Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Dana er den officielle maskot for EM i svømning 2017


15-12-2016 15:10:00:
Af: Johanne Tolstrup

Danmarks maskot for EM i svømning 2017 er nu fundet og du kan læse meget mere om den vandglade havfrue her.


Danmarks maskot for EM 2017 nu fundet og hendes navn er Dana. Den vandglade, stærke havfrue er blevet skabt med input fra et dommerpanel bestående af blandet andet en repræsentant fra Sport Event Denmark, Wonderful Copenhagen, Dansk Svømmeunion og ikke mindst Jeanette Ottesen ved roret.

 

Om præcis 362 dage løber EM 2017 af stablen i Royal Arena i København. Til denne store begivenhed er der blevet skabt en helt ny maskot ved navn Dana, som på mange måder skal afspejle Danmark, de danske svømmere og vores alle sammens vandglæde. Som maskot repræsenterer Dana et tilhørsforhold til SvømmeDanmark og til de danske svømmere ved EM i svømning specifikt og til svømmere mere generelt.

 

Dana er skabt med input fra svømmere fra klubber i hele Danmark i en tegnekonkurrence, hvor specielt to bud skilte sig ud og vandt. Det var begge bud på en havfrue – yndefuld og stærk. Dana er således en havfrue med en vikings kampvilje og styrke. Hun repræsenterer dermed meget af den historie – faktisk og fiktiv – som vi danskere identificerer os med og betragter som vores. Og hun repræsenterer København. De to vindere har fået besked derom.  

 

Vandet er havfruens element og ligeledes er vandet vores element. Danmark er omgivet af hav, og havet er en stor og vigtig del af den danske identitet. Havet har forbundet os med resten af verden.

 

Havet, søerne, fjordene, bælterne, kysterne og svømmehaller! – er en ubetvivlelig del af den danske kultur og identitet. Vi har 7300 kilometer kyststrækning, vi svømmer i Københavns havn hvert år i august, og nu inviterer vi i 2017 til en kæmpe svømmefest i Royal Arena. Og derfor er hun et eksempel på den glæde og entusiasme, vi alle oplever, når vi kaster os i vandet. I vandet er vi alle både yndefulde og stærke, og Dana vil derfor repræsentere Danmark og det danske svømmehold ved EM i svømning 2017 på fornem vis.

 

EM i svømning vil med danske øjne være en hyldest til vores rette element, og vi vil skabe de bedste rammer for at lade svømmere, publikum og alle tilknyttede fejre sporten på bedste vis. Vores hjerter banker for svømningen – og Dana vil som maskot lade denne kærlighed skinne helt igennem.

 

Dana bliver også den souvenir, som medaljevindere får med hjem, og som andre interesserede får mulighed for at købe i begrænset omfang.

 

Dana har også fået sin egen Facebookprofil, som man kan følge via dette link: https://www.facebook.com/Danathemascot/

 

Mesterskaberne finder sted i Royal Arena i Ørestaden i København, og det er den allerførste sportsevent i arenaen. Som maskot og værtinde for mesterskaberne er det tanken, at Dana kommer ud på klubbesøg og til stævner i Danmark i 2017 for at skabe opmærksomhed om EM’et og for at invitere til involvering og deltagelse.

 

Om EM-maskotten, Dana, i stikordsform:

 

- Mit navn er Dana

- Jeg er maskot for EM 2017

- Jeg er dansk

- Jeg er havfrue med en vikings styrke og kampgejst

- Jeg elsker vand – i kanalerne omkring København, i svømmehallerne, den danske kyst-strækning, ja, jeg drikker det    sågar direkte fra hanen

- Du kan være venner med mig på facebook, følge mig på instagram, møde mig i klubber og til stævner i løbet af 2017    og til EM

- Som souvenir gives jeg til alle medaljevindere og kan købes under mesterskabet

- Følg mig her: https://www.facebook.com/Danathemascot/

 

Du kan læse meget mere om EM 2017 på eurowim’s officielle hjemmeside og du kan følge forberedelserne til den store svømmefest i København på Facebook og på Instagram

 

Jeanette Ottesen (Vejle Svømmeklub) sammen med Dana. 

 

Daniel Skaaning og Dana.
Tags: Dana

 

Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.