Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Svømmesportens Hall of Fame får sit 14. medlem


01-02-2017 23:50:00:
Af: Johanne Tolstrup

Svømmesportens Hall of Fame fik her til aften sit 14. medlem ved Dansk Svømme Award. Det nye medlem bliver den succesfulde kvindeholdkap i 4x200 fri fra 1991, som svømmede sig til både bronze ved VM i Perth og guld ved EM i Athen. 


Pressemeddelelse fra Dansk Svømmeunion:
 
Kvindeholdkap bag stærke medaljeresultater i 1991 bliver nyt medlem af Svømmesportens Hall of Fame.
 
Det 14. medlem af Svømmesportens Hall of Fame bliver den succesfulde kvindeholdkap i 4x200 meter fri fra 1991, som svømmede sig til bronzemedaljer ved VM i Perth og guldmedaljer ved EM i Athen.

Det blev afsløret i forbindelse med Dansk Svømme Award 2017 i Cirkusbygningen onsdag aften.

Holdkappen bestod af følgende svømmere: Gitta Jensen, Berit Puggaard, Annette Poulsen og Mette Jacobsen.

Komitéen bag Svømmesportens Hall og Fame uddybede på scenen om de opsigtsvækkende resultater, som kvindeholdkappen leverede tilbage i 1991.

Holdets indsats og præstationer ved VM og EM 1991 var ikke blot et par nye eksempler på dansk svømmesucces. Det var en manifestation af, at dansk svømning for alvor var vendt tilbage til verdenstoppen som helhed, ikke som spredte enkeltpræstationer.

4x200 meter fri holdet var et symbol på, at dansk svømning også på topplan er en fællesskabssport og – nok så væsentligt – at dansk svømnings internationale elite havde fået bredde.

Ydermere repræsenterede holdet en geografisk bredde i dansk svømning. Holdet bestod af fire svømmere fra fire forskellige klubber geografisk fordelt på Esbjerg, Kastrup, Herlev og Nakskov.

Holdets resultater blev skabt på et fundament sammensat af en utrættelig indsats fra de enkelte svømmere, et ambitiøst klubarbejde og en nationalt samlet indsats for at skabe en dansk svømmenation på internationalt topniveau. 4x200 fri holdets resultater er det mest markante udtryk for, at arbejdet bar frugt, og ambitionerne blev indfriet.

Tre af de fire svømmere var tilstede i Cirkusbygningen onsdag aften til at modtage den fornemme hæder, det er, at blive medlem af Svømmesportens Hall of Fame. Således kunne Gitta desværre ikke være tilstede.

Oven på et stort bifald fra salen takkede Berit Puggaard for de smukke ord og for hædren.

Kære SvømmeDanmark. Nu har vi jo haft muligheden for at forberede os. Det er en kæmpe ære for os at modtage denne fornemme pris. At komme i svømningens Hall of Fame, WOW. Så tak til svømmeunionens bestyrelse, tak til komiteen til at have fundet værdi nok i en 25-årig gammel guldmedalje. Det har ikke været helt nemt at finde på ord at sige her i aften, mest fordi at nogen gange til sådan en Hall of Fame kvalifikation, så kan man kvalificere sig ved bare at være død. Så vi er rigtig glade for, at vi selv stadig er til stede ved den her begivenhed. Den sommeraften i Athen vil altid stå for os som noget ganske særligt. Og nu var det jo før internettet og Facebook, så lykønskningerne kom på fax, hvis der er nogen af jer, der kan huske det, grinede hun og fortsatte med at takke resten af SvømmeDanmark.  


Tre ud af de fire holdkap-damer med den flotte Hall of Fame-statuette. Foto: Michael Vienø.

Udnævnelsen af ovennævnte kvindeholdkap til nyt medlem af Svømmesportens Hall of Fame er sket ud fra en vurdering foretaget af en faglig komité bestående af Allan Nielsen, Flemming Mønster og Carsten Jokumsen, der alle tre var på scenen for at præsentere det nye medlem.

Se alle medlemmer af Svømmesportens Hall of Fame på Dansk Svømmeunions hjemmeside – www.svoem.org – gå direkte til oversigten her


 

Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.