Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

29
August
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Fin synchro-præstation af den danske duo


30-11-2016 21:20:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Ved dagens konkurrence under verdens juniormesterskaberne i Kazan var de danske drenge i kamp i disciplinen synchro 3 meter, hvilket gik rigtig fint.


De to danske udspringere Martin Bang Christensen (AGF Udspring) og Andreas Sargent Larsen (Lyngby Udsprings Klub) deltager i disse dage ved VM Junior i udspring, der finder sted i Kazan, Rusland. I går blev en historisk dag for dansk udspring, da Andreas på 3-meteren sprang sig i A-finalen, og i dag blev også en ganske fin dag for de danske drenge, da de sammen skulle springe synchro 3 meter.

 

SvømmeSport har i den forbindelse fået følgende skrivelse fra Dansk Svømmeunions sektionsleder i udspring, Victor Valore:

 

De første to runder gås med samme sværhedsgrad for alle deltagere, uanset springets faktiske sværhedsgrad. De danske drenge præsterede fint med deres tyskerspring og baglæns hovedspring, begge hoftebøjet, med sammenlagt 92 point.

 

Drengenes frie spring bestod af 3½ salto hoftebøjet efterfulgt af 2½ forlæns med enkelt skrue og 2½ forlæns med dobbelt skrue.

 

Martin Christensen gik under på sin 3½ forlæns, og drengene efterlod godt 10 point i dette i øvrigt svære spring. I det første skruespring lavede drengene to udmærkede spring hver for sig, men synchro-karaktererne haltede lidt efter, igen en lille pointsum efterladt. Det sidste skruespring levede op til forventningerne og avancerede holdet to pladser i resultatet.

 

Samlet set nåede den danske duo en ottendeplads i et stærk internationalt felt, der var domineret af Tyskland, Kina og Rusland. Tre lande som i særklasse gør sig fortjent.

 

- Jeg er tilfreds med vores ottendeplads, udtaler landstræner Claus Friislund og fortsætter:

 

- Hvis tredje og fjerde runde var gået efter planen, kunne vi realistisk have nået en 5.-6. plads.

 

Samlet set viser den danske præstation, at vores drenge hører til ved disse mesterskaber og performancemæssigt er med til at kæmpe om de bedste pladser.

 

I morgen, torsdag, er det hviledag, og fredag stiller begge drenge til start i A-drenge 1 meter.

 

SvømmeSport vil naturligvis følge op på resultaterne igen på fredag.

 

 

Martin Bang Christensen og Andreas Sargent Larsen gør klar til deres synchro-spring. Foto: Victor Valore.
Tags: Udspring

 

Se de seneste nyheder

03-07-2020 13:02:48

Konkurrencetrænere bør udnytte træningspotentialet i åbent vand, mener FINA-dommer.

 
02-07-2020 15:27:52

Sportsafdelingen orienterer om den seneste tids sportslige nyheder.

 
02-07-2020 10:18:50

Sportsafdelingen har udtaget landsholdsbruttogrupperne for sæson 2020/2021.

 
01-07-2020 10:17:38

Konkurrencetrænere bør udnytte træningspotentialet i åbent vand, mener FINA-dommer.

 
30-06-2020 07:57:20

Erfaren åbent vand-svømmer fortæller, hvad du skal være opmærksom på som ny åbent vand-svømmer.