Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
16-01-2020 08:41:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

31
Januar
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Stolpe ud på A-drenge på 1-meter ved VJM


02-12-2016 21:15:00:
Af: Johanne Tolstrup

Endnu en dag er veloverstået for de to danske udspringere ved VM Junior i udspring. Dagens konkurrence bød på spænding fra ende til anden, og du kan læse meget mere om stævnedagen i Kazan her!


Endnu en dag ved VJM i udspring i Kazan, Rusland er nu veloverstået og i den forbindelse har SvømmeSport modtaget følgende skrivelse fra Dansk Svømmeunions sektionsleder i udspring, Victor Valore:

 

Strategien lå klar og springlisten var skrevet, da Martin Bang Christensen og Andreas Sargent Larsen stillede til start på 1 meter vippen ved verdensjuniormesterskaberne i Kazan. Strategien var at starte de fem stilspring ud med meget simple spring i de første tre runder så der blev plads til mere sværhedsgrad i fjerde og femte runde.

 

Efter første runde, hvor drengene sprang hovedspring, lå de således blandt de fire sidste. Anden runde var baglæns hovedspring for begge, efterfulgt af tredje runde med isander hoftebøjet. Derfra blev de sværere spring sat ind og gav avancement med godt 10 placeringer og efter det sidste stilspring lå drengene på 19. og 21. pladsen i feltet af 33. udspringere.

 

Første runde i de frie spring gav yderligere avancement til 19. plads for Andreas og 16. plads for Martin og ved udgangen af 7 runde gik de videre til hhv. 14. og 15. pladsen. Planen så ud til at lykkes og finalepladserne var inden for rækkevide.

 

I ottende runde rykkede Andreas ind på en 12. plads og var således i finalefeltet. For Martin røg der nogle pladser og han stod nu på 18 pladsen med 12,15 points margen op til den eftertragtede finaleplads. Andreas forsvarede sin finaleplads i niende runde, mens Martin mistede yderligere et par point og stod med 15,3 point til finalepladsen inden sidste runde.

 

Andreas sluttede sin serie i 2½ molbergsalto til 58,50 point, et spring som ikke entydigt sikrede at han kunne fastholde sin finaleplads. Martin lukkede sin serie med halvanden salto med dobbelt skrue til 44,20 point og måtte konstatere at det ikke rakte til at komme i finalen. Spændingen omkring Andreas var derimod stigende efterhånden som de sidste 17 springere i feltet gjorde deres serier færdige.

 

I konkurrencens allersidste spring stod briten Anthony Harding med Andreas skæbne i sine hænder da 43,80 point til ham ville slå Andreas ud af finalen. Anthony præsterede 54,60 point, sprang sig i finalen og skubbede Andreas ud over kanten til 13. pladsen, blot 1,15 point fra finalen.

 

Den sidste konkurrence for Andreas ved dette VJM blev således afgjort på marginalerne og i dette tilfælde blev det stolpe ud.

 

Søndag er sidste konkurrencedag for det danske hold, når Martin Bang Christensen går på tårnet for at vise de danske farver og du kan følge konkurrence lige her.

 

Andreas Sargent Larsen (Lyngby Udspringsklub) og Martin Bang Christensen (AGF Udspring) ved VJM i Kazan. 

Foto: Victor Valore. 
Tags: Udspring

 

Se de seneste nyheder

24-01-2020 12:19:00

I en pressemeddelelse fremgår det, at klubben har styrket både sin svømmeskole med en svømmefaglig chef og talentudviklingen med tilknytning af Caroline Lindborg, som kommer til klubben med stor passion og viden om svømning.

 
22-01-2020 13:26:00

Partnerskabet skal blandt andet være med til at styrke setuppet omkring de bedste svømmere i Sigma Swim, kompetenceudvikle trænerne samt bidrage til udvikling af samspillet mellem træningsmiljøerne i området om den lokale talentudvikling. 
 

 
20-01-2020 09:16:00

Bliv bedre til at støtte dit barn og få gode råd med hjem når Janne R. Mortensen, Mental Motion, kommer med oplæg herom ved DM Årgang i Gladsaxe.

 
16-01-2020 08:41:00

Vi har en god nyhed til alle forældre til unge talenter i dansk svømmesport.

 
13-01-2020 09:40:00

Den nye træner har en spændende ”atletprofil” at byde ind med i trænerteamet og er samtidig den første kvindelige træner på NTC.