Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

1
November
2018
Svømning
DM Åben klasse, Kortbane
DGI HUSET VEJLE
2
November
2018
Svømning
Herning Grand Prix 2018
Herning Svømmehal
8
November
2018
Svømning
DMJ, Kortbane
SVØMMESTADION DANMARK

EM-Junior langbane

 

Nordiske Junior Langbane

 

 

Tekst
Tekst


”Jeg ser frem til et år med en masse nye udfordringer”


27-12-2016 20:20:00:
Af: Johanne Tolstrup

Anton Ørskov Ipsen leverede flotte resultater ved dette års VM i Canada og Sigma-svømmeren ser frem til endnu et godt svømmeår i 2017. Læs meget mere om Antons oplevelser og forventninger her!


Anton Ørskov Ipsen (Sigma Swim Birkerød/USA) svømmede sig til en fremragende 4. plads ved dette års VM på kortbane i Windsor, Canada i 1500 meter fri og udover at tiden rakte til en plads i top 4, så var tiden også stor personlig rekord for Sigma-svømmeren. Ovenpå både VM, eksamener og jul har SvømmeSport fanget Anton til en lille snak om verdensmesterskaberne, 4. pladsen, træning og om den sæson, som venter i 2017.

 

Anton var blandt de 17 svømmere, som var udtaget til at repræsentere de danske farver ved dette års VM på kortbane i Windsor, Canada, som blev afviklet i begyndelsen af december. Her formåede Anton at præstere på et utrolig højt niveau på trods af, at forberedelserne til stævnet havde være en smule anderledes end de plejer:

 

- Mine forventninger var at lave den bedst mulige præstation givet de omstændigheder jeg havde før stævnet. I ugen hvor der var VM havde jeg hårde to eksamener, og ugen efter havde jeg ligeledes en eksamen pa? universitet, hvilket gjort min forberedelse anderledes end jeg har været vant til. Så? min træner og jeg, planlagde at svømme VM uden at ga? for meget ned i træningen, og derfor var strategien at konkurrere og slå? svømmeren pa? banen ved siden af uanset tid, navn eller heat, fortæller Anton.

 

Set med danske øjne bød VM 2016 på en masse god svømning og det var noget, som kunne mærkes på stemningen i den danske trup:

 

- Jeg synes, at stemningen var rigtig god, da der var en masse nye ansigter på holdet som ikke tidligere havde været med til et internationalt mesterskab. Vi præsterede alle sammen til VKM, hvilket kun gjorde stemningen bedre og præstationerne bedre! Det gjorde atmosfæren helt anderledes, og jeg synes vi formåede at heppe og støtte hinanden på et højt niveau, fortæller Anton.

 

Også for Antons vedkommende var VM en stor succes, men det kom alligevel bag på Sigma-svømmeren, at resultatet blev så godt, som det gjorde:

 

- Jeg var overasket over min tid - især da jeg slog ind og så tiden på scoretavlen. Jeg havde ikke svømmet 25-m kortbane i 3 år, mens jeg samtidig havde forbedret mig rigtig meget på kortbane-yards, som man svømmer på i USA.Så jeg vidste, at jeg nok skulle sætte en tid der var hurtigere end min PR, men jeg blev lidt overrasket over hvor langt ned jeg kom. De første par dage, da jeg kom til Canada, gik bare til at vænne mig til kortbane-meter, da det bassin er omtrent 3m længere per bane i forhold til de baner, som jeg er vant til at træne på. Det gjorde kun overraskelsen større, fortæller Anton.

 

- Derudover tænker jeg ikke så meget over min placering i feltet, men mere hvad jeg kan bruge løbet til -  både teknisk og taktisk. Jeg formår to gange på to dage at svømme rigtige gode taktiske løb, og race dem ved siden af mig. Det kan jeg bruge frem mod NCAA (collegemesterskaberne) og VM til sommer, og bruge den indstilling i stedet for blive nervøs og tænke for meget på tider og splits, uddyber Anton.  

 

2017 bliver rent svømmemæssigt et rigtig spændende år for Danmark og det er noget, som også Anton ser frem til:

 

- Jeg ser frem til et år med massere af gode konkurrencer og stævner som kulminere med EM i Danmark i december. Et år, hvor der skal trænes med nyfunden fokus og determination mod målene. Jeg ser frem til et år med en masse nye udfordringer og bekendtskaber både på universitet og i træningslivet. Jeg ser frem til at repræsentere Danmark endnu en gang, fortæller Anton.

 

Anton, som til daglig træner, læser og bor i USA, har i julen været en tur hjemme i Danmark for at tilbringe tid med både familie og venner, men det er ikke ensbetydende med, at træningen bliver nedprioriteret:

 

- Jeg har været hjemme i Danmark i ca. 12 dage, hvor jeg både svømmede DMH (hvor vi vandt J) og hvor jeg nåede at bruge rigtig meget tid med mine venner og familie, som jeg ikke havde set siden maj. Det er blevet til mange gode stunder, så jeg vil huske på i den næste træningsmakrocyklus. Derudover blev træningen selvfølgelig holdt ved lige, da jeg trænede hver eneste dag, mens jeg var hjemme. Man må ikke miste fokus for ens mål bare fordi det er jul. Kroppen holder jo ikke juleferie, afslutter Anton.

 

Mange tak til Anton for interviewet! 

 

Anton Ørskov Ipsen i finalen i 1500 meter fri ved VM i Canada.

Foto: Patrick Kraemer.
Tags: VMK2016

 

Se de seneste nyheder

10-10-2018 14:00:00

Den nyoprettede stilling er for en person med stor sportsinteresse - gerne inden for svømmesporten.

 
08-09-2018 12:42:00

Tirsdag den 4. september gik Kennet Steiniche Kjeldsen meget pludseligt bort i en alder af blot 34 år.

 
06-09-2018 13:00:00

Nicolaj er pr. 1. september ansat som ny fysisk træner i Sportsafdelingen. 

 
06-09-2018 09:30:00

Nye ordninger pr. 1. januar 2019 er nu offentliggjort.

 
05-09-2018 13:00:00

Sælg Børnehjælpsdagens julelodder med god fortjeneste og uden økonomisk risiko.