Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

29
Juni
2018
Svømning
SetteColli
Rom
30
Juni
2018
Svømning
DM Årgang Langbane
Bellahøj Svømmestadion
4
Juli
2018
Svømning
EM-junior langbane
Helsinki (FIN)

Glasgow International Swim Meet

 

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Tilfreds stævneleder efter afvikling af DM Årgang Kortbane i Odense


09-02-2017 13:30:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

I weekenden var Odense værter for DM Årgang Kortbane, og i den forbindelse har SvømmeSport fået fat i stævneleder Tanja Krogh, der evaluerer på stævnet.


Universitetshallen i Odense dannede i weekenden rammen for DM Årgang Kortbane for den ældste årgang (piger årgang 2003 og drenge årgang 2002 og 2003). Her blev der kæmpet om finalepladser og podiepladser blandt de allerbedste årgangssvømmere i landet.

 

I forbindelse med afviklingen af stævnet har SvømmeSport snakket med stævneleder Tanja Krogh, der stod for det meget vellykkede og velorganiserede stævne. Hun udtaler først og fremmest selv følgende om afviklingen af stævnet:

 

- DM Årgang Kortbane på Syddansk Universitets svømmehal i Odense i samarbejde med Dansk Svømmeunion gik fremragende med 356 svømmere fra hele Danmark. Det var et tredagsstævne fra fredag til søndag med direkte finaler, fortæller hun og fortsætter:

 

- Der var under hele stævnet en rigtig god stemning med generelt meget tilfredse trænere, holdledere, glade svømmere og frivillig arbejdskraft fra H2Odenses konkurrencesvømmeres forældre. Der var kampråb og tydelig opbakning fra klubbernes kammerater. Jeg fornemmede en god stemning blandt klubberne imellem, og som stævneleder havde vi ingen konflikter af nogen art.

 

- Det var en udsøgt fornøjelse at afholde et sådan unionsstævne i samarbejde med Dansk Svømmeunion, og det var en dejlig oplevelse at se så glade, disciplinerede og svømmelystne børn, der bare elsker deres sport. Det er dejligt at kunne gøre det så optimalt og give de udefrakommende klubber den bedste service, man kan byde, trods forhold og samarbejdet med frivillige forældre og deres forskellige styrker.

 

Som stævneleder stod Tanja blandt andet med ansvaret for booking af svømmehal, lokaler, overnatning og meget mere, som krævede et tæt samarbejde med Odense Kommune og Dansk Svømmeunion. Her var der dog flere hjælpende hænder, og alt i alt er planlægningen op til stævnet gået rigtig fint:

 

- Som stævneleder kræver det, at man kan opfylde så mange af de krav, der ønskes. At man kan give den bedste service overfor både Dansk Svømmeunion som for de deltagende klubber. Som stævneleder har man i H2Odense tillige et tæt samarbejde med sponsorudvalget for anskaffelse af diverse ting, så indtjeningen bliver størst for klubben. Men det største arbejde og en af de vigtigste er planen af frivillig forældrehjælp, så stævnet kan afholdes uden de store spidsbelastninger, så alt går op i en højere enhed. Uden de frivillige forældre var det umuligt at afholde sådan et stævne af den størrelse, fortæller Tanja og fortsætter om forventningerne op til stævnet:

 

- Angående vores tanker omkring DM Årgang Kortbane var H2Odenses mål at opnå en god sportsånd. At se nogle glade svømmere, der ville få en fortsat lyst til at svømme og få et godt kammeratligt fællesskab i klubben samt eventuelt på tværs af klubberne. H2Odense ville gerne give de bedste muligheder for god svømning og optimale forhold. Alle vores mål blev stort set opnået, selvom man heldigvis altid drager nye erfaringer, som man kan tage med sig videre i fremtiden, udtaler hun og fortæller videre om det bedste ved at være stævneleder ved et sådant arrangement:

 

- Det bedste ved at koordinere et stævne som DM Årgang Kortbane er at opbygge og forme et stævne og så se det blive afholdt med glade svømmere og klubber, der siger tak for en fantastisk weekend. At føle stævnet glider let med en service i top og føle tilfredsheden hos Dansk Svømmeunion som hos de deltagende klubber. At mærke, at ens store arbejde de sidste måneder giver andre folk en fantastisk oplevelse og en dejlig weekend. Fornemmelse af at H2Odense giver folk en fest og et brag af en weekend, og de tager glade hjem. Trætte men med et smil på deres læber.

 

- Jeg elsker at være stævneleder og kan ikke lade være med at smile, når jeg ser alt det liv af glade, spændte og koncentrerede svømmere. Den jubel, begejstring og de personlige følelser, der summer i hallen.

 

- Jeg håber da, at H2Odense kommer til at holde mange mesterskaber i tæt samarbejde med Dansk Svømmeunion. Efter min egen mening har H2Odense de bedste faciliteter i Odense for sådanne stævner og kan tilbyde en meget stor og flot svømmehal, der kan giver de bedste rammer for afvikling af diverse mesterskaber i Danmark, slutter Tanja af.

 

Mange tak til Tanja for interviewet! 

 

Tanja Krogh. Foto: Privat.Se de seneste nyheder

22-06-2018 09:34:00

Rikke Møller Pedersen er netop blevet bachelor og fortæller her om sine gode erfaringer med at være studerende og elitesvømmer på samme tid.
 

 
19-06-2018 20:08:00

NTC-cheftræner, Martin Truijens godkender de danske præstationer under Mare Nostrum, hvor det blev til flere danske podieplaceringer.

 
17-06-2018 16:39:00

Roskilde Fjord dannede rammerne om årets afholdelse af DM på 5 kilometer i åbent vand, der blev svømmet tidligere i dag. 

 
11-06-2018 21:00:00

Lærke Ruby begyndte at svømme Open Water tilbage i 2014. I år skal hun for tredje gange deltage ved det Europæiske Juniormesterskab for Juniorer i Open Water. Målet er klart. Hun drømmer om at blive en af Danmarks bedste. 

 
08-06-2018 08:55:00

Samtidig indstiller klubben samarbejdet med sportschef Ricki Clausen. Læs klubbens udsendte pressemeddelelse her.