Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Fin synchro-præstation af den danske duo


30-11-2016 21:20:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Ved dagens konkurrence under verdens juniormesterskaberne i Kazan var de danske drenge i kamp i disciplinen synchro 3 meter, hvilket gik rigtig fint.


De to danske udspringere Martin Bang Christensen (AGF Udspring) og Andreas Sargent Larsen (Lyngby Udsprings Klub) deltager i disse dage ved VM Junior i udspring, der finder sted i Kazan, Rusland. I går blev en historisk dag for dansk udspring, da Andreas på 3-meteren sprang sig i A-finalen, og i dag blev også en ganske fin dag for de danske drenge, da de sammen skulle springe synchro 3 meter.

 

SvømmeSport har i den forbindelse fået følgende skrivelse fra Dansk Svømmeunions sektionsleder i udspring, Victor Valore:

 

De første to runder gås med samme sværhedsgrad for alle deltagere, uanset springets faktiske sværhedsgrad. De danske drenge præsterede fint med deres tyskerspring og baglæns hovedspring, begge hoftebøjet, med sammenlagt 92 point.

 

Drengenes frie spring bestod af 3½ salto hoftebøjet efterfulgt af 2½ forlæns med enkelt skrue og 2½ forlæns med dobbelt skrue.

 

Martin Christensen gik under på sin 3½ forlæns, og drengene efterlod godt 10 point i dette i øvrigt svære spring. I det første skruespring lavede drengene to udmærkede spring hver for sig, men synchro-karaktererne haltede lidt efter, igen en lille pointsum efterladt. Det sidste skruespring levede op til forventningerne og avancerede holdet to pladser i resultatet.

 

Samlet set nåede den danske duo en ottendeplads i et stærk internationalt felt, der var domineret af Tyskland, Kina og Rusland. Tre lande som i særklasse gør sig fortjent.

 

- Jeg er tilfreds med vores ottendeplads, udtaler landstræner Claus Friislund og fortsætter:

 

- Hvis tredje og fjerde runde var gået efter planen, kunne vi realistisk have nået en 5.-6. plads.

 

Samlet set viser den danske præstation, at vores drenge hører til ved disse mesterskaber og performancemæssigt er med til at kæmpe om de bedste pladser.

 

I morgen, torsdag, er det hviledag, og fredag stiller begge drenge til start i A-drenge 1 meter.

 

SvømmeSport vil naturligvis følge op på resultaterne igen på fredag.

 

 

Martin Bang Christensen og Andreas Sargent Larsen gør klar til deres synchro-spring. Foto: Victor Valore.
Tags: Udspring

 

Se de seneste nyheder

21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.

 
19-04-2018 22:44:44

 

 

 Landstræner Dean Boles evaluerer Danish Open, som blev afholdt på Bellahøj Svømmestadion i sidste uge. 


 
19-04-2018 21:35:53

Nikolaj Kirketerp-Møller har høje forventninger til sig selv, når der på søndag afholdes DM i bassinlivredning. Her får han at se om træningsplanen har båret frugt, og han går efter at kvalificere sig til VM.