Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Marts
2018
Svømning
Bille Cup
Lübeck
12
April
2018
Svømning
Danish Open
Bellahøj Svømmestadion
13
April
2018
Svømning
Herning Open 2018
Herning Svømmehal

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Nedtælling til VM på kortbane i Canada


04-12-2016 17:30:00:
Af: Laura Rosenkivist Schultz

Om blot to dage går det løs ved verdensmesterskaberne i svømning på kortbane i Windsor, Canada. 17 danske svømmere vil være klar, når det går løs.


Pressemeddelelse fra Dansk Svømmeunion:

 

Tirsdag den 6. december starter verdensmesterskaberne på kortbane i den canadiske by Windsor.

Det er første gang, at Canada afholder et VM kortbanemesterskab, og værterne har gjort sig umage med at skabe spektakulære og optimale rammer for begivenheden i “WFCU Centret” – faciliteter, som hører til blandt de bedste i Nordamerika.

 

WFCU centret i Windsor, Canada.

 

Danmark stiller med et hold på 17 svømmere bestående af et mix af såvel rutinerede og erfarne svømmere samt svømmere, for hvem disse mesterskaber forventes at blive det store internationale gennembrud.

 

Dansk Svømmeunions cheflandstræner Nick Juba ser frem til et godt stævne og understreger, at der altid er noget specielt over et verdensmesterskab:

 

- Store internationale stævner er altid spændende og udfordrende. Det gælder også de kommende dages mesterskaber i Canada. I forlængelse af et OL som nu Rio i august, vil der altid mangle en del af de store profiler, men det bliver dog fortsat et fantastisk stævne. Der er trods alt stadig tale om et verdensmesterskab, betoner Nick Juba.

 

Mesterskaberne markerer overgangen fra en olympisk cyklus til en anden, derfor er det vigtigt, at de 17 danske svømmere får nogle gode internationale sportslige oplevelser i Canada:

 

- Jeg har ikke en række konkrete forventninger ved stævnet, for vi ved eksempelvis intet om, hvilken form, konkurrenterne vil være i. Mange faktorer kan spille ind, og det er faktorer, som vi ved disse mesterskaber ikke har en fornemmelse af. Det vi kan gøre, det er at forberede vores svømmere bedst muligt til at nyde mesterskabernes konkurrencer, at indhente en masse international stævneerfaring og derudover være parate til at præstere noget af deres hidtil bedste, uddyber Nick Juba.

 

Fokus på dette VM er, at oplevelsen bliver både lærerig og spændende for de danske svømmere – og så selvfølgelig, at der bliver svømmet en masse gode tider, eller som Nick Juba udtrykker det:

 

- Målet er, at svømmerne opnår en masse god erfaring, og hertil naturligvis at de alle vil svømme stærkt! Vores hold består af et mix af både erfarne svømmere samt en gruppe af nye svømmere. Hertil er der afbud fra enkelte af vores store profiler. Så jeg glæder mig til at se, hvordan resultaterne fordeler sig. Vi befinder os lige nu i en overgangsfase i dansk elitesvømning, så alt kan ske. Og hvad angår medaljer, vil jeg mene, at hver eneste medalje, der måtte svømmes hjem til Danmark, er at betragte som en absolut bonus, lyder det afslutningsvis fra Nick Juba.

 

Følgende 17 svømmere deltager ved VM på kortbane:

Viktor Bromer, Aalborg Svømmeklub

Søren Dahl, Herlev Swim/USA

Anton Ørskov Ipsen, Sigma Swim Birkerød/USA

Magnus Jakupsson, Farum Svømmeklub

Anders Lie, Farum Svømmeklub/USA

Daniel Skaaning, STT-VAT/NTC

Marcus Krøyer Svendsen, Svømmeklubben KVIK Kastrup

Frans Johannessen, Svømmeklubben Triton Ballerup

Sebastian Ovesen, Svømmeklubben KVIK Kastrup

Emilie Beckmann, Tune IF/GTI/NTC

Sarah Bro, Holbæk Svømmeklub/NTC

Julie Kepp Jensen, JGI/A6

Mie Østergaard Nielsen, Aalborg Svømmeklub

Jeanette Ottesen, Vejle Svømmeklub Triton/NTC

Signe Bro, Lyngby Svømmeklub/NTC

Maj Howardsen, Sigma Swim Allerød

Matilde Schrøder, Swim Team Odense

 

Fakta:

Detaljeret VM-program for de danske svømmere.

Vær’ opmærksom på, at der er seks timers tidsforskel mellem Windsor og Danmark. Indledende afsnit starter således klokken 15.30 dansk tid og finaleafsnit klokken 00.30 dansk tid.

 

Officiel hjemmeside:

http://www.fina.org/content/13th-fina-world-swimming-championships-25m-2016

 

Resultater vil kunne følges live via følgende hjemmeside:

http://omegatiming.com/Sport?sport=AQ

 

Følg med via en særlig app med fokus på VM i Canada

Som et helt nyt tiltag har FINA for første gang udviklet en app, som giver interesserede mulighed for at få direkte adgang til informationer om mesterskaberne, resultater, atlet-info, videoer med meget mere. App’en er gratis og kan downloades her.

 

Følg med live via TV2

Har du adgang til TV2’s platforme har du mulighed for at følge med live. Indledende afsnit vises på TV2 SPORT og TV2 PLAY fra klokken 15.25. Fredag, lørdag og søndag vises indledende afsnit dog kun på TV2 PLAY.

Finaleafsnittene bliver vist hver aften/nat på TV2 SPORT fra klokken 00.25.

 

Kontaktperson

Pressekontakt under mesterskaberne er sportschef Lars Green Bach, der kan kontaktes på mobil: 29 20 61 60. Dansk Svømmeunion opfordrer til, at kontakten til holdet kun går via sportschefen og dermed ikke direkte til svømmerne.   

 

Venlig hilsen

 

Dansk Svømmeunion
Tags: VMK2016

 

Se de seneste nyheder

22-03-2018 19:23:49

I forrige weekend afholdte sportsafdelingen netværksmøde med partnerskabsklubberne. 

 
17-03-2018 19:15:29

Cheftræner på Nationalt Træningscenter (NTC), Martin Truijens, fortæller om holdet fra NTC’s træningslejr i Sydafrika

 
16-03-2018 16:30:00

Weekendens stævne er det første i East Kilbride Badet siden istandsættelsen.

 
15-03-2018 14:02:00

Center for Ungdomsstudier (CUR) står bag en undersøgelse, som omhandler, hvorfor piger vælger foreningsidrætten fra. Med udgangspunkt i indsamlet viden og i samarbejde med andre organisationer har CUR udviklet en række redskaber, der gerne skulle optimere eksisterende idrætsmiljøer for piger. 

 
15-03-2018 11:47:29

Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har vedtaget en forsøgsordning, som sikrer reserverede træningstider i en række badezoner og et havnebassin til sommer.