Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

29
Juni
2018
Svømning
SetteColli
Rom
30
Juni
2018
Svømning
DM Årgang Langbane
Bellahøj Svømmestadion
4
Juli
2018
Svømning
EM-junior langbane
Helsinki (FIN)

Glasgow International Swim Meet

 

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


VMK dag 6: To fjerde- og en femteplads til Danmark på sidstedagen af VM på kortbane i Canada


12-12-2016 11:15:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Lige ved og næsten er bare ikke det samme som at stå på præmieskamlen. Det måtte Danmarks svømmere sande i verdensmesterskabernes sidste finaleafsnit natten til mandag.


Pressemeddelelse fra Dansk Svømmeunion:

 

Jeanette Ottesen stod natten til mandag, dansk tid, klar til finalen i 50 m fri i kortbanebassinet i Windsor, Canada. Med en samlet placering som nummer to fra semifinalerne var der lagt op til en gyser af en finale set med danske øjne.

Desværre formår svømmeren fra Vejle Svømmeklub Triton/NTC ikke at holde trit med konkurrenterne i finalen og slutter som nummer fire i tiden 24,00.

Guldmedaljen blev svømmet hjem af verdensrekordholderen på distancen, Ranomi Kromowidjojo, Holland, i tiden 23,60. Sølv til Silvia Di Pietro, Italien, i 23,90 og bronze til Madison Kennedy, USA, i tiden 23,93.  

 

For Anton Ørskov Ipsen stod nattens program på 1500 m fri finale. Danskeren, som til daglig bor i USA, havde svømmet sig til finalepladsen på en samlet tredjeplads i en stor personlig rekordtid. Spændende skulle det derfor blive at se, om der var mere at komme efter hos svømmeren, der i Danmark er tilknyttet Sigma Swim Birkerød.

I et tæt løb med norske Henrik Christiansen kæmper Anton sig i sin VM-finaledebut til en flot, flot fjerdeplads, og leverer dermed den bedste danske mandlige placering ved mesterskabet. Med tiden 14.31,53 var Anton ganske tæt på den personlige rekordtid fra indledende afsnit og Anton har dermed cementeret sit nye høje niveau i Top 5 på sæsonens verdensrangliste i disciplinen.

Guldet bliver her svømmet hjem af Taehwan Park, Sydkorea, i tiden 14.15,51. Sølv til Gregorio Paltrinieri, Italien, i tiden 14.21,94 og bronze til Wojciech Wojdak, Polen, i tiden 14.25,37.

 

Endelig var der også dansk deltagelse i damernes holdkap i 4 x 50 m fri finale. Her bliver det til en placering som nummer fem for det danske hold i tiden 1.36,98.

 

Tiderne fordeler sig som følger:

Julie Kepp Jensen, JGI/A6: 24,82.

Mie Ø. Nielsen, Aalborg Svømmeklub: 24,00.

Emilie Beckmann, Tune IF/GTI/NTC: 24,48.

Jeanette Ottesen, Vejle Svømmeklub Triton/NTC: 23,68.

 

I holdkap-finalen gik guldet til Canada i tiden 1.35,00. Sølv til Holland i tiden 1.35,37 og bronze til Italien i 1.35,61.

 

Opsamling og umiddelbar evaluering på danskernes resultater ved VM på kortbane?

Med ovenstående finaler i hus er VM på kortbane 2016 et overstået kapitel, og de danske svømmere kan returnere til Danmark med bagagen fyldt med værdifulde internationale stævneerfaringer. Flere af svømmerne har præsteret flotte personlige rekordtider samt danske og nordiske rekorder. Der har været dansk deltagelse i seks semifinaler og 11 finaler, heraf fire i holdkapper, og – ikke mindst – kommer den danske trup hjem med to medaljer fordelt på guld til Jeanette Ottesen i 50 m butterfly og bronze til damerne i 4 x 50 m medleyholdkap.

 

- Jeg er meget opløftet over de danske resultater i Windsor. Selvom vi er i en overgangsfase efter OL i Rio formår vi alligevel at have rigtig mange svømmere i finalerne, individuelt og i holdkapper, og vi vinder medaljer samtidig med, at vi har været tæt på endnu flere. Vi har set nye individuelle finaler med Anders Lie, Emilie Beckmann og Anton Ørskov Ipsen, der alle har vist en forrygende fremgang, og stærke holdkapper i nye konstellationer. Resultater, der er blevet positivt bemærket internationalt af andre trænere og svømmere omkring bassinet i Windsor, udtaler sportschef i Dansk Svømmeunion Lars Green Bach og fortsætter:

 

- Samtidig glæder jeg mig over, at Jeanette Ottesen fortsætter med at præstere på aller øverste hylde og nu har rundet sin 50. internationale medalje. En helt utrolig resultatgivende sportslig karriere, som bør kunne inspirere rigtig mange atleter – ikke bare i svømning.

VM har endnu en gang vist, at dansk svømmesport er det helt rigtige sted. Vi har både stærke verdensklasseatleter og svømmere med potentiale på vej frem. Bagsiden af medaljen er, at der i øjeblikket mangler penge i dansk elitesport, og at vi derfor ikke kan understøtte svømmernes fremgang og fortsatte udvikling i det omfang, vi vurderer, er sportsfagligt tilstrækkeligt og relevant. Det er enormt ærgerligt, lyder det afslutningsvis fra Lars Green Bach.

 

Pressemøde i Royal Arena

?Den danske trup lander i Kastrup Lufthavn tirsdag ved middagstid.

Truppen køres herefter direkte til et pressemøde i Royal Arena med fokus på count down til EM på hjemmebane næste år. Således er der præcis et år til første konkurrencedag ved EM’et i morgen, tirsdag, som i øvrigt bliver den første sportsevent i Royal Arena.

Der vil kun være adgang for tilmeldt presse ved pressemødet i Royal Arena, som begynder klokken 12.30. Tilmelding til pressemødet skal ske til Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlig, Nora Thomsen, på e-mail: nt@svoem.dk eller mobil: 21 49 09 37.

 

Se alle resultater på: http://omegatiming.com/Sport?sport=AQ  

 

Kontaktperson

For yderligere information kan sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, kontaktes på mobil: 29 20 61 60. 

 

Venlig hilsen

 

Dansk Svømmeunion
Tags: VMK2016

 

Se de seneste nyheder

22-06-2018 09:34:00

Rikke Møller Pedersen er netop blevet bachelor og fortæller her om sine gode erfaringer med at være studerende og elitesvømmer på samme tid.
 

 
19-06-2018 20:08:00

NTC-cheftræner, Martin Truijens godkender de danske præstationer under Mare Nostrum, hvor det blev til flere danske podieplaceringer.

 
17-06-2018 16:39:00

Roskilde Fjord dannede rammerne om årets afholdelse af DM på 5 kilometer i åbent vand, der blev svømmet tidligere i dag. 

 
11-06-2018 21:00:00

Lærke Ruby begyndte at svømme Open Water tilbage i 2014. I år skal hun for tredje gange deltage ved det Europæiske Juniormesterskab for Juniorer i Open Water. Målet er klart. Hun drømmer om at blive en af Danmarks bedste. 

 
08-06-2018 08:55:00

Samtidig indstiller klubben samarbejdet med sportschef Ricki Clausen. Læs klubbens udsendte pressemeddelelse her.