Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Årgangstrænerseminar d. 10.-11. marts


24-02-2017 15:05:00:
Af: Johanne Tolstrup

Inden længe afvikles forårets årgangstrænerseminar på Bernstorffsminde Efterskole og der er stadig ledige pladser. Læs mere her!


Årgangstrænerseminarerne er et halvårligt tilbagevende arrangement, som blev startet i foråret 2016 med det første seminar. Siden da er to årgangsseminarer blevet afviklet og i næste weekend, d. 10.-11. marts, afholds det tredje seminar på Bernstorffminde Efterskole.

 

Det overordnede formål med seminarerne er at skabe netværk blandt danske årgangstræner via vidensdeling og øge det faglige niveau omkring træningen af årgangssvømmere via input fra eksperter på forskellige områder. 

 

Formålet for det kommende seminar bliver at skabe en forståelse for begrebet ’Mastery’ og derigennem danne et optimalt grundlag for integreringen af de 8 mentale færdigheder i praksis. Dette formål afspejles i seminarets tema, som netop er integreringen af ’Mastery’ og mentale færdigheder, som på længere sigt skal være med til at skabe et klubmiljø med mestringsklima.

 

Målgruppen for årgangstrænerseminarerne er klubber, der deltager ved et eller flere af Dansk Svømmeunions mesterskaber for årgangssvømmere (DM Årgang Kortbane, DM Årgang Langbane og Øst/Vest Årgang).

 

Dansk Svømmeunions talentansvarlig, Thomas Stub, udtaler følgende om årgangstrænerseminarerne:

 

- Det er afgørende for talentudviklingen og den langsigtede succes i dansk svømning at der bliver sat fokus på uddannelse af de trænere, der træner årgangssvømmerne i de danske svømmeklubber.

 

- Træning af årgangssvømmere er en særlige disciplin som kræver stor indsigt og en stor og veludrustet værktøjskasse, og ikke mindst erkendelse af at de færdigheder årgangssvømmerne skal tilegne sig langt fra er begrænset til de svømmetekniske. Det stiller store krav til trænerne og på årgangstrænerseminarerne sætter vi derfor fokus på nogle af de områder som er vigtige for at udvikle svømmere med et langsigtet potentiale - og altså ikke blot svømmefaglige emner.

 

Årgangstrænerseminarerne er åbne for én (den ansvarlige) årgangstræner pr. klub.

Slides fra seminarerne udsendes så de kan anvendes til videreformidling til øvrige trænere i klubberne og seminarerne vil blive gennemført på dansk.

 

Lyder dette for noget for dig eller en du kender? Tilmeld dig her senest mandag d. 27. februar!

Der er fortsat et mindre antal ledige pladser på seminaret i marts og ønsker du at deltage, så har du muligheden nu. Tilmelding skal ske i en mail med angivelse af navn, klub, funktion, e-mail og telefon til talentansvarlig Thomas Stub på e-mail: ts@svoem.dk.

 

Spørgsmål kan rettes til Thomas Stub på tlf.: 20 62 13 50 eller ts@svoem.dk og du kan finde invitationen til seminaret her. 

Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.