Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

29
Juni
2018
Svømning
SetteColli
Rom
30
Juni
2018
Svømning
DM Årgang Langbane
Bellahøj Svømmestadion
4
Juli
2018
Svømning
EM-junior langbane
Helsinki (FIN)

Glasgow International Swim Meet

 

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


”Jeg synes, at træningslejren gik langt over forventning”


22-02-2017 19:00:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Gustav Friberg er en af de NTC-svømmere, der netop er vendt hjem fra træningslejr i Sydafrika efter to uger. Læs med her, hvor han fortæller om oplevelsen – både i og uden for bassinet.


Fra den 5. til den 19. februar var fem NTC-svømmere og otte landsholdssvømmere af sted på hver deres træningslejr i Sydafrika, og i forbindelse med deres hjemkomst har SvømmeSport fået fat i en af NTC-svømmerne til en lille snak om, hvordan turen gik, nemlig Gustav Friberg fra Ringsted Svømmeklub (NTC). Han fortæller først og fremmest, at han synes, at træningslejren var en rigtig god oplevelse, hvor både træningen, det sociale og vejret var en succes.  

 

- Jeg synes, at træningslejren gik langt over forventning! Det var en utrolig fed oplevelse, og der kom mange nye minder med hjem i kufferten. Jeg havde set meget frem til turen og glædede mig især til at være en del af teamet og selvfølgelig til at komme ned, hvor solen skinner alt for meget. At få nogle gode - med fokus på effektive - meter i banken var mest i højsædet, men også de små finesser i mine starter, vendinger og skills, som kunne forbedres, var en stor del af træningen, fortæller han og fortsætter om udbyttet af træningslejren:

 

- Jeg føler helt klart, at jeg er blevet bedre både styrkemæssigt og teknisk, men det havde vi også de helt ideelle forhold til at blive bedre i, da vi den første uge havde vores styrketræner Mads med til at hjælpe os med at opbygge noget basic strength, træne vores aktivering af de forskellige muskelgrupper og udfordre vores mobilitet og fleksibilitet. Derefter kom Christian, vores “videomand”, i anden uge, som filmede os næsten hver dag under træning og kom med god feedback til både svømmere og trænere.

 

Og selvom nervøsiteten var der, før Gustav og de andre NTC- og landsholdssvømmere tog af sted, er han nu ikke i tvivl om, at det var en rigtig fed oplevelse.

 

- Jeg må da indrømme, at jeg var lidt nervøs, inden kufferten blev pakket, da jeg aldrig har været med på sådan en tur før, og jeg havde derfor ikke nogen ide om, hvordan det foregik. Men da solen straks skinnede, da man trådte ud af flyveren, og bassinet var præcis 50 meter ligesom derhjemme, så forsvandt tvivlen hurtigt! Jeg havde også på vej derned en god snak med min nye træner Martin omkring det at være med på træningslejr, og hvordan han plejede at gøre det, hvor han forklarede, at træningen ikke nødvendigvis behøvede at være hårdere end derhjemme, men at den helt klart ville blive bedre, end hvad den plejede, da man kan have 100% fokus på, hvad man laver i vandet og ikke tænke på hverdagens normale pligter, fortæller Gustav.

 

Og der blev da også tid til andet end hverdagens normale pligter og træningen. Om tiden uden for bassinet fortæller Gustav også, at de havde en masse spændende oplevelser, hvor der både blev tid med de fire andre NTC-svømmere og landsholdstruppen.

 

- Da vi nu var kommet så langt væk hjemmefra, så ville vi også gerne opleve landet en smule. En dag var vi ude og se på en vingård, og en anden dag hoppede vi i nogle biler og kørte mod Cape Towns strande, da vi havde en tiltrængt friaften, som blev brugt fornuftigt med solbadning, en (meget) kold dukkert og selvfølgelig en lille is! På vores eneste hele fridag kunne vi ikke sove længe, for vi skulle på safari og se på dyr. Vi fik set lidt af hvert af de forskellige racer, men dog ikke nogle giraffer, som jeg personligt var lidt ærgerlig over, fortæller Gustav, men fortsætter positivt om det sociale med resten af NTC- og landsholdssvømmerne:

 

- Når man spiser, bor og træner sammen i to uger, så lærer man hinanden meget bedre at kende! Selvom der var forskel på stilart og CV, så hyggede alle folk med hinanden, og jeg lærte nogle af landsholdssvømmerne bedre at kende, om det så var til træning, under udstrækning eller ved en omgang billard pool!

 

Da Gustav til slut bliver spurgt, hvad det allerfedeste ved turen var, kommer svaret:

 

- Der var mange fede oplevelser ved turen, men én af de allerfedeste var helt klart turene på vej til og fra poolen. Vi kørte i nogle små minibusser, og der var altid kamp om AUX-stikket! Vi gjorde meget for at uddanne trænerne omkring dansk musik, da Martin er fra Holland, og Mads har været væk i Canada, som gav mange grin og dårlig skønsang - det sidste var nok mest fra undertegnede, slutter Gustav kækt af.

 

Mange tak til Gustav for interviewet! 

 

Gustav Friberg. Foto: Privat.Se de seneste nyheder

22-06-2018 09:34:00

Rikke Møller Pedersen er netop blevet bachelor og fortæller her om sine gode erfaringer med at være studerende og elitesvømmer på samme tid.
 

 
19-06-2018 20:08:00

NTC-cheftræner, Martin Truijens godkender de danske præstationer under Mare Nostrum, hvor det blev til flere danske podieplaceringer.

 
17-06-2018 16:39:00

Roskilde Fjord dannede rammerne om årets afholdelse af DM på 5 kilometer i åbent vand, der blev svømmet tidligere i dag. 

 
11-06-2018 21:00:00

Lærke Ruby begyndte at svømme Open Water tilbage i 2014. I år skal hun for tredje gange deltage ved det Europæiske Juniormesterskab for Juniorer i Open Water. Målet er klart. Hun drømmer om at blive en af Danmarks bedste. 

 
08-06-2018 08:55:00

Samtidig indstiller klubben samarbejdet med sportschef Ricki Clausen. Læs klubbens udsendte pressemeddelelse her.