Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

30
August
2019

EM-junior i Kazan

 

 

Tekst
Tekst


Martin Bang Christensen rundede sin juniorkarriere af med VJM i Kazan


04-12-2016 21:45:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Den sidste konkurrence ved VJM i Kazan, kongedisciplinen A-drenge tårn, endte for Martin i infight med Armenien, Brasilien, Canada, Grækenland og USA om de sidste tre finalepladser.


VM Junior i udspring er her til aften blevet afsluttet med dansk deltagelse af Martin Bang Christensen, der skulle i ilden til sin sidste optræden som junior. Dansk Svømmeunions sektionsleder i udspring, Victor Valore, har i den forbindelse sendt følgende skrivelse til SvømmeSport:

 

Martin, som er fyldt 18 tidligere i år, er sidsteårs junior, og tårn konkurrencen ved VJM skulle således blive hans sidste junioroptræden. Spændingen var stor, Martin var klar, skadefri og forventningsfuld.

 

Martin ved dagens konkurrence. Foto: Victor Valore.

 

Martin lagde stærkt ud med de første tre ud af fire stilspring og havde lagt sig på en delt 12. plads ved afslutningen af 3. runde og skulle således fastholde sin position over de næste seks runder.

 

Fjerde spring var håndstandssalto hoftebøjet. En lidt usikker håndstand, der ikke blev ordentligt markeret, blev straffet af dommerne, så de tællende karakterer på 5½/6 sendte ham ned på en 23. plads med 15,95 point op til finalepladserne.

 

De næste tre runder var Martin tilbage i flyvende form og satte trumf på med 3½ forlæns salto til 66 point, 3½ tyskersalto til 67,20 point og 3½ baglænssalto til 64,35 point. Martin havde bragt sig tilbage til 13. pladsen 4,45 point fra en finalen.

 

Vi så nu en tydelig opsplitning i feltet med 9 udspringere, som havde lagt sig på noget nær faste finalepladser og godt 10 udspringere manglede så mange point op til den eftertragtede 12. plads, at de måtte betragtes som tæt på ude af løbet.

 

De resterende 7 udspringere Azat og Vladimir Harutyunyan fra Armenien, Isaac Filho fra Brasilien, Gabriel Correveau fra Canada, Martin fra Danmark, Nikolaos Molvalis fra Grækenland og John Capobianco fra USA måtte indstille sig på et hundeslagmål om blot tre finalepladser.

 

3½ molberg salto, et spring som Martin lærte for blot en måned siden, gik i til bingo 5, hvilket var for lidt til at trække fra feltet. Hans finaleplads var stadigvæk kritisk udsat. Martin sluttede sin serie med 2½ forlæns salto med dobbelt skrue, et spring som han plejer at mestre til fine karaktere, men ikke i dag hvor det blev til blot 5/5½ i de tællende karaktere.

 

Martin sluttede således blot 8,9 point fra den eftertragtede finaleplads, en bitter pille at sluge, når man må erkende, at blot én karakter mere i dommerpanelet på ét af de to sidste spring betød forskellen på finaledeltagelse eller ej. Han havde det i sig, men det manifesterede sig ikke på dagen.

 

En skuffet Martin afslutter således sin juniorkarriere med VJM i Kazan, men kan se tilbage på en rigtigt flot præstation, hvor han viste sig værdig til at kæmpe på denne arena og er klar til at tage skridtet ind i seniorkarrieren.

 

Det danske hold er færdige i Kazan, VJM er færdigt, og om få timer går det mod lufthavnen og fly forbindelser tilbage til Danmark.

 

På vegne af den danske delegation i Kazan, tak fordi du fulgte os her på SvømmeSport!

 
Tags: Udspring

 

Se de seneste nyheder

24-08-2019 10:00:00

Det er ikke kun i vandet, at vi finder dansk bidrag ved VM for Juniorer – også på bassinkanten slår Danmark sine folder.

 
23-08-2019 22:00:00

Både Clara Rybak-Andersen og Thea Blomsterberg var i aktion ved fredagens indledende afsnit, der bød på 200m individuel medley

 
22-08-2019 22:00:00

Thea Blomsterberg satte endnu en gang dansk junior rekord – denne gang på 100m brystsvømning.

 
22-08-2019 10:00:00

Konkurrencelivredningens mange alsidige discipliner vil kunne opleves på tæt hold, når det går løs med et tætpakket program på lørdag ved Rødbyhavn Strand.
 

 
20-08-2019 22:00:00

VM for juniorer på langbane indledtes tirsdag med dansk junior rekord til Thea Blomsterberg på 50m brystsvømning.