Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

28
Juni
2019
Svømning
BOCKSTENSDOPPET 2019
Varberg, Sverige

EISM 2019

 

 

Tekst
Tekst


Sportschefens klumme: Og de nominerede er…


25-01-2017 13:58:00:
Af: Lars Green Bach

Om det at huske at hædre og anerkende store som små bedrifter. Ligesom tilfældet vil være ved Dansk Svømme Award den 1. februar. 


I dag er derpræcis en uge til dette års Dansk Svømme Award i Cirkusbygningen i København. For anden gang i historien er der inviteret til en festlig aften i en ekstraordinær kulisse, hvor nogle af de mange enestående indsatser og resultater året har budt på kan blive fejret. Her vil der være en officiel hædring af et udpluk af de svømmere, trænere, ledere og frivillige, som alle på hver deres område har bidraget til de mange gode fortællinger som danskerne har kunnet opleve med dansk svømning i årets løb.Nomineringerne bærer naturligvis præg af OL i Rio. Alt andet ville også være mærkeligt her i kølvandet på et historisk olympisk resultat. Stefan Hansen, Eyleifur Jóhannesson og Jon Langberg er alle tre blandt de nominerede trænere, og nogle der har haft en stor direkte indflydelse på de danske olympiske resultater i 2016. Den indsats de på forskellig vis og på hver deres måde har ydet for dansk svømmesport for at nå dertil, er efter min opfattelse helt indlysende at hædre og bør tjene til inspiration for mange af os andre.

De seks nominerede i kategorierne Årets Damesvømmer og Årets Herresvømmer er alle svømmere, der repræsenterede Danmark i Rio. Det er nogle af de danske svømmere, som har investeret betydeligt mere end gennemsnittet, og som gennem et langsigtet og vedholdende arbejde har bevist over for sig selv og omverdenen, at Danmark også kan være med helt fremme internationalt. Det gælder ikke blot OL 2016. Når vi kigger ned over listen af anerkendelsesværdige danske resultater fra OL-medaljer, verdensmestre, verdensrekordholder, til europarekordholdere og europamestre, som alle er vokset ud af danske træningsmiljøer de senere år, ser vi dette mønster.

Oversigten over priser og nominerede indeholder meget mere end OL 2016. Og godt for det. For dansk svømning er nemlig meget andet også, selvom OL naturligvis fylder meget i offentligheden. Og anerkendelsen af de mange indsatser og bedrifter, der bredt set er med til at gøre en forskel for dansk svømning, skal selvfølgelig også være en naturlig del af den fælles fejring i Cirkusbygningen. Det være sig officials, klubber, ildsjæle og de, der kan begejstre og motivere andre.  

Anerkendelse er et emne, der har optaget flere teoretikere. Blandt andet den tyske sociolog og filosof Axel Honneth, der beskæftiger sig med flere former for anerkendelsessfærer. Blandt andet beskriver han ”den solidariske sfære” som der, hvor individets deltagelse i samfundslivet bliver anerkendt. Individets specielle evner og kvaliteter vægtes i forhold til, hvad der kan gavne fællesskabets eller samfundets trivsel. Og det er efter min mening præcis i det lys, at Dansk Svømme Award og de nominerede til priserne skal ses: Evner og kvaliteter, der gavner.

I forlængelse heraf mener jeg, at det er værd at huske på, at der også er mange andre indsatser og bedrifter, end dem, der ”slipper gennem nåleøjet” som nominerede til Dansk Svømme Award, det er værd at anerkende og påskønne i hverdagen. På mine mange besøg rundt omkring i svømmelandskabet oplever jeg rigtig mange steder et stærkt og vedholdende engagement for at gøre en positiv forskel for svømningen i Danmark. Trænere, der gennem en lang årrække har spillet en stor og konstruktiv rolle for talentudviklingen i dansk svømmesport. Forældre, der engagerer sig i aktiviteter i klubben og de regionale udvalg og som fortsætter engagementet efter at børnene har lagt svømmedragten på hylden. Eller nogle af alle dem, der begynder med et tidtagerkursus, og som får mod på mere, for til sidst at deltage som unionsdommere ved vores mesterskaber. Alle sammen er de eksempler på mennesker, der er med til at dreje de vigtige små eller store tandhjul i dansk svømning rundt i hverdagen.

I samspil og hver for sig kan vi skabe rammer og strukturer for svømning i Danmark. Men uden mennesker, der investerer og engagerer sig som svømmere, trænere og ledere i sporten, når vi ikke så langt, som vi ellers ville. Dem, der viser evner og har kvaliteter skal anerkendes, præcis som det sker ved Dansk Svømme Award. Husk på dét når du i din hverdag møder nogle af dem, som er med til at gøre en forskel – både i din egen klub eller i dansk svømning i det hele taget.

Dansk Svømme Award er den helt store svømmefest, hvor nogle af årets største resultater og bedrifter fejres. Og det er en af de helt store muligheder for at påskønne og anerkende det arbejde, som andre ånds- og kampfæller gør for svømningen i Danmark.

Du kan nå at deltage endnu. Har du ikke allerede sikret dig en billet til begivenheden, så kan du stadigvæk nå det. Klik på linket her og vær med til at gøre aftenen endnu mere festlig.


Lars Green Bach er sportschef i Dansk Svømmeunion og skriver om såvel dansk som international sport – med afsæt i dansk svømmesport.Klummen er udtryk for sportschefens egen holdning. 

Se de seneste nyheder

23-06-2019 22:00:00

Denne weekenden har landsholdet deltaget ved det internationale stævne Sette Colli, som også var det tredje og sidste stop på den VM-forberedende tur.

 
19-06-2019 19:00:00

Andet stop på landsholdets VM-forberedende tur er Open de France, hvor fire af landsholdets svømmer har deltaget.

 
17-06-2019 12:00:00

Fem danske landsholdssvømmere har netop overstået Mare Nostrum i Barcelona med ganske respektable resultater.

 
12-06-2019 16:15:00

Dansk Svømmeunion kan i dag offentliggøre, at det nuværende træner-team på unionens og Team Danmarks Nationale Træningscenter (NTC) i svømning ændres.

 
03-06-2019 16:30:00

Ved den første udgave af FINA’s nye stævnekoncept, Champions Swim Series, viste Pernille Blume flotte takter mod verdens absolutte elite.