Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

1
Marts
2024

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Stefan Hansen er klar til nye udfordringer i Berlin


03-03-2017 17:45:00:
Af: Johanne Tolstrup

Læs her et spændende interview med Stefan Hansen om forventningerne til en cheftrænerstilling ved et tysk træningscenter og om nye udfordringer i udlandet.


Som tidligere annonceret har den tidligere NTC- og Gladsaxe-træner Stefan Hansen valgt at rykke teltpælene op og sætte kursen mod udlandet. Da Stefan Hansen skulle tage det næste skridt i sin trænerkarriere, faldt valget på Tyskland, da en spændende jobmulighed bød sig til i den tyske hovedstad Berlin. Fra d. 1. marts skal Stefan fungerer som cheftræner i på et nationalt træningscenter i Berlin ved Olympiastützpunkt, hvor nogle af Tysklands bedste svømmere er tilknyttet.

 

Det er med et smil på læben, at Stefan forlader Danmark efter mange gode år i dansk svømning, som en anerkendt og dygtig træner, der så sent som ved Dansk Svømme Award d. 1. februar blev hyldet og modtog prisen som Årets træner, hvilket gjorde et stort indtryk på den tidligere NTC- og Gladsaxe-træner:

 

- Det er naturligvis altid dejligt at blive anerkendt af sine kollegaer og specielt oven på et for mig meget specielt år, hvor mange ting gik op i en højere enhed. Tak til alle jer som har stemt på mig i år, det er selvfølgelig lidt ekstra specielt at vinde årets træner netop det år, hvor jeg samtidigt skal starte i nyt job i Tyskland, fortæller Stefan og fortsætter:

 

- Jeg er stolt af det, jeg har været med til at opnå. Samtidigt skal NTC- og GSC-svømmerne have stor ros, for at tro på det vi har lavet og dermed gjort det muligt at opnå gode resultater. Det har været fantastisk at træne begge grupper og jeg glæder mig til at følge med i dansk svømning, lidt fra sidelinjen nogle år.

 

Som nævnt bliver Stefan den ansvarlige træner for mange dygtige svømmere i den tyske hovedstad og om hvad det nye job helt præcist indebærer fortæller Stefan:

 

- Jeg bliver cheftræner på det center der ligger i Berlin, det indebærer at jeg kommer til sammen med to andre skal træne de bedste svømmere i Berlin. Derudover skal jeg i samarbejde med de trænere, som står for talentudviklingen sørge for, at de unge svømmere bliver trænet mere målrettet mod at kunne blive optaget på centeret på sigt.

 

- Lige nu svømmer der 12 svømmere på centeret, hvoraf de to var med til OL i Rio og træningen kommer hovedsageligt til at foregå i den svømmehal, som ligger ved Olympiastützpunkt. Det er en meget god facilitet, hvor der er mulighed for både lang og kortbane træning. Der er styrkelokale, kontorer og ikke mindst en svømmerande, alt i alt en meget fin facilitet. Derudover kan vi træne i Berlins øvrige langbane haller, så der er rig mulighed for at træne.

 

- Derudover kommer jeg til at skulle samarbejde med et team af eksperter tilsvarende de eksperter som Team Danmark stiller til rådighed for Dansk svømmeunion.

 

For godt og vel en uge siden flyttede Stefan alene til Berlin for at kunne påbegynde arbejdet med svømmerne Tyskland og inden længe får han følgeskab af sin familie:

 

- Jeg flyttede til Berlin d. 27.2. Jeg har fået mig et lille værelse, som ligger i forbindelse med det center, jeg skal arbejde på, så det er dejligt overskueligt - det tager 2 minutter at gå til poolen. Min familie bliver i København indtil juli måned, så min datter, Malia, kan få lov til at gøre 0. Klasse færdig inden de flytter til Berlin, hvor hun så skal starte i skole i første klasse. Så vi flytter lidt i etaper og jeg skal ud og bruge lidt tid på at finde en lejlighed, som hele familien kan bo i, fortæller Stefan.

 

Knyttet til det nye internationale trænerjob følger helt naturligt en masse nye og spændende udfordringer og det er er meget optimistisk Stefan Hansen, der fortæller følgende om, hvad han ser frem til i forbindelse med det nye job:

 

- Jeg ser rigtig meget frem til udfordringen i at skulle klare mig i et fremmed land, med en anden kultur en givevis en anden måde at kører tingene på. Der udover synes jeg naturligvis det er spændende at Tyskland hungere efter noget succes og det håber og tror jeg at jeg kan være med til at skabe i samarbejde med trænere, svømmere, eksperter osv., fortæller Stefan og uddyber:

 

- Det har lige siden jeg startede som træner, været et mål for at kunne få et godt job i udlandet og det er nu lykkedes, så nu er det op til mig at bevise at jeg kan skabe resultater. Jeg er sikker på, det kommer til at give mig masser af ny viden og erfaring, hvilket kommer til at udvikle mig som menneske og træner.

 

- Til sidst held og lykke til alle i dansk svømning. Jeg kommer til at følge med og håber at det kommer til at gå jer godt. Jeg tror helt sikkert jeg kommer til at møde nogle af jer rundt omkring i verden til diverse stævner.

 

Mange tak til Stefan for interviewet!

 

Stefan Hansen ved Dansk Svømme Award, da han modtog prisen som Årets Træner. Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.