Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Marts
2018
Svømning
Bille Cup
Lübeck
12
April
2018
Svømning
Danish Open
Bellahøj Svømmestadion
13
April
2018
Svømning
Herning Open 2018
Herning Svømmehal

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


”Det var uden sammenligning det fedeste øjeblik i min svømmekarriere”


09-01-2017 19:55:00:
Af: Johanne Tolstrup

Sebastian Ovesen deltog ved VM på kortbane i Canada i december og du kan læse med her, hvor Sebastian fortæller om sine oplevelser ved mesterskaberne, om at være en del af den flotte herreholdkap på 4x200 fri og om forventningerne til 2017.


Da VM på kortbane i Windsor, Canada løb af stablen tilbage i starten af december, så var Sebastian Ovesen (KVIK Kastrup) blandt de 17 svømmere, som var udtaget til at forsvare de danske farver ved mesterskaberne. I den forbindelse har SvømmeSport fanget Sebastian til en snak om, hvordan han oplevede VM, hvor fedt det var at svømme 4x200 fri-holdkap og hvad 2017 kommer til at byde på. Netop VM gjorde et stort indtryk på Sebastian i 2016, hvor forberedelserne op til konkurrencen var en smule anderledes end de normalt ville være:

 

- Forløbet op til VM var ret kaotisk grundet at jeg først blev udtaget efter DKM. Dette betød at topningen op mod stævnet blev lidt anderledes end hvad jeg ellers ville have gjort, fortæller Sebastian.

 

- Selve deltagelsen var en kæmpe oplevelse. Jeg skulle først svømme på 5. dagen, så det var nogle lange dage bare at gå rundt og vente på det blev min tur. Heldigvis var der en masse gode resultater fra de andre danskere, hvilket bare gjorde at jeg bare glædede mig endnu mere til det var min egen tur og det gjorde også der var en fed stemning på holdet hele turen igennem, fortæller Sebastian.

 

Sebastian var en del af den herreholdkap, som gjorde særdeles god figur ved VM. På 4x200 meter fri lykkedes det de fire danske herrer at svømme sig til en imponerende 5. plads og endvidere lykkedes det holdkappen at svømme sig til både ny dansk og nordisk rekord, hvilket har gjort et stort indtryk på Kastrup-svømmeren:

 

- Det var uden sammenligning det fedeste øjeblik i min svømmekarriere. Jeg har mange gange drømt om at være en del af den holdkap, så at det skulle gå så godt den første gang jeg kom med på den, var jo helt fantastisk. Det var selvfølgelig en ærgerlig at misse medaljerne med omkring et sekund, og ekstra ærgerligt fordi jeg selv svømmede lidt langsommere end om morgenen. Men vi satte trods alt stadig dansk og nordisk rekord, og det giver kun endnu mere lyst til at arbejde videre når man har været så tæt på der, hvor det virkeligt er sjovt at være resultatmæssigt, fortæller Sebastian.

 

2017 bliver et utrolig spændende år for dansk svømning og Sebastian er blot én af mange svømmere, som ser frem til et meget interessant år. Især VM i Budapest til sommer og EM på hjemmebane i december kommer til at spille en stor rolle det næste år og når der bliver spurgt ind til, hvad Sebastian ser mest frem til i 2017, så lyder svaret:

 

- Det må helt klart være VM på Langbane. Det ville være noget af det største at komme med til. Det er, efter OL, det største mesterskab, der er i svømning, så jeg håber virkelig jeg kan kvalificere mig til dette. Derudover håber jeg selvfølgelig også på at få muligheden for at svømme EM på hjemmebane. Det tror jeg bliver en fest uden lige. Især med alle de danskere, der kommer til at være på tilskuerpladserne. Det vil jeg bestemt heller ikke gå glip, fortæller Sebastian.

 

For Sebastians vedkommende kommer de næste måneder til at byde på en masse god træning, sådan at Danish Open, som er et kvalifikationsstævne for de danske svømmere til sommerens store mesterskaber, bliver et godt mesterskab:

 

- Jeg har tænkt mig at køre et lidt mere stille program frem mod Danish Open i år. Jeg tager til Svensk Gran prix i slutningen af januar for at starte langbanesæsonen, og derefter tager jeg på træningslejr i Tyrkiet med KVIK omkring Vinterferien. Derefter har jeg som det ser ud nu kun et stævne, som bliver i Edinburgh, mellem træningslejren og Danish Open. Jeg har de sidste par år følt jeg har haft for meget rejseaktivitet, og derfor været for træt når jeg er nået til Danish Open. Så jeg prøver at tage det lidt mere med ro i år, for samtidig at have lidt mere tid til mit studie, afslutter Sebastian.

 

Mange tak til Sebastian for interviewet!

 

Sebastian Ovesen (KVIK Kastrup) ved VM i Canda i herrernes 4x200 meter fri.

Foto: Patrick Kraemer. 

Se de seneste nyheder

17-03-2018 19:15:29

Cheftræner på Nationalt Træningscenter (NTC), Martin Truijens, fortæller om holdet fra NTC’s træningslejr i Sydafrika

 
16-03-2018 16:30:00

Weekendens stævne er det første i East Kilbride Badet siden istandsættelsen.

 
15-03-2018 14:02:00

Center for Ungdomsstudier (CUR) står bag en undersøgelse, som omhandler, hvorfor piger vælger foreningsidrætten fra. Med udgangspunkt i indsamlet viden og i samarbejde med andre organisationer har CUR udviklet en række redskaber, der gerne skulle optimere eksisterende idrætsmiljøer for piger. 

 
15-03-2018 11:47:29

Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har vedtaget en forsøgsordning, som sikrer reserverede træningstider i en række badezoner og et havnebassin til sommer. 

 
14-03-2018 21:58:57

Landsholdets Europaturné, som netop er overstået efter FFN Golden Tour i Paris, bød undervejs på to stævner og derimellem en lille teknisk camp i Antwerpen. Landstræner Dean Boles fortæller her om Europaturnéen.