Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

29
August
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


”Det er et stort skridt at gå fra stjerne junioratlet i Norden til international seniorudspringer”


08-03-2017 16:45:00:
Af: Johanne Tolstrup

Læs med her, hvor Dansk Svømmeunions sektionsleder i udspring, Victor Valore, fortæller om den kommende tid for de danske udspringere og om målene for sæson 2017. 


Efter nogle lange vintermåneder har de danske udspringere nu fået skudt sæson 2017 i gang, som på mange måneder bliver et spændende år for dansk udspring. Martin Christensen (AGF Udspring) og Laura Valore (Lyngby udspringsklub) lagde året ud med at deltage i Deutsche Hallen Meisterschaften tilbage i februar, hvor de to udspringere viste gode takter.

 

Egentlig skulle de to herrespringere Martin Christensen og Andreas Sargent Larsen (Lyngby Udspringsklub) også have deltaget i FINA Diving Grand Prix 2017 #1 Rostock i slutningen af februar, men af forskellige årsager måtte de to udspringere blive hjemme i Danmark, hvorfor sæsonen ikke helt er begyndt som påregnet.

 

I forbindelse med den kommende sæson har SvømmeSport fanget Dansk Svømmeunions sektionsleder i udspring, Victor Valore, til et interview om forventningerne til år 2017, hvad målene er og hvordan de kommende måneder ser ud for springerne:

 

- Vi har haft nogle udfordrende vintermåneder hvor Andreas Sargent Larsen har været nødt til at balancere sin skolegang i gymnasiet med vores behov for træning og kvalificering til sommerens store aktiviteter, fortæller Victor.

 

- Hvor vi tidligere har fokuseret primært på kvalifikation til EM og VM i disciplinen synchro platform, så har vi nu rettet planen af mod individuel kvalificering til EM. Synchro platform bliver så en ”bonus”-kvalifikation som vi måske opnår i forløbet, uddyber Victor.

 

- Min forventning til foråret er at Martin og Andreas deltager ved Amsterdam Diving Cup, Danske Mesterskaber og FINA Grand Prix i Madrid som optakt til EM der afholdes i Kyiv til juni, fortæller Victor.

 

Målene for den kommende sæson er klare for de danske udspringere, hvor EM og VM vil være de primære højdepunkter. Om det fortæller Victor følgende:  

 

- Martin har fra nytår forladt junior-rækken og Andreas følger efter om 10 måneder. Vi har indtil nu eksponeret dem til senior-scenen i disciplinen synchro platform. Det overordnede mål for 2017 er at positionere begge atleter på senior-scenen i de individuelle konkurrencer.

 

- Det er et stort skridt at gå fra at være en stjerne junioratlet i Norden og til at skulle kæmpe om finalepladser på europæisk plan som senioratlet. Ved stævnet i Amsterdam er målet individuelle kvalifikationskrav til EM - for Martin på platform og for Andreas på 3 meter vippen. Ved Grand Prix i Madrid skal de fastholde deres kvalifikationsniveau og så skal vi supplere med synchro platform kvalifikation.

 

- For EM er målsætningen at atleterne individuelt går i finalen på deres respektive discipliner og at vi når en top 6 placering i synchro.

 

De næste par måneder bliver spændende for dansk udspring og det bliver interessant at følge springernes vej mod de store internationale mesterskaber. Der skal lægges en masse hårdt arbejde på vipperne for at kunne være forberedt på den mest mulige måde til de forskellige kvalifikationsstævner:

 

- Mine forventninger til de kommende måneder er masser af hårdt arbejde for udspringerne med at bliver klar til kvalifikation. For eliteprojektet som sådan skal vi fortsat arbejde intensivt på at skaffe rigelige og de rigtige faciliteter til at støtte udviklingen, fortæller Victor.

 

- Konkret har vi en udfordring med at besætte trænerposten ved en EM-deltagelse, da vores landstræner Claus Friislund har måttet melde afbud til turen af private årsager. Vi søger derfor en løsning, hvor vi kan kombinere træningssamlinger i udlandet med besættelse af den pågældende trænerpost, så vi kan skabe en sammenhæng, uddyber Victor.

 

I en længere periode har en satsning på et eliteprojekt været omdrejningspunktet for dansk udspring og det ser ud til, at denne satsning har båret frugt, således at de danske springere nu kan gøre sig gældende i internationalt udspringsregi og kvalificere sig til de største mesterskaber:

 

- Vores eliteprojekt viser nu klare målsætninger og mulighed for Andreas og Martin i seniorrækkerne. Eliteprojektet har dog også som mål at dække EJM - et mesterskab som vi har deltaget i gennem en årrække, fortæller Victor.

 

- Andreas har helt sikkert niveauet til at deltage endnu en gang og vil formentligt kunne konkurrere om podieplaceringer her. Vi skal dog have det til at passe ind i den samlede plan for hans forår, uddyber Victor.

 

- Sidste års EJM debutant Laura Valore er fra i år rykket op i den hårdere årgangsgruppe A og der skal et stort fokus til fra hendes side for at kunne fastholde en EJM-deltagelse. Ligeledes kigger vi nu på gruppen af udspringere under Andreas og Laura, for at spotte den næste generations udspringere, som skal repræsentere Danmark på dette niveau, afslutter Victor.

 

Mange tak til Victor for interviewet!
Tags: Udspring

 

Se de seneste nyheder

03-07-2020 13:02:48

Konkurrencetrænere bør udnytte træningspotentialet i åbent vand, mener FINA-dommer.

 
02-07-2020 15:27:52

Sportsafdelingen orienterer om den seneste tids sportslige nyheder.

 
02-07-2020 10:18:50

Sportsafdelingen har udtaget landsholdsbruttogrupperne for sæson 2020/2021.

 
01-07-2020 10:17:38

Konkurrencetrænere bør udnytte træningspotentialet i åbent vand, mener FINA-dommer.

 
30-06-2020 07:57:20

Erfaren åbent vand-svømmer fortæller, hvad du skal være opmærksom på som ny åbent vand-svømmer.