Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
06-01-2019 00:41:22
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

25
Januar
2019
Svømning
Euro Meet
Luxembourg
25
Januar
2019
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
26
Januar
2019
Svømning
Limfjords Cup 2019
Struer Energi Park

NM & NM-Junior 

 

Tekst
Tekst


Første dag ved Deutsche Hallen Meisterschaften


16-02-2017 21:05:00:
Af: Johanne Tolstrup

Første dag ved Deutsche Hallen Meisterschaften i Berlin er veloverstået og udspringeren Laura Valore var første dansker i aktion ved mesterskaberne. Læs meget mere om dagens danske præstation her!


Første stævnedag ved Deutsche Hallen Meisterschaften er veloverstået for den danske trup i Berlin og dagens konkurrence bød på dansk deltagelse, da Laura Valore  var i aktion og formåede at indfri sine forventninger til stævnet ved at springe hele 17 point over det pointkrav, som var opsat til stævnet. I den forbindelse har SvømmeSport modtaget følgende skrivelse fra Dansk Svømmeunions sektionsleder i udspring, Victor Valore, som er fungerende holdleder i Berlin:

 

Internationale Deutsche Hallenmeisterschaften er tysklands nationale mesterskab i vinterhalvåret og årets første mulighed for de tyske udspringere til at kvalificere sig til årets landsholdsarbejde, herunder deltagelse ved FINA Grand Prix stævner.

 

Siden 2015 har dette stævne været åbent for udenlandske forbund til at stille op med et landshold der konkurrere på lige fod med de tyske deltagere, dog med max 2 deltagere til at gå i semifinale og finale.

 

Konkurrencerne er åbne for årgangsgruppe B (FINA alder 14 år) og ældre, hvor alle springer mod alle indenfor samme køn. Det tyske forbund sætter en norm for hver konkurrence og de opstillende forbund skal sikre at alle deltagere er over denne norm ellers skal der betales et strafgebyr.

 

Damernes 1m konkurrence bestod af et felt på 22 deltagere med tysklands OL finalist Tina Punzel i spidsen, de to tidligere EM og VM deltagere Elena Bertocchi (ITA) og Jessica Favre (SUI) samt EM deltager Vivian Barth (SUI). Der var i alt 12 tyskere til start samt 10 udenlandske deltagere her i blandt vores egen Laura Valore.

 

Laura var blandt de fire yngste atleter og med en serie med samlet sværhedsgrad 11,5 lå hun 0,8 efter den typiske serie på 12,3. I de fire første grupper følger Laura standarden med 2½ forlæns, 1½ baglæns, 1½ molberg og 1½ tysker alle hoftebøjet, mens hendes skruespring baglæns hovedspring halv skrue ligger 0,8 under de typiske skruespring i denne konkurrence.

 

Laura startede ud med 1½ tysker til 40,8 point der satte hende på en 15. plads i en runde hvor stort set alle sprang det samme spring. Andet spring var 1½ baglæns der ikke får fart nok på i opspringet og således går lidt under. Med 34,5 point falder Laura tilbage til en 19. plads.

 

1½ molberg er et af de spring som der er arbejdet med i de forgangne dages træning og med dommerkaraktere 5½/6/6½ kan hun notere sig dagens bedste spring med 43,2 point.

 

Lauras sværeste spring, 2½ forlæns til 2,6, kom helt til spids men manglede energi og kommer ikke helt lige i vandet, hun avancere dog én postion til 17. pladsen med 32,5 point.

 

I forhold til de internationale konkurrenter er Laura lidt bagud på udviklingen af sin skrueteknik og i dagens konkurrence stiller hun op med det stabile baglæns hovedspring halv skrue som lider under en lav sværhedsgrad med blot 1,8. Kombineret med en ikke helt stram udførsel giver det dommer karaktere 4½/5/5½ og med 27,0 point ender Laura på en samlet 18. plads

 

Laura afslutter således med 178 point, pænt over stævnets krav på 161 point og under tre point fra en ny personlig rekord.

 

Næste danske konkurrence er lørdag hvor Martin Bang Christensen springer herrer tårn, med fokus på at præsentere sit helt nye håndstandsspring og med mulighed for individuelt at kvalificere til EM senere i år i Kyiv.

 

Laura Valore i aktion i dagens konkurrence i Berlin.

Foto: Victor Valore.
Tags: Udspring

 

Se de seneste nyheder

21-01-2019 11:00:00

Dansk Svømmeunion har indgået aftale med Stefan Hansen, der vender tilbage til dansk svømning som ny landstræner.

 
14-01-2019 11:23:00

En af Danmarks største svømmeprofiler, Rikke Møller Pedersen, har besluttet at indstille sin internationale svømmekarriere.

 
10-01-2019 07:40:00

Klubben har søgt langt uden for Danmarks grænser og har nu ansat amerikanske Kasey Foley som den nye træner.

 
06-01-2019 00:41:22

Lotte Friis optaget som nyt medlem af Sportens Hall of Fame ved Sport 2018

 
04-01-2019 16:15:00

Drømmen om at konkurrere med verdens bedste og svømme sig til medaljer ved de største mesterskaber er uforandret, selvom Sarah Bro har valgt at sige farvel til det Nationale Træningscenter.