Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Mads Bjørn Hansen er kommet godt i gang som NTC-træner


08-02-2017 10:00:00:
Af: Johanne Tolstrup

Mads Bjørn Hansen har nu været træner ved NTC i en måned og du kan lære den nye NTC-træner at kende her, hvor Mads fortæller om forventningerne til jobbet og 2017. 


Efter 5 år i Canada er Mads Bjørn Hansen vendt hjem til Danmark for at blive en del af det Nationale Træningscenter (NTC) i Bellahøj. Pr. 1. januar 2017 blev Mads ansat som NTC-træner og sammen med hollandske Martin Truijens, som blev ansat i stillingen som NTC-cheftræner, udgør de to herrer nu trænerteamet på bassinkanten i Bellahøj, som lige nu er på træningslejr i Sydafrika.

 

Med sig hjem fra Canada tager Mads en kandidat i idræt med speciale i biomekanik, hvilket spiller en essentiel rolle i Mads’ trænerfilosofi og som kommer til at spille en væsentlig rolle i den måde, hvorpå Mads ønsker at udvikle de danske svømmere på. Yderligere har Mads med sin erfaring fra både danske og internationale svømmemiljøer og med sin viden om biomekanik og om koordinering af svømmetræning med atleternes civile uddannelse en utrolig stærk trænerprofil, som skal være med til at udvikle set-up’et på NTC, således at der kan blive skabt et godt og solidt fundament for at NTC-svømmerne.

 

Mads har nu været tilknyttet NTC i godt og vel en måned og i den forbindelse har SvømmeSport fanget Mads til en snak om forventningerne til det nye job og til 2017 generelt:

 

- Jeg forventer for det første et godt arbejdsklima. Setup’et omkring NTC er fedt og jeg glæder mig til at bidrage til svømmernes udvikling. Jeg kan rigtig godt lide de personer, som jeg skal arbejde sammen med og jeg ser frem til at være en del af et meget professionelt og ikke mindst ambitiøst miljø. Derudover glæder mig helt vildt til at arbejde med talentfulde svømmere, som har et højt niveau. Jeg har altid været meget imponeret af de dansk svømning, fortæller Mads.

 

Med sig på kanten i Bellahøj har Mads hollandske NTC-cheftræner Martin Truijens og netop samarbejdet med Martin er noget, som Mads ser utrolig meget frem til:

 

- Først og fremmest er det værd at fremhæve, at både Martin og jeg har en meget videnskabelig tilgang til svømning. Vores teorier omkring udvikling af svømmerne læner sig meget op ad hinanden, hvorfor jeg er overbevist om, at samarbejdet bliver rigtig godt. I og med at jeg er uddannet i biomekanikkens verden og at Martin også er uddannet videnskabeligt, så er vi et rigtig godt match. Jeg synes, at han er en super flink fyr, så jeg ser utrolig meget frem til det fremtidige samarbejde, fortæller Mads.

 

- Yderligere glæder jeg mig til at lære en masse nye ting fra Martin, da han uomtvisteligt har en del mere erfaring med i rygsækken end jeg selv har. Jeg håber, at jeg gennem ham kan få et indblik i, hvordan man f.eks. har udviklet svømningen på det nationale træningscenter i Holland, hvor Martin har været cheftræner de sidste mange år, uddyber Mads.

 

Gennem sin biomekaniske uddannelse i Canada har Mads erhvervet sig mange brugbare værktøjer, som uomtvisteligt kan bidrage positivt til udviklingen af de danske svømmere og endvidere håber Mads på, at han får muligheden for at videregive noget af en erfaring, som han har gjort sig de seneste år:

 

- Gennem min biomekaniske uddannelse i Canada har jeg fået nogle gode kompetencer, som i min optik skal være med til at udvikle de danske svømmere. I og med at jeg netop har en baggrund som forsker i biomekanik, så vil jeg kunne bidrage med en hel masse i forhold til starter, vendinger og undervandsarbejde i særdeleshed. Derudover har jeg en stor viden om forskelligt udstyr og analysemetoder, som skal anvendes både i forbindelse med svømmernes udvikling, men som også skal være med til at undersøge nye ting, fastslår Mads.

 

- Yderligere vil jeg rigtig gerne lære andre nogle nye ting og dette være sig både trænere og svømmere på NTC såvel som trænere og svømmere rundt omkring i de danske klubber. Jeg har rigtig meget, som jeg gerne vil bidrage med og jeg håber, at jeg får muligheden for at lære fra mig i løbet af de næste år. Derudover vil jeg selvfølgelig gøre mit for, at NTC er et fedt sted at være, hvor der er godt humør og hvor der bliver svømmet hurtigt, uddyber Mads.

 

År 2017 har mange spændende ting på programmet og også Mads ser frem til et godt år fyldt med store mesterskaber og god træning:

 

- Jeg glæder mig rigtig meget til Danish Open i april. Netop her er det første gang, at jeg skal til konkurrence med den nye gruppe svømmere, hvilket bliver rigtig spændende. Derudover glæder jeg mig rigtig meget til sommer, hvor svømmerne skal konkurrere ved VM i Budapest og til december, hvor der jo er EM på hjemmebane i København. Alt i alt bliver 2017 et rigtig spændende år og jeg glæder mig meget, afslutter Mads.

 

 Mange tak til Mads for interviewet!

 

Ny træner ved NTC, Mads Bjørn Hansen. 

Se de seneste nyheder

21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.

 
19-04-2018 22:44:44

 

 

 Landstræner Dean Boles evaluerer Danish Open, som blev afholdt på Bellahøj Svømmestadion i sidste uge. 


 
19-04-2018 21:35:53

Nikolaj Kirketerp-Møller har høje forventninger til sig selv, når der på søndag afholdes DM i bassinlivredning. Her får han at se om træningsplanen har båret frugt, og han går efter at kvalificere sig til VM.