Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Misforståede budskaber på dr.dk og i DR Sporten tirsdag oven på EM-pressemøde i Royal Arena


14-12-2016 12:21:00:
Af: Nora Thomsen

I forlængelse af tirsdagens pressemøde er DR kommet til at blande flere budskaber sammen. Derfor denne præcisering fra Dansk Svømmeunion.


En uheldig sammenblanding af to forskellige budskaber giver forkert indtryk af, at Sportsafdelingen i Dansk Svømmeunion skulle have ændret kvalifikationsprocedurer.

I forbindelse med countdown pressemødet i Royal Arena tirsdag eftermiddag med fokus på EM på kortbane i København 2017, har sportschef Lars Green Bach afgivet interview omkring kvalifikation til EM på kortbane i København 2017.

Dette er fejlagtigt blevet blandet sammen med, om svømmerne indgår i den daglige træningsgruppe på unionens nationale træningscenter (NTC) i København per 1. januar 2017 og svømmernes karriere i det hele taget.

- Vi vil gerne fastholde, at Dansk Svømmeunion ikke har ændret praksis eller tilgang til kvalifikation til EM på kortbane. Der er intet ændret i forhold til vores tidligere praksis omkring, at kvalifikation til et internationalt mesterskab sker ved at svømme under de opsatte kravtider ved et eller flere på forhånd udvalgte mesterskaber. I forhold til EM på kortbane vil det helt konkret kunne ske ved Danske Mesterskaber på kortbane i Greve i november 2017, udtalte sportschef Lars Green Bach i et interview til DR i forbindelse med ovennævnte pressemøde.

Helt uafhængigt af ovenstående, er der i øjeblikket en helt naturlig dialog mellem Dansk Svømmeunions landstræner og en gruppe af svømmere om deres fortsatte karriere. Det er der ikke noget odiøst eller unaturligt i – det er en fast del af landstrænernes daglige arbejde.

- For de af vores svømmere, der indgår i træningsgruppen på vores nationale træningscenter/NTC indgår der i den sammenhæng selvsagt også overvejelser om, om de fortsat skal træne på det nationale træningscenter i København, når der per 1. januar 2017 vil været et nyt trænerteam og et nyt setup på centreret. Det nye trænereteam på NTC skal selvsagt vide, hvilke svømmere de skal planlægge og tilrettelægge træning for, for at tage vare på den bedst mulige udvikling af svømmerne. I forhold til denne planlægning har vi bedt NTC-svømmerne om en tilbagemelding inden årets udgang. Det er den dato vi hele tiden har meldt ud og er den dato som fortsat er gældende, lyder det fra sportschef Lars Green Bach.

Ovenstående to forskellige budskaber er hos DR blevet blandet sammen. Således har DR opfattet, at Dansk Svømmeunion skulle have ændret holdning og at dette blev meldt ud på pressemødet tirsdag.

Dansk Svømmeunion ønsker med ovenstående at fastslå at intet er ændret i de procedurer og tidligere udmeldinger fra Dansk Svømmeunion vedrørende såvel deltagelse i træningsgruppen på NTC per 1. januar 2017 og kvalifikation til EM (DM på kortbane i Greve november 2017).

For spørgsmål kan Dansk Svømmeunions sportschef Lars Green Bach kontaktes på mobil: 29 20 61 60.

 

Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.