Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

29
Juni
2018
Svømning
SetteColli
Rom
30
Juni
2018
Svømning
DM Årgang Langbane
Bellahøj Svømmestadion
4
Juli
2018
Svømning
EM-junior langbane
Helsinki (FIN)

Glasgow International Swim Meet

 

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


”2016 har både givet mig store skuffelser og oplevelser, jeg vil huske resten af mit liv”


10-01-2017 11:40:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Maj Howardsen fortæller her lidt om sit 2016 med blandt andet VM og ser frem mod 2017, hvor flere spændende oplevelser i bassinet venter.


2016 var et år, der blandt andet bød på EM i London, VM kortbane i Canada og meget mere for nogle af de danske svømmere.

Også for Sigma Swim Allerøds Maj Howardsens vedkommende har det forgangne år budt på mange oplevelser i bassinet – både op- og nedture. Hun fortæller her til SvømmeSport lidt om den manglede kvalifikation til EM, den succesfulde kortbanesæson og meget mere:

 

- Mit 2016 har været en blandet landhandel, der både har givet mig store skuffelser og oplevelser, jeg vil huske resten af mit liv, fortæller Maj. I langbanesæsonen, der normalt er den del af sæsonen, jeg er stærkest i, formåede jeg ikke at kvalificere mig til EM i London, hvilket var en stor skuffelse. Til gengæld har 2016’s kortbanesæson været min hidtil mest succesrige. Succesen indebar store personlige rekorder, der meget uventet førte til en subjektiv udtagelse til VM-K i Canada. Min sæson toppede i weekenden op til jul, hvor Sigma Swim formåede at vinde det danske holdmesterskab. Det var bare fuldstændig fantastisk!

 

Da Maj bliver spurgt ind til sin største oplevelse i 2016, lægger hun vægt på to særlige oplevelser, som hun har haft i bassinet:

 

- Jeg har to holdkapper fra 2016, jeg sent vil glemme. Den første er vores 4x200 fri finale til VM, hvor jeg fik lov til at lukke ballet i et løb, hvor det canadiske hold langt inde i løbet var under verdensrekordsplittet. Den stemning, der var i hallen, var bare fuldstændig vanvittig og noget, jeg aldrig har prøvet før. Det var den vildeste følelse, og jeg er så glad for, at jeg kunne få lov til at dele den med tre andre fantastiske tøser. Den anden holdkap er vores afsluttende 4x100 fri til DHM. Jeg er stadig i tvivl om, hvordan jeg skal beskrive det løb, for det er ikke meget, jeg kan huske. Det hele gik bare op i en højere enhed, fortæller Sigma-svømmeren og fortsætter om oplevelsen ved VM på kortbane, der fandt sted i december måned:

 

- Udover vores holdkap var det bedste ved stævnet, at jeg formåede at slappe af og nyde de oplevelser, jeg var en del af. Ved EM i 2014 var jeg meget nervøs over hele setuppet, der hører til internationale mesterskaber, hvilket resulterede i præstationer langt under mit niveau. Denne her gang var jeg bedre forberedt på alle de udefrakommende faktorer, hvilket gav mig mere ro til at fokusere på, hvad det hele jo drejer sig om - at svømme hurtigt. Jeg formåede at svømme en tid i min 400 fri, der var 1 sekund fra min personlige rekord, hvilket jeg er fint tilfreds med. Det var på ingen måde et 100% perfekt løb fra min side, men for mig var det vigtigste at gå ud og gøre mit bedste og få erfaringen med.

 

Da Maj bliver bedt om at beskrive 2016 med kun ét ord, er svaret klart:

 

- Sjovt. Specielt det sidste halve år har jeg taget tingene lidt mere afslappet og fokuseret på, at det skulle være sjovt. Jeg har været lidt mindre resultatorienteret, da mit mål for sæsonen først lå mange måneder forude ved Danish Open. Og så kan VM og DHM også bedst beskrives ved dette ord, for hold nu op, hvor var det sjovt!

 

Nu gælder det så 2017, hvor mange flere oplevelser venter for 97’eren – både i svømmehallerne og personligt:

 

- De kommende tre weekender får jeg lov til at rejse lidt rundt i Europa til forskellige stævner, før jeg i februar drager til bjerget uden luft Sierra Nevada, hvor der skal tonses nogle meter. Dette skal forberede mig til årets største mål, der er kvalifikation til VM ved Danish Open. Udover dette bliver EKM jo årets højdepunkt. Dette højdepunkt har jeg også et stort ønske om at blive en del af, fortæller Maj og afslutter:

 

- Jeg glæder mig til forhåbentlig flere fantastiske svømmeoplevelser i rygsækken! Og nå ja, så er det vist også på tide, at jeg får studenterhuen på.

 

Mange tak til Maj for interviewet!

 

Maj ved VM kortbane i Canada i december. Foto: Patrick Kraemer.

 

Se de seneste nyheder

22-06-2018 09:34:00

Rikke Møller Pedersen er netop blevet bachelor og fortæller her om sine gode erfaringer med at være studerende og elitesvømmer på samme tid.
 

 
19-06-2018 20:08:00

NTC-cheftræner, Martin Truijens godkender de danske præstationer under Mare Nostrum, hvor det blev til flere danske podieplaceringer.

 
17-06-2018 16:39:00

Roskilde Fjord dannede rammerne om årets afholdelse af DM på 5 kilometer i åbent vand, der blev svømmet tidligere i dag. 

 
11-06-2018 21:00:00

Lærke Ruby begyndte at svømme Open Water tilbage i 2014. I år skal hun for tredje gange deltage ved det Europæiske Juniormesterskab for Juniorer i Open Water. Målet er klart. Hun drømmer om at blive en af Danmarks bedste. 

 
08-06-2018 08:55:00

Samtidig indstiller klubben samarbejdet med sportschef Ricki Clausen. Læs klubbens udsendte pressemeddelelse her.