Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Pernille Blume nomineret til to priser ved Sport 2016


05-01-2017 13:50:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

På lørdag løber Sport 2016 af stablen i Jyske Bank Boxen, hvor dansk idræt hyldes ved et kæmpe show. I hele tre priser er svømningen repræsenteret. Læs mere her.


Lørdag aften danner Jyske Bank Boxen rammen om Sport 2016. Her skal hele dansk idræt hyldes ved et kæmpe show, hvor landets fornemmeste idrætspriser bliver uddelt til de danske sportshelte, der har markeret sig på sportsscenen i 2016. Det er et år, der blandt andet har budt på OL i Rio.

 

I alt skal der uddeles 12 priser, og i tre af disse er svømningen repræsenteret. Pernille Blume står for to af disse. Læs mere om de tre svømme-nominerede herunder:

 

Pernille Blume nomineret til Jyllands-Posten og DIF’s Årets Sportsnavn

Det var en svømmer, der vandt prisen, da den første gang blev uddelt i 1991, nemlig Mette Jacobsen. Sidste år var det så Jeanette Ottesen, der var nomineret til samme pris, efter at have vundet den fire år tidligere, og nu har vi så endnu en gang en svømmer nomineret til den prestigefulde pris Årets Sportsnavn, nemlig Pernille Blume.

Hendes nominering bygger hovedsageligt på hendes flotte præstation under OL i Rio, hvor hun mod alles forventninger formåede at svømme en guldmedalje hjem til Danmark på 50 fri, hvilket var den første OL-guldmedalje i svømning siden 1948.

 

Udover Pernille Blume er også atlet Sara Slott Petersen nomineret for blandt andet hendes sølvmedalje ved OL samt holdboldherrerne, der ligesom Pernille Blume formåede at vinde guld hjem til Danmark ved årets OL.

 

Læs mere om Årets Sportsnavn her.

 

Pernille Blume nomineret til BT Guld

Ti kandidater kæmper om prisen BT Guld lørdag aften, og også her er Pernille Blume nomineret. Denne nominering bygger selvfølgelig også på hendes flotte guldmedalje ved OL i Rio på 50 fri. Samtidig var hun også med i holdkappen 4x100 medley, der formåede at svømme en OL-bronze hjem.

 

Udover Pernille Blume er følgende atleter nomineret:

Badmintonherrerne

Emma Jørgensen (kajak)

Håndboldherrerne

Jakob Fuglsang (landevejscykling)

Kamilla Rytter-Juhl og Christina Pedersen (badminton)

Letvægtsfireren

Mark O. Madsen (brydning)

Sara Slott Petersen (atletik)

Amalie Dideriksen (landevejscykling)

 

Læs meget mere om de nominerede her.

 

Gentoftes Tomas Stensballe Larsen nomineret til DIF og Nordea-fondens Fidusbamsen

Udover Pernille Blume er også Gentofte Svømmeklubs 16-årige svømmer Tomas Stensballe Larsen nomineret til en af aftenens priser, nemlig Fidusbamsen.

Denne pris gives til en ung idrætsudøver mellem 12 og 19 år, som er en rigtig god holdkammerat. Indstillingen kan blandt andet ske fra holdkammerater eller andre, der synes, at man har gjort det rigtig godt i sin klub!

 

Udover Fidusbamsen modtager vinderen også en idrætsrejse med hele sit hold til en værdi af 100.000 kr.

 

Læs meget mere om prisen og de nominerede her

 

Showet bliver vist lørdag aften klokken 21 på DR1. Husk at følge med og hep på vores seje svømmere!

 

Du kan læse mere om showet her.
Tags: Sport 2016

Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.