Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

31
Juli
2018
Svømning
Swim England National Summer Meet
Sheffield
3
August
2018
Svømning
EM-langbane (Svømning)
Glasgow (GBR)
24
August
2018
Svømning
Arena Poseidon Team Cup 2018
Högevallsbadet, Lund

EM-Junior langbane

 

Nordiske Junior Langbane

 

 

Tekst
Tekst


”Jeg håber meget på at kunne bidrage til, at vi får et succesfuldt VM”


29-11-2016 21:25:00:
Af: Johanne Tolstrup

Klubtræneren i A6, Jon Langberg, er udtaget som træner til dette års VM på kortbane. Læs her, hvilken betydning det har for Jon at være udtaget og hvad han forventer af mesterskabet!


For første gang i sin karriere er A6’s klubtræner, Jon Langberg, udtaget til et seniorverdensmesterskab. Jon, der til daglig er personlig træner for OL-svømmeren Julie Kepp Jensen, ser frem til at lære en hel masse fra sin deltagelse som træner og han glæder sig til at prøve kræfter med et stort internationalt seniormesterskab:

 

- Jeg ser rigtig meget frem til at prøve kræfter med et internationalt seniormesterskab som træner og specielt at få et endnu bedre billede af hvad det kræver af svømmerne at være klar til at konkurrere på det højeste plan.

 

- Jeg har ambitioner om at få endnu flere svømmere afsted til internationale senior mesterskaber i fremtiden, og håber på at kunne bruge erfaringen fra VM til at gøre dem endnu bedre klar til at konkurrere.

 

- Derudover, er det dejligt at få lov til at følge Julie til et seniormesterskab, efter at hun har været afsted uden mig til både EKM, EM og OL, fortæller Jon.

 

Jon har nogle helt klare forventninger til det udbytte, som han forventer at få sig hjem med fra VMK. For Jon er det essentielle, at han kan bidrage med noget positivt til det danske hold og så er det vigtigt for Jon, at han kommer hjem som en klogere og mere erfaren træner. 

 

- Mine forventninger til stævnet er at jeg selv kommer klogere hjem, og ikke mindst har været en hjælp for det danske hold. Jeg håber meget på at kunne bidrage til at vi får et succesfuldt VM med danske øjne!

 

- Jeg har været træner til hele rækken af internationale mesterskaber i para-olympisk regi, så selve størrelsen på stævnet osv. skal jeg nok håndtere uden videre besvær. Jeg forventer at læringen primært skal komme fra omgangen med både de danske og internationale trænere, og ikke mindst ved at følge de bedste svømmere i aktion, fortæller Jon.

 

Jon lægger ikke skjul på, at det er en ære at være udtaget til et verdensmesterskab og at det er stort skridt for hans trænerkarriere:

 

- Jeg sætter rigtig stor pris på at være udtaget, og tager det som et stort skulderklap til både klubben og mig, at jeg kommer i betragtning.

 

- Som træner er udtagelser til mesterskaber en af de ting jeg har som målsætning for mig selv, præcis som svømmerne har det. Det er rart at kunne tage det skridt videre i min karriere, afslutter Jon.

 

Mange tak til Jon for interviewet!

 

VMK finder sted i Windsor, Canada, hvor 17 danske svømmere deltager. Mesterskaberne afholdes fra d. 6.-11. december og du kan læse hele pressemeddelelsen om konkurrencen fra Dansk Svømmeunion her!

 

Jon Langberg sammen med Julie Kepp Jensen til OL-reception.

Foto: Hanne Kepp Jensen.
Tags: VMK2016

 

Se de seneste nyheder

17-07-2018 09:22:00

Snart vil hele SvømmeDanmark få mulighed for at heppe på de rød-hvide svømmere i langbanebassinet i Glasgow. 

 
15-07-2018 19:49:00

DM-finalisterne gjorde flot figur under aftenens sidste finaleafsnit ved DM Langbane.

 
15-07-2018 18:09:00

Fire klubtrænere er udtaget til det danske EM-hold. Tre af dem sætter her ord på, hvad der skal arbejdes med frem mod sommerens europamesterskab.

 
15-07-2018 11:48:00

Talentfulde danskere har præseteret flot i Riga, hvor sommerens Nordiske Junior Mesterskaber på langbane afholdes.

 
15-07-2018 10:31:00

Alexander Aslak Nørgaard, der nu er juniorrekordholder på både 400-, 800- og 1500 meter fri, glæder sig over, at han ramte sin topning perfekt under EM Junior, hvor han blandt andet vandt en sølvmedalje.