Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

30
August
2019

EM-junior i Kazan

 

 

Tekst
Tekst


Fin synchro-præstation af den danske duo


30-11-2016 21:20:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Ved dagens konkurrence under verdens juniormesterskaberne i Kazan var de danske drenge i kamp i disciplinen synchro 3 meter, hvilket gik rigtig fint.


De to danske udspringere Martin Bang Christensen (AGF Udspring) og Andreas Sargent Larsen (Lyngby Udsprings Klub) deltager i disse dage ved VM Junior i udspring, der finder sted i Kazan, Rusland. I går blev en historisk dag for dansk udspring, da Andreas på 3-meteren sprang sig i A-finalen, og i dag blev også en ganske fin dag for de danske drenge, da de sammen skulle springe synchro 3 meter.

 

SvømmeSport har i den forbindelse fået følgende skrivelse fra Dansk Svømmeunions sektionsleder i udspring, Victor Valore:

 

De første to runder gås med samme sværhedsgrad for alle deltagere, uanset springets faktiske sværhedsgrad. De danske drenge præsterede fint med deres tyskerspring og baglæns hovedspring, begge hoftebøjet, med sammenlagt 92 point.

 

Drengenes frie spring bestod af 3½ salto hoftebøjet efterfulgt af 2½ forlæns med enkelt skrue og 2½ forlæns med dobbelt skrue.

 

Martin Christensen gik under på sin 3½ forlæns, og drengene efterlod godt 10 point i dette i øvrigt svære spring. I det første skruespring lavede drengene to udmærkede spring hver for sig, men synchro-karaktererne haltede lidt efter, igen en lille pointsum efterladt. Det sidste skruespring levede op til forventningerne og avancerede holdet to pladser i resultatet.

 

Samlet set nåede den danske duo en ottendeplads i et stærk internationalt felt, der var domineret af Tyskland, Kina og Rusland. Tre lande som i særklasse gør sig fortjent.

 

- Jeg er tilfreds med vores ottendeplads, udtaler landstræner Claus Friislund og fortsætter:

 

- Hvis tredje og fjerde runde var gået efter planen, kunne vi realistisk have nået en 5.-6. plads.

 

Samlet set viser den danske præstation, at vores drenge hører til ved disse mesterskaber og performancemæssigt er med til at kæmpe om de bedste pladser.

 

I morgen, torsdag, er det hviledag, og fredag stiller begge drenge til start i A-drenge 1 meter.

 

SvømmeSport vil naturligvis følge op på resultaterne igen på fredag.

 

 

Martin Bang Christensen og Andreas Sargent Larsen gør klar til deres synchro-spring. Foto: Victor Valore.
Tags: Udspring

 

Se de seneste nyheder

24-08-2019 10:00:00

Det er ikke kun i vandet, at vi finder dansk bidrag ved VM for Juniorer – også på bassinkanten slår Danmark sine folder.

 
23-08-2019 22:00:00

Både Clara Rybak-Andersen og Thea Blomsterberg var i aktion ved fredagens indledende afsnit, der bød på 200m individuel medley

 
22-08-2019 22:00:00

Thea Blomsterberg satte endnu en gang dansk junior rekord – denne gang på 100m brystsvømning.

 
22-08-2019 10:00:00

Konkurrencelivredningens mange alsidige discipliner vil kunne opleves på tæt hold, når det går løs med et tætpakket program på lørdag ved Rødbyhavn Strand.
 

 
20-08-2019 22:00:00

VM for juniorer på langbane indledtes tirsdag med dansk junior rekord til Thea Blomsterberg på 50m brystsvømning.