Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Martin Bang Christensen rundede sin juniorkarriere af med VJM i Kazan


04-12-2016 21:45:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Den sidste konkurrence ved VJM i Kazan, kongedisciplinen A-drenge tårn, endte for Martin i infight med Armenien, Brasilien, Canada, Grækenland og USA om de sidste tre finalepladser.


VM Junior i udspring er her til aften blevet afsluttet med dansk deltagelse af Martin Bang Christensen, der skulle i ilden til sin sidste optræden som junior. Dansk Svømmeunions sektionsleder i udspring, Victor Valore, har i den forbindelse sendt følgende skrivelse til SvømmeSport:

 

Martin, som er fyldt 18 tidligere i år, er sidsteårs junior, og tårn konkurrencen ved VJM skulle således blive hans sidste junioroptræden. Spændingen var stor, Martin var klar, skadefri og forventningsfuld.

 

Martin ved dagens konkurrence. Foto: Victor Valore.

 

Martin lagde stærkt ud med de første tre ud af fire stilspring og havde lagt sig på en delt 12. plads ved afslutningen af 3. runde og skulle således fastholde sin position over de næste seks runder.

 

Fjerde spring var håndstandssalto hoftebøjet. En lidt usikker håndstand, der ikke blev ordentligt markeret, blev straffet af dommerne, så de tællende karakterer på 5½/6 sendte ham ned på en 23. plads med 15,95 point op til finalepladserne.

 

De næste tre runder var Martin tilbage i flyvende form og satte trumf på med 3½ forlæns salto til 66 point, 3½ tyskersalto til 67,20 point og 3½ baglænssalto til 64,35 point. Martin havde bragt sig tilbage til 13. pladsen 4,45 point fra en finalen.

 

Vi så nu en tydelig opsplitning i feltet med 9 udspringere, som havde lagt sig på noget nær faste finalepladser og godt 10 udspringere manglede så mange point op til den eftertragtede 12. plads, at de måtte betragtes som tæt på ude af løbet.

 

De resterende 7 udspringere Azat og Vladimir Harutyunyan fra Armenien, Isaac Filho fra Brasilien, Gabriel Correveau fra Canada, Martin fra Danmark, Nikolaos Molvalis fra Grækenland og John Capobianco fra USA måtte indstille sig på et hundeslagmål om blot tre finalepladser.

 

3½ molberg salto, et spring som Martin lærte for blot en måned siden, gik i til bingo 5, hvilket var for lidt til at trække fra feltet. Hans finaleplads var stadigvæk kritisk udsat. Martin sluttede sin serie med 2½ forlæns salto med dobbelt skrue, et spring som han plejer at mestre til fine karaktere, men ikke i dag hvor det blev til blot 5/5½ i de tællende karaktere.

 

Martin sluttede således blot 8,9 point fra den eftertragtede finaleplads, en bitter pille at sluge, når man må erkende, at blot én karakter mere i dommerpanelet på ét af de to sidste spring betød forskellen på finaledeltagelse eller ej. Han havde det i sig, men det manifesterede sig ikke på dagen.

 

En skuffet Martin afslutter således sin juniorkarriere med VJM i Kazan, men kan se tilbage på en rigtigt flot præstation, hvor han viste sig værdig til at kæmpe på denne arena og er klar til at tage skridtet ind i seniorkarrieren.

 

Det danske hold er færdige i Kazan, VJM er færdigt, og om få timer går det mod lufthavnen og fly forbindelser tilbage til Danmark.

 

På vegne af den danske delegation i Kazan, tak fordi du fulgte os her på SvømmeSport!

 
Tags: Udspring

 

Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.