fuldt nedtrappet til DM hvor jeg skulle ramme min topning. Winnie (Faber, red.) og jeg har nu lagt en plan og så håber jeg på at kunne præstere igen, fortæller Matilde.

 

- Op til DM arbejdede jeg med forskellige ting, blandt andet den mentale del som jeg lykkedes rigtig godt med, og jeg ser VM som en hård men også spændende test for de redskaber som jeg har lært at bruge, uddyber Matilde.

 

De sidste par dage frem mod mesterskaberne bliver for Matildes vedkommende fyldt med praktiske gøremål og så selvfølgelig den sidste finpudsende træning:

 

- I weekenden har jeg brugt tid sammen med min familie og kæreste. Nu er der en masse praktiske ting jeg skal have styr på, før vi skal af sted på fredag, afslutter Matilde.

 

Mange tak til Matilde for interviewet!

 

Du kan læse en opdateret pressemeddelelse fra Dansk Svømmeunion her, hvor det endelige hold af de 17 VM-svømmere blandt andet kan findes. 

 

Odenses Matilde Schrøder er blandt de 17 danske svømmere, som deltager ved VKM 2016. 

Foto: Michael Schrøder. 
Tags: VMK2016

 

Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.