Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
16-01-2020 08:41:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

31
Januar
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Martin Bang Christensen rundede sin juniorkarriere af med VJM i Kazan


04-12-2016 21:45:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Den sidste konkurrence ved VJM i Kazan, kongedisciplinen A-drenge tårn, endte for Martin i infight med Armenien, Brasilien, Canada, Grækenland og USA om de sidste tre finalepladser.


VM Junior i udspring er her til aften blevet afsluttet med dansk deltagelse af Martin Bang Christensen, der skulle i ilden til sin sidste optræden som junior. Dansk Svømmeunions sektionsleder i udspring, Victor Valore, har i den forbindelse sendt følgende skrivelse til SvømmeSport:

 

Martin, som er fyldt 18 tidligere i år, er sidsteårs junior, og tårn konkurrencen ved VJM skulle således blive hans sidste junioroptræden. Spændingen var stor, Martin var klar, skadefri og forventningsfuld.

 

Martin ved dagens konkurrence. Foto: Victor Valore.

 

Martin lagde stærkt ud med de første tre ud af fire stilspring og havde lagt sig på en delt 12. plads ved afslutningen af 3. runde og skulle således fastholde sin position over de næste seks runder.

 

Fjerde spring var håndstandssalto hoftebøjet. En lidt usikker håndstand, der ikke blev ordentligt markeret, blev straffet af dommerne, så de tællende karakterer på 5½/6 sendte ham ned på en 23. plads med 15,95 point op til finalepladserne.

 

De næste tre runder var Martin tilbage i flyvende form og satte trumf på med 3½ forlæns salto til 66 point, 3½ tyskersalto til 67,20 point og 3½ baglænssalto til 64,35 point. Martin havde bragt sig tilbage til 13. pladsen 4,45 point fra en finalen.

 

Vi så nu en tydelig opsplitning i feltet med 9 udspringere, som havde lagt sig på noget nær faste finalepladser og godt 10 udspringere manglede så mange point op til den eftertragtede 12. plads, at de måtte betragtes som tæt på ude af løbet.

 

De resterende 7 udspringere Azat og Vladimir Harutyunyan fra Armenien, Isaac Filho fra Brasilien, Gabriel Correveau fra Canada, Martin fra Danmark, Nikolaos Molvalis fra Grækenland og John Capobianco fra USA måtte indstille sig på et hundeslagmål om blot tre finalepladser.

 

3½ molberg salto, et spring som Martin lærte for blot en måned siden, gik i til bingo 5, hvilket var for lidt til at trække fra feltet. Hans finaleplads var stadigvæk kritisk udsat. Martin sluttede sin serie med 2½ forlæns salto med dobbelt skrue, et spring som han plejer at mestre til fine karaktere, men ikke i dag hvor det blev til blot 5/5½ i de tællende karaktere.

 

Martin sluttede således blot 8,9 point fra den eftertragtede finaleplads, en bitter pille at sluge, når man må erkende, at blot én karakter mere i dommerpanelet på ét af de to sidste spring betød forskellen på finaledeltagelse eller ej. Han havde det i sig, men det manifesterede sig ikke på dagen.

 

En skuffet Martin afslutter således sin juniorkarriere med VJM i Kazan, men kan se tilbage på en rigtigt flot præstation, hvor han viste sig værdig til at kæmpe på denne arena og er klar til at tage skridtet ind i seniorkarrieren.

 

Det danske hold er færdige i Kazan, VJM er færdigt, og om få timer går det mod lufthavnen og fly forbindelser tilbage til Danmark.

 

På vegne af den danske delegation i Kazan, tak fordi du fulgte os her på SvømmeSport!

 
Tags: Udspring

 

Se de seneste nyheder

24-01-2020 12:19:00

I en pressemeddelelse fremgår det, at klubben har styrket både sin svømmeskole med en svømmefaglig chef og talentudviklingen med tilknytning af Caroline Lindborg, som kommer til klubben med stor passion og viden om svømning.

 
22-01-2020 13:26:00

Partnerskabet skal blandt andet være med til at styrke setuppet omkring de bedste svømmere i Sigma Swim, kompetenceudvikle trænerne samt bidrage til udvikling af samspillet mellem træningsmiljøerne i området om den lokale talentudvikling. 
 

 
20-01-2020 09:16:00

Bliv bedre til at støtte dit barn og få gode råd med hjem når Janne R. Mortensen, Mental Motion, kommer med oplæg herom ved DM Årgang i Gladsaxe.

 
16-01-2020 08:41:00

Vi har en god nyhed til alle forældre til unge talenter i dansk svømmesport.

 
13-01-2020 09:40:00

Den nye træner har en spændende ”atletprofil” at byde ind med i trænerteamet og er samtidig den første kvindelige træner på NTC.