Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

30
August
2019

EM-junior i Kazan

 

 

Tekst
Tekst


Evaluering af udspringsstævnet i Berlin


19-02-2017 18:00:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Dansk Svømmeunions sektionsleder i udspring og holdleder ved udspringsstævnet Deutsche Hallen Meisterschaften, Victor Valore, evaluerer her på weekendens konkurrencer i Berlin. 


I går blev udspringsstævnet Deustche Hallen Meisterschaften i Berlin afsluttet med dansk deltagelse, da Martin Bang Christensen (AGF Udspring) var i aktion. Også Laura Valore fra Lyngby Udspringsklub var ude og konkurrere i torsdags, og i den forbindelse har SvømmeSport denne søndag aften modtaget et evaluerende skriv fra Dansk Svømmeunions sektionsleder i udspring og holdleder ved stævnet, Victor Valore. Læs med herunder:

 

For de danske eliteudspringere Martin Bang Christensen og Andreas Sargent Larsen blev året 2016 afsluttet med VJM i Kazan. For Martins vedkommende var dette også afslutningen på hans juniorkarriere. Indtil nu har deres juniorkarriere været suppleret med synchro disciplinerne 3m og 10m på seniorniveau.

Fra 2017 og frem mod 2020 skal der nu arbejdes fokuseret med at skabe en seniorkarriere for de to atleter, og de første delmål består i årets internationale mesterskaber, hhv. EM i Kyiv og VM i Budapest. Det første stop på denne rejse er således deltagelsen ved Internationale Deutsche Hallen Meisterschaften i denne uge og FINA Grand Prix Rostock i den følgende uge.

 

Deltagelsen ved stævnet i Berlin gav mulighed for at lægge en tre dages træningssamling i dagene inden stævnet. Forholdene i Berlin, herunder arrangørens krav for deltagelse i mesterskabet, gav mulighed for også at udtage 15-årige Laura Valore, som i 2016 debuterede ved EJM i Rijeka. Desværre måtte Andreas Larsen melde afbud til Berlin, og det blev derfor en lille trup på Martin og Laura sammen med landstræner Claus Friislund.

 

Målsætningen for Martin var at gennemarbejde sit nye håndstandsspring, som komplimenterer hans juniorserie til at blive en fuldgyldig seniorserie, samt at få pointsat Martins individuelle præstation i et felt af internationale seniorspringere. For Laura var målet dels at se hende i et internationalt seniorfelt, dels at opbygge stævneerfaring under det pres, som sådanne mesterskaber byder.

 

Samlet set opnåede det danske hold de opsatte målsætninger. Laura opnåede de forventede 170 point og sluttede som nummer 18 ud af 22. Martin påviste, at han med 355,30 point kan opfylde den standard, som over de seneste år har været nødvendig for at gå i finalen ved EM – og som kunne have givet en podieplads i Berlin, hvis ikke han var udgået med skade.

 

Det er således en tilfreds holdleder, som takker af fra Berlin.

 

Mange tak til Victor for evalueringen!

 

Laura Valore og Martin Bang Christensen med landstræner Claus Friislund. 
Foto: Victor Valore.
Tags: Udspring

 

Se de seneste nyheder

24-08-2019 10:00:00

Det er ikke kun i vandet, at vi finder dansk bidrag ved VM for Juniorer – også på bassinkanten slår Danmark sine folder.

 
23-08-2019 22:00:00

Både Clara Rybak-Andersen og Thea Blomsterberg var i aktion ved fredagens indledende afsnit, der bød på 200m individuel medley

 
22-08-2019 22:00:00

Thea Blomsterberg satte endnu en gang dansk junior rekord – denne gang på 100m brystsvømning.

 
22-08-2019 10:00:00

Konkurrencelivredningens mange alsidige discipliner vil kunne opleves på tæt hold, når det går løs med et tætpakket program på lørdag ved Rødbyhavn Strand.
 

 
20-08-2019 22:00:00

VM for juniorer på langbane indledtes tirsdag med dansk junior rekord til Thea Blomsterberg på 50m brystsvømning.