Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
16-01-2020 08:41:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

31
Januar
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Fin synchro-præstation af den danske duo


30-11-2016 21:20:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Ved dagens konkurrence under verdens juniormesterskaberne i Kazan var de danske drenge i kamp i disciplinen synchro 3 meter, hvilket gik rigtig fint.


De to danske udspringere Martin Bang Christensen (AGF Udspring) og Andreas Sargent Larsen (Lyngby Udsprings Klub) deltager i disse dage ved VM Junior i udspring, der finder sted i Kazan, Rusland. I går blev en historisk dag for dansk udspring, da Andreas på 3-meteren sprang sig i A-finalen, og i dag blev også en ganske fin dag for de danske drenge, da de sammen skulle springe synchro 3 meter.

 

SvømmeSport har i den forbindelse fået følgende skrivelse fra Dansk Svømmeunions sektionsleder i udspring, Victor Valore:

 

De første to runder gås med samme sværhedsgrad for alle deltagere, uanset springets faktiske sværhedsgrad. De danske drenge præsterede fint med deres tyskerspring og baglæns hovedspring, begge hoftebøjet, med sammenlagt 92 point.

 

Drengenes frie spring bestod af 3½ salto hoftebøjet efterfulgt af 2½ forlæns med enkelt skrue og 2½ forlæns med dobbelt skrue.

 

Martin Christensen gik under på sin 3½ forlæns, og drengene efterlod godt 10 point i dette i øvrigt svære spring. I det første skruespring lavede drengene to udmærkede spring hver for sig, men synchro-karaktererne haltede lidt efter, igen en lille pointsum efterladt. Det sidste skruespring levede op til forventningerne og avancerede holdet to pladser i resultatet.

 

Samlet set nåede den danske duo en ottendeplads i et stærk internationalt felt, der var domineret af Tyskland, Kina og Rusland. Tre lande som i særklasse gør sig fortjent.

 

- Jeg er tilfreds med vores ottendeplads, udtaler landstræner Claus Friislund og fortsætter:

 

- Hvis tredje og fjerde runde var gået efter planen, kunne vi realistisk have nået en 5.-6. plads.

 

Samlet set viser den danske præstation, at vores drenge hører til ved disse mesterskaber og performancemæssigt er med til at kæmpe om de bedste pladser.

 

I morgen, torsdag, er det hviledag, og fredag stiller begge drenge til start i A-drenge 1 meter.

 

SvømmeSport vil naturligvis følge op på resultaterne igen på fredag.

 

 

Martin Bang Christensen og Andreas Sargent Larsen gør klar til deres synchro-spring. Foto: Victor Valore.
Tags: Udspring

 

Se de seneste nyheder

24-01-2020 12:19:00

I en pressemeddelelse fremgår det, at klubben har styrket både sin svømmeskole med en svømmefaglig chef og talentudviklingen med tilknytning af Caroline Lindborg, som kommer til klubben med stor passion og viden om svømning.

 
22-01-2020 13:26:00

Partnerskabet skal blandt andet være med til at styrke setuppet omkring de bedste svømmere i Sigma Swim, kompetenceudvikle trænerne samt bidrage til udvikling af samspillet mellem træningsmiljøerne i området om den lokale talentudvikling. 
 

 
20-01-2020 09:16:00

Bliv bedre til at støtte dit barn og få gode råd med hjem når Janne R. Mortensen, Mental Motion, kommer med oplæg herom ved DM Årgang i Gladsaxe.

 
16-01-2020 08:41:00

Vi har en god nyhed til alle forældre til unge talenter i dansk svømmesport.

 
13-01-2020 09:40:00

Den nye træner har en spændende ”atletprofil” at byde ind med i trænerteamet og er samtidig den første kvindelige træner på NTC.