Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

11
August
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Martin Bang Christensen i aktion i Berlin


18-02-2017 20:40:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Udspringsstævnet Deutsche Hallen Meisterschaften har i dag budt på dansk deltagelse fra Martin Bang Christensen, der denne lørdag skulle konkurrere i et helt nyt spring. Læs hvordan det gik her, hvor Victor Valore fortæller om dagens konkurrencer.


De to udspringere Laura Valore (Lyngby Udspringsklub) og Martin Bang Christensen (AGF Udspring) er i disse dage i Berlin, hvor udspringsstævnet Deutsche Hallen Meisterschaften løber af stablen. 

I torsdags var Laura i aktion, og i dag blev det så Martins tur, da han skulle give sig i kast med et helt nyt håndstandsspring, og hvor han samtidig havde mulighed for at kvalificere sig individuelt til EM senere på året. 

 

I forbindelse med dagens udspringskonkurrencer har SvømmeSport modtaget følgende skriv fra Dansk Svømmeunions sektionsleder i udspring, Victor Valore, som er fungerende holdleder i Berlin:

 

Lørdag var game day i mere end én betydning. Dels var det dagen, hvor Martin Bang Christensen skulle i konkurrence ved Deutche Hallen Meisterschaften, og Martin skulle for første gang konkurrere med sit nye håndstandsspring, et spring som ikke tidligere er lavet i konkurrence af nogen dansker.

 

De forgangne dage har fokuseret på at bygge springet baglæns håndstand dobbelt salto halvanden skrue (6243D) op til konkurrencen. Martin har igennem længere tid arbejdet med delelementer til sit nye spring, men manglen på tårnfaciliteter i Danmark gør, at det ikke tidligere har været muligt at sætte elementerne sammen.

Således står Martin i den specielle situation, at et nyt svært spring først er blevet afprøvet i sin helhed 3 dage førend, det skulle i konkurrence. Med vanlig Martin stil, gik han på 10 meter platformen onsdag morgen og gav det et skud, uden bobler eller andre træningsforanstaltninger. Springet skal fortsat finpudses i de kommende måneder og år, men med springet klar til konkurrence har Martin nu en seniorserie, som er fuldt konkurrencedygtig på internationalt plan.

 

Med otte deltagere i disciplinen herrer tårn vidste det danske hold fra morgenstunden, at Martin skulle levere sin springserie hele tre gange på samme dag i indledende-, semifinale- og finalerunden. Der skulle således økonomiseres med kræfterne, så der blev energi til både træning og samlet 18 spring i konkurrence.

Normen for deltagelse ved dette mesterskab, opstillet af arrangøren, er 294 point for at måtte deltage. For landstræner Claus Friislund var pointtallet 355 interessant, da det udgør en intern målsætning i Dansk Svømmeunions eliteprogram for kvalifikation frem mod senior-EM senere på året.

 

I den indledende runde stillede Bulgarien og Schweiz til start ved siden af Martin og Tyskland. Martin valgte at starte sin serie med det nye spring og leverede til tællende dommerkarakterer 4/4½ og høstede således 40 point. En ikke fantastisk score, men en hæderlig start på et debutspring som er få dage gammelt.

 

Med afsæt i 7. pladsen af feltets otte deltagere gik Martin videre til at levere 3½ forlæns salto til 66 point og 3½ tysker til 62,40 point. To solide spring som placerede Martin på 3. pladsen. 3½ baglæns var lidt svagt udført, og med dommerkarakterer 5½ var Martin henvist til fjerde pladsen.

 

3½ molberg blev leveret til bingo 7 og 71,4 point sat på kontoen, hvorefter Martin var på 2. pladsen efter tyske Florian Fandler. Sidste spring, 2½ forlæns salto dobbelt skrue, blev leveret lidt rutinepræget til 61,05 point. Således gik Martin ud af den indledende runde med 355,30 point som nummer to og dermed næstsidste start til semifinalen, som skulle springes blot 25 minutter senere.

 

Martin havde i dagene op til lørdag haft noget irritation i sin venstre triceps, og i løbet af den indledende runde blev det til en reel smerte i musklen og dens vedhæftning. Pausen blev brugt med behandling og is i forsøget på at dæmpe smerten frem mod semifinalen. Smerten kom til at præge Martins performance i semifinalen, hvor tænderne skulle bides sammen for at rippe nedslagene.

 

Det nye håndstandsspring blev leveret til 51,2 point, noget bedre end i den indledende runde, men desværre, efter en omstart. Fradraget var dyrt og satte Martin på sidstepladsen i feltet. Sammenlignet med indledende runde gav tysker, baglæns og skruespringet flere point, mens forlæns og molberg blev leveret lidt efter den indledende runde. Først i den sidste runde fik Martin kastet sidstepladsen af sig og avancerede til 5. pladsen med 323,45 point.

 

Desværre var smerterne i Martins arm nået til et niveau, hvor det ikke længere var forsvarligt at belaste armen med nedslagene fra 10 meter platformen, og det var derfor med tungt hjerte, at det danske hold måtte trække Martin fra finalen og udskifte aftenen med en ambulant behandling på den lokale skadestue for at blive smertedækket og udredt med henblik på deltagelse i næste uges Grand Prix i Rostock.

 

Det er en tilfreds landstæner Claus Friislund, som udtaler:

 

- Det er en flot præstation af Martin at tage et svært nyt håndstandsspring på sit program, og han har vist medaljepotentiale i de tyske mesterskaber med opfyldelse af den danske elitemålsætning om at nå 355 point.

 

Skuffelsen er dog også at spore i landstræneren, som må se ugens indsats ende et par timer tidligere end planlagt og uden forløsning i herrernes finale.

 

Næste stop for det danske talent, hvis han bliver klarmeldt, vil være Grand Prix i Rostock – det hårdeste stævne i den internationale Grand Prix kalender.

 

Foto: Victor Valore.

 

Foto: Victor Valore.
Tags: Udspring

 

Se de seneste nyheder

05-08-2020 19:15:00

Kig’ forbi og oplev DM for juniorer, seniorer og masters afholdt som ét fælles mesterskab.

 
05-08-2020 08:51:52

Ricki Clausen er vendt tilbage til dansk svømmesport for at udfordre den klassiske trænermodel.

 
03-08-2020 08:28:00

Deltag i mødet og bliv klogere på corona-situationen i SvømmeDanmark.

 
03-08-2020 08:20:57

Anton Ørskov Ipsen på besøg hos Rønne Svømmeklub.

 
06-07-2020 12:18:40

FINA oplyser, at de arbejder på at udvide svømmeprogrammet ved OL.